Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Amsterdam

Theater Amsterdam

Koninklijk theater CarréAmstel 115-125
1018 EM Amsterdam
DeLaMar TheaterMarnixstraat 402
1017 PL Amsterdam
Theater BellevueLeidsekade 90
1017 PN Amsterdam
Stadsschouwburg AmsterdamLeidseplein 26
1017 PT Amsterdam
Theater de MeervaartMeer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
De Kleine KomedieAmstel 56-58
1017 AC Amsterdam
RAI TheaterEuropaplein 22
1078 GZ Amsterdam
Het Concertgebouw Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam

Voorstellingen in Amsterdam

Geen beoordelingTheaterconcertDO 23.11.2017 / Koninklijk theater Carré / 20.00 uur / €18,50Herman van Veen komt terug in zijn geliefde Carré, waarmee hij zich verbonden voelt. Geen voorstelling is hetzelfde, omdat hij elke keer zijn ervaringen, en het grote en kleine nieuws meeneemt in zijn show....
Geen beoordelingSong From Far AwayDO 23.11.2017 / Stadsschouwburg Amsterdam / 20.00 uur / €23,00Een jonge bankier keert vanuit New York terug naar zijn geboortestad Amsterdam, om de begrafenis van zijn jongere broer bij te wonen. De dagen ervoor schrijft hij brieven, afwisselend weemoedig, opstandig of gelaten van toon, in een poging contact te krijgen met de broer met wie hij nooit echt conta...
Geen beoordeling De Lief en Leed TourDO 23.11.2017 / De Kleine Komedie / 20.15 uur / €10,00Eric Sauers is een van de beste vertellers van het moment. Hij is oprecht en direct. Zijn verhalen zijn hilarisch, ze schuren en ontroeren, en zijn soms gevaarlijk. Natuurlijk zuigt en sart hij, maar stoer als hij is, toont hij toch ook zijn zachte kant. En hoewel hij tekeer gaat tegen de moderne t...
Geen beoordelingGa-Bie-JerDO 23.11.2017 / DeLaMar Theater / 20.30 uur / €17,50Na zeven avondvullende shows en vijf sinterklaasconferences kent u hem blijkbaar nog steeds niet echt. Daarom komt Javier nogmaals een keertje langs en stelt zich netjes voor: Ga-Bie-Jer Guzman, want hij heeft Spaans bloed. Hij zal zijn woede heus wel beheersen en zijn koelte bewaren. De tijden van ...
Geen beoordelingDe zachtmoedige radicaalDO 23.11.2017 / Theater Bellevue / 20.30 uur / €16,50Verhalenverteller en cabaretier Johan Fretz legt gepolariseerd Nederland op het hakblok. Hij doet dit met humor en verhalen over zijn reis door het land van zijn moeder, Suriname. Want daar blijkt verzoening wel mogelijk....
Geen beoordelingGreasemanDO 23.11.2017 / Theater Bellevue / 20.30 uur / €18,00Ze noemen hem 'Greaseman'. De man die door de straten van Curaçao zou dolen en de buurt onveilig maken. Hij is helemaal ingesmeerd met olie en daardoor moeilijk te pakken te krijgen.Het Volksoperahuis en Teatro KadaKen verbinden dit verhaal aan het honderdjarig bestaan van de olieraffinaderij ...
Geen beoordelingDe MeidenDO 23.11.2017 / Stadsschouwburg Amsterdam / 20.30 uur / €10,00Claire en Solange zijn al jarenlang dienstmeiden bij hun 'mevrouw' in een groot huis in het midden van de stad. Soms gaat mevrouw op bezoek in de gevangenis, waar haar minnaar door valse beschuldigingen vastzit. Niemand weet dat de meiden daarvoor hebben gezorgd door middel van anonieme valse brieve...
Geen beoordelingGezelligheid kent geen tijdVR 24.11.2017 / Theater de Meervaart / 20.00 uur / €22,50Het Amsterdams Volkskoor in het theater. Pure Amsterdamse liedjes van Johnny Jordaan, Tante Leen en Willy Alberti. Maar ook hoort u hedendaagse liedjes. Dat wordt ouderwets gezellig....
Geen beoordelingTheaterconcertVR 24.11.2017 / Koninklijk theater Carré / 20.00 uur / €18,50Herman van Veen komt terug in zijn geliefde Carré, waarmee hij zich verbonden voelt. Geen voorstelling is hetzelfde, omdat hij elke keer zijn ervaringen, en het grote en kleine nieuws meeneemt in zijn show....

Restaurants in Amsterdam

Geen beoordeling
Het wapen van DiemenOuderkerkerlaan 8
Amsterdam

Restaurant / Frans / € 17
Geen beoordeling
Tomo SushiReguliersdwarsstraat 131
Amsterdam

Restaurant / Japans / € 24
Geen beoordeling
Wurst & SchnitzelhausPrinsengracht 474
Amsterdam

Restaurant / Duits / € 15

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?
Bekijk ook theaters in: Alkmaar, Beverwijk, Bussum, Den Helder, Enkhuizen, Purmerend, Laren, Ijmuiden, Huizen, Hoorn, Hoofddorp, Hilversum, Amstelveen, Spijkenisse, Zaandam of bekijk de theaters in Haarlem.

In Amsterdam is er genoeg te vinden voor een dagje of avondje uit. Er zijn diverse schouwburgen en theaters, zoals het Koninklijk Theater Carré, DeLaMar Theater, de Stadsschouwburg en het Compagnietheater. Daarnaast kent de stad twee grote concertzalen en locaties voor pop-optredens. Aan het begin van deze eeuw verrees op het terrein van de oude Westergasfabriek een cultuurpark. Hier vinden vele exposities en optredens plaats.


Koninklijk Theater Carré
Dit theater in Amsterdam is gelegen aan de Amstel. Het heette oorspronkelijk Circus Carré en is gebouwd in de classicistische stijl. Al vanaf 1879 gaf het Circus Oscar Carré hier wintervoorstellingen Carré wordt gebruikt voor musicals, popconcerten, muziek-, toneel- en cabaretvoorstellingen. Een aantal artiesten is geëerd met een borstbeeld in de foyer, zoals Toon Hermans, Andre van Duin, Jos Brink, Youp van ’t Hek en Tineke Schouten.


DeLaMar
Een theatercomplex gelegen aan de Marnixstraat, nabij het Leidseplein in Amsterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw als opbergplaats voor de gegevens van de beruchte Arbeitseinsatz van de Duitse bezetter gebruikt. Januari 1944 brandde het gedeeltelijk uit door een bomaanslag gepleegd door Verzetsstrijders. De VandenEnde Foundation heeft het in samenwerking met architect Arno Meijs en Jo Coenen gebouwd tot het huidige theatercomplex. Er staat zowel toneel als cabaret geprogrammeerd bij dit theater maar ook vrije en gesubsidieerde producties.

Theater Bellevue
Een Amsterdams theater met een geschiedenis die dateert van 1840. Vooral huisgezelschappen zoals brengen producties hier op het podium. Om er enkele te noemen: Toneelschuur Producties, De Toneelmakerij en Orkater.

Stadsschouwburg Amsterdam
Stadsschouwburg Amsterdam is een theatergebouw aan het Leidseplein. Het huidige gebouw dateert uit 1894 en is sinds 1982 een rijksmonument. In de periode na de Tweede Wereldoorlog gaven zowel de Nederlandse Comedie als De Nederlandse Opera en Het Nationale Ballet hun voorstellingen in de Stadschouwburg. De laatste jaren profileert de Stadsschouwburg zich steeds meer als het belangrijkste toneelpodium van Nederland. Er zijn premiers van het huisgezelschap ‘Toneelgroep Amsterdam. Maar ook andere grote gezelschappen treden hier op.


Theater de Meervaart
Een theater waar men naast bekende voorstellingen, nieuw talent een podium biedt. Er wordt aandacht gegeven aan andere culturen om zo een rijke leefomgeving te stimuleren.


De Kleine Komedie
Een theater gelegen aan de Amstel en het werd gebouwd in 1786. Begonnen als Theatre Francais sur l’Erwtemarkt waar Napoleon en Koning Willem I tot de bezoekers behoorden. In 1978 is het theater met particuliere gelden gerenoveerd. Het is een belangrijk podium voor vrije en gesubsidieerde producties. Het theater heeft flink onder druk gestaan door het stopzetten van subsidies. Met name Youp van ’t Hek zorgt voor een golf van publiciteit. Joost Nuissl treedt aan als directeur en weet het uit te laten groeien tot de cabarettempel van Nederland. Met namen als Youp van ’t Hek, Brigitte Kaandorp, Lebbis en Jansen, Theo Maassen, Hans Teeuwen en nog vele anderen weet De Kleine Komedie het publiek aan zich te binden.


Rai Theater
Een sfeervol theater dat toonaangevende en grote producties op het podium brengt. Deze theaterplek is makkelijk te bereiken voor zowel professionals, creatievelingen en bezoekers.


Het Concertgebouw
Thuisbasis voor het Koninklijk Concertgebouworkest, KCO. Het symfonieorkest in Nederland, sinds 1988 het predicaat Koninklijk. Het KCO wordt tot de beste orkesten ter wereld gerekend.


Compagnietheater
Het Compagnietheater is gehuisvest in de voormalige kerk van de Hersteld Lutherse gemeente aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam. De voormalige kerk is in 1970 benoemd tot rijksmonument. Een renovatie vond plaats in de zomer van 2014. De buitengevels is opnieuw gevoegd, de beeldengroep gerestaureerd en ook het dak is gerenoveerd. Het Compagnietheater heeft zich ontwikkeld tot een culturele instelling geschikt voor verschillende gebruiksdoeleinden. Zoals voorstellingen, maar ook congressen en televisieopnamen.


Boom Chicago
Dit is een improvisatie-comedygezelschap uit Amsterdam. Komieken maken jaarlijks een programma dat aansluit op de actualiteit. Ze treden op in het Rozentheater . Ze maakt comedy voor televisie, internet, mobiele telefonie en bedrijfscampagnes.


Toomler
Toomler is een Theatercafé voor en door comedian’s van Comedytrain. Het is een gerenommeerde club waar het publiek zich laat verassen en vermaken. Al meer dan twintig jaar is Comedytrain het keurmerk van stand-up comedy in Nederland. Toomler is de Jiddische term voor ‘creator of comic tumult’. De line-up is altijd een verassingspakket. Je weet nooit van tevoren wie er komt spelen.


Muziekgebouw aan ’t IJ
Een concertzaal aan het IJ in Amsterdam-Oost. Activiteiten zijn voornamelijk gerelateerd aan eigentijdse klassieke muziek. Het gebouw ligt op 10 minuten lopen vanaf het station Amsterdam Centraal.


Stopera
De Stopera is een samentrekking van stadhuis (st) en opera). Een Amsterdams gebouwencomplex van stadhuis, opera en het Muziektheater. Het bevindt zich in de Amsterdamse binnenstad, gelegen aan de Amstel. De Nederlandse Opera en Het Nationaal Ballet spelen hier met grote regelmaat.


AFAS
AFAS Live is een concertzaal en evenementenhal. Er worden voornamelijk popconcerten gegeven. Het ligt aan de ArenA Boulevard in Amsterdam-Zuidoost. De grote hal is geheel bekleed met akoestisch absorberende panelen. Daardoor is het directe geluid van de muziek goed hoorbaar.


Amsterdam ArenA
Een multifunctioneel stadion aan de noordwestkant van de ArenA Boulevard. Op nog geen 200 meter afstand van het station Amsterdam-Bijlmer ArenA. Het is het grootste stadion van Nederland, de thuisbasis van Ajax. Het dak van de ArenA kan worden dichtgeschoven bij slecht weer. Naast voelbalwedstrijden vinden er tal van belangrijke evenementen plaats. Vele internationale artiesten hebben hier opgetreden. Enkele grote namen zijn U2, Phil Collins, David Bowie, Andre Hazes, Madonna en George Michael.


Ziggo Dome
Een concerthal in Amsterdam-Zuidoost, direct naast de Amsterdam ArenA. Het heeft een capaciteit van 17000 plaatsen. In 2012 is het Ziggo Dome geopend. De eerste Nederlandse artiest die optrad was Marco Borsato. Er vindt menig muziekspektakel plaats in Ziggo Dome


Paradiso
Paradiso bekend als poppodium wordt veelal de poptempel van Nederland genoemd. De grote zaal heeft een capaciteit van 1500 bezoekers. Het heeft de uitstraling van een kerk.


Melkweg
Dit is een poppodium en cultureel centrum. Livemuziek, clubnachten, fotografie, films en festivals staat hier op het programma.


De Balie
Dit is een podium voor het vrije woord, eigentijdse kunst, politiek en cultuur. De Balie kent drie theaterzalen, een bioscoop en een café-restaurant. De website van De Balie huisvest een rijk videoarchief van spraakmakende programma’s.