Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Amsterdam

Theater Amsterdam

Koninklijk Theater CarréAmstel 115-125
1018 EM Amsterdam
DeLaMar TheaterMarnixstraat 402
1017 PL Amsterdam
Theater BellevueLeidsekade 90
1017 PN Amsterdam
Stadsschouwburg AmsterdamLeidseplein 26
1017 PT Amsterdam
Theater de MeervaartMeer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
De Kleine KomedieAmstel 56-58
1017 AC Amsterdam
RAI TheaterEuropaplein 22
1078 GZ Amsterdam
Het Concertgebouw Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
Nationale Opera & BalletAmstel 3
1011 PN Amsterdam

Voorstellingen in Amsterdam

Geen beoordelingOedipus jr.VR 20.04.2018 / Stadsschouwburg Amsterdam / 18.30 uur / €12,50In dit toneelstuk onderzoeken twintig jonge spelers tussen de 14 en 18 jaar het Oedipus-thema vanuit verschillende perspectieven. Accepteren ze dat ze spelen in een geschreven script? Of gaan ze op zoek naar hun eigen geluk? Dit stuk gaat over de maakbaarheid van ons leven. Heb je controle over je ...
Geen beoordelingDe Alex Klaasen Revue - ShowponiesVR 20.04.2018 / DeLaMar Theater / 20.00 uur / €19,50 Alex Klaasen is gewoon een showpony: altijd goed gekleed en tip-top verzorgd. Samen met collega-paradepaardjes Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex een show vol humor over roem en privacy, een musical over hysterische fans, liedjes over niets en over alles, en leuke typetjes. ...
Geen beoordeling Gurre-LiederVR 20.04.2018 / Nationale Opera & Ballet / 20.00 uur / €19,00Het laatromantische Gurre-Lieder van Arnold Schönberg kreeg een enthousiast ontaal bij zijn wereldpremière bij de De Nationale Opera in 2014.Zowel de muziek als het verhaal is van alle tijden. Gurre-Lieder gaat over een verboden liefde. Koning Waldemar is verliefd op de mysterieuze Tove, een ...
Geen beoordelingPuppet Playground VR 20.04.2018 / Theater Bellevue / 20.00 uur / €15,00Tijdens de beeldende theatercarrousel Puppet Playground experimenteren aanstromende theatermakers met poppen- en objecttheater. Via een route door het theater ontdekt u allerlei voorstellingen met als slot een heus POPconcert.Kijk voor nog veel meer theatervoorstellingen in onze theateragenda....
Geen beoordelingAretha Franklin 'The Queen of Soul'VR 20.04.2018 / Theater de Meervaart / 20.15 uur / €15,00Zangeres Shirma Rouse zingt alle grote hits van The Queen of Soul, Aretha Franklin.Kijk voor meer concerten in onze theateragenda. ...
Geen beoordelingGeorge & Eran lossen Wereldvrede op! De FinaleVR 20.04.2018 / Theater de Meervaart / 20.30 uur / €13,00Het is eindelijk tijd voor het laatste deel in dit vrolijke, muzikale drieluik over de poorten naar Wereldvrede. De Israëlische Nederlander Eran en de Syrische Hollander George keren voor het laatst terug op het podium. George reisde naar zijn moederland en belandde in Lesbos. Daar zag hij elke dag...
Geen beoordelingHendrik Groen - Pogingen iets van het leven te makenVR 20.04.2018 / DeLaMar Theater / 20.30 uur / €19,50Een komedie gebaseerd op het gelijknamige boek over het wel en wee van Hendrik Groen en zijn vrienden, een groep bejaarden in een verzorgingstehuis.De rollen worden allemaal gespeeld door jonge acteurs, "omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit", aldus regisseur ...
Geen beoordelingVergeef onsVR 20.04.2018 / Stadsschouwburg Amsterdam / 20.30 uur / €10,00Deze familie is heel gewoon. Tot Harold Silver met de vrouw van zijn broer Georges flirt tijdens Thanksgiving. Deze flirt mondt uit in een heftige affaire. Wanneer Georges dit ontdekt, slaat hij zijn vrouw dood en is Harolds leven verwoest. Maar hij moet verder...Vergeef ons is een sterk toneels...
Geen beoordelingKlassieke traditie en eigentijdse componistenZA 21.04.2018 / Het Concertgebouw / 14.15 uur / €40,00De NTR ZaterdagMatinee is al ruim 50 jaar een daverend succes! Traditie en eigentijds componeren gaan moeiteloos in elkaar over, wat resulteert in de prachtigste concerten die ook live worden uitgezonden op Radio 4.Programma:Ghislieri Choir & Consort, Giulio Prandi (dirigent) Vivaldi, Jom...

Restaurants in Amsterdam

Geen beoordeling
Bollywood Indian RestaurantLange Leidsedwarsstraat 108
Amsterdam

Restaurant / Indiaas / € 25
Geen beoordeling
Ali Ocakbasi AmsterdamHerengracht 558
Amsterdam

Restaurant / Turks / € 25
Geen beoordeling
Il PrimoReguliersdwarsstraat 13-15
Amsterdam

Restaurant / Italiaans / € 25

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Alkmaar, Beverwijk, Bussum, Den Helder, Enkhuizen, Purmerend, Laren, Ijmuiden, Huizen, Hoorn, Hoofddorp, Hilversum, Amstelveen, Spijkenisse, Zaandam of Haarlem.

In Amsterdam is er genoeg te vinden voor een dagje of avondje uit. Er zijn diverse schouwburgen en theaters, zoals het Koninklijk Theater Carré, DeLaMar Theater, de Stadsschouwburg en het Compagnietheater. Daarnaast kent de stad twee grote concertzalen en locaties voor pop-optredens. Aan het begin van deze eeuw verrees op het terrein van de oude Westergasfabriek een cultuurpark. Hier vinden vele exposities en optredens plaats.


Koninklijk Theater Carré
Dit theater in Amsterdam is gelegen aan de Amstel. Het heette oorspronkelijk Circus Carré en is gebouwd in de classicistische stijl. Al vanaf 1879 gaf het Circus Oscar Carré hier wintervoorstellingen Carré wordt gebruikt voor musicals, popconcerten, muziek-, toneel- en cabaretvoorstellingen. Een aantal artiesten is geëerd met een borstbeeld in de foyer, zoals Toon Hermans, Andre van Duin, Jos Brink, Youp van ’t Hek en Tineke Schouten.


DeLaMar
Een theatercomplex gelegen aan de Marnixstraat, nabij het Leidseplein in Amsterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw als opbergplaats voor de gegevens van de beruchte Arbeitseinsatz van de Duitse bezetter gebruikt. Januari 1944 brandde het gedeeltelijk uit door een bomaanslag gepleegd door Verzetsstrijders. De VandenEnde Foundation heeft het in samenwerking met architect Arno Meijs en Jo Coenen gebouwd tot het huidige theatercomplex. Er staat zowel toneel als cabaret geprogrammeerd bij dit theater maar ook vrije en gesubsidieerde producties.

Theater Bellevue
Een Amsterdams theater met een geschiedenis die dateert van 1840. Vooral huisgezelschappen zoals brengen producties hier op het podium. Om er enkele te noemen: Toneelschuur Producties, De Toneelmakerij en Orkater.

Stadsschouwburg Amsterdam
Stadsschouwburg Amsterdam is een theatergebouw aan het Leidseplein. Het huidige gebouw dateert uit 1894 en is sinds 1982 een rijksmonument. In de periode na de Tweede Wereldoorlog gaven zowel de Nederlandse Comedie als De Nederlandse Opera en Het Nationale Ballet hun voorstellingen in de Stadschouwburg. De laatste jaren profileert de Stadsschouwburg zich steeds meer als het belangrijkste toneelpodium van Nederland. Er zijn premiers van het huisgezelschap ‘Toneelgroep Amsterdam. Maar ook andere grote gezelschappen treden hier op.


Theater de Meervaart
Een theater waar men naast bekende voorstellingen, nieuw talent een podium biedt. Er wordt aandacht gegeven aan andere culturen om zo een rijke leefomgeving te stimuleren.


De Kleine Komedie
Een theater gelegen aan de Amstel en het werd gebouwd in 1786. Begonnen als Theatre Francais sur l’Erwtemarkt waar Napoleon en Koning Willem I tot de bezoekers behoorden. In 1978 is het theater met particuliere gelden gerenoveerd. Het is een belangrijk podium voor vrije en gesubsidieerde producties. Het theater heeft flink onder druk gestaan door het stopzetten van subsidies. Met name Youp van ’t Hek zorgt voor een golf van publiciteit. Joost Nuissl treedt aan als directeur en weet het uit te laten groeien tot de cabarettempel van Nederland. Met namen als Youp van ’t Hek, Brigitte Kaandorp, Lebbis en Jansen, Theo Maassen, Hans Teeuwen en nog vele anderen weet De Kleine Komedie het publiek aan zich te binden.


Rai Theater
Een sfeervol theater dat toonaangevende en grote producties op het podium brengt. Deze theaterplek is makkelijk te bereiken voor zowel professionals, creatievelingen en bezoekers.


Het Concertgebouw
Thuisbasis voor het Koninklijk Concertgebouworkest, KCO. Het symfonieorkest in Nederland, sinds 1988 het predicaat Koninklijk. Het KCO wordt tot de beste orkesten ter wereld gerekend.


Compagnietheater
Het Compagnietheater is gehuisvest in de voormalige kerk van de Hersteld Lutherse gemeente aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam. De voormalige kerk is in 1970 benoemd tot rijksmonument. Een renovatie vond plaats in de zomer van 2014. De buitengevels is opnieuw gevoegd, de beeldengroep gerestaureerd en ook het dak is gerenoveerd. Het Compagnietheater heeft zich ontwikkeld tot een culturele instelling geschikt voor verschillende gebruiksdoeleinden. Zoals voorstellingen, maar ook congressen en televisieopnamen.


Boom Chicago
Dit is een improvisatie-comedygezelschap uit Amsterdam. Komieken maken jaarlijks een programma dat aansluit op de actualiteit. Ze treden op in het Rozentheater . Ze maakt comedy voor televisie, internet, mobiele telefonie en bedrijfscampagnes.


Toomler
Toomler is een Theatercafé voor en door comedian’s van Comedytrain. Het is een gerenommeerde club waar het publiek zich laat verassen en vermaken. Al meer dan twintig jaar is Comedytrain het keurmerk van stand-up comedy in Nederland. Toomler is de Jiddische term voor ‘creator of comic tumult’. De line-up is altijd een verassingspakket. Je weet nooit van tevoren wie er komt spelen.


Muziekgebouw aan ’t IJ
Een concertzaal aan het IJ in Amsterdam-Oost. Activiteiten zijn voornamelijk gerelateerd aan eigentijdse klassieke muziek. Het gebouw ligt op 10 minuten lopen vanaf het station Amsterdam Centraal.


Stopera
De Stopera is een samentrekking van stadhuis (st) en opera). Een Amsterdams gebouwencomplex van stadhuis, opera en het Muziektheater. Het bevindt zich in de Amsterdamse binnenstad, gelegen aan de Amstel. De Nederlandse Opera en Het Nationaal Ballet spelen hier met grote regelmaat.


AFAS
AFAS Live is een concertzaal en evenementenhal. Er worden voornamelijk popconcerten gegeven. Het ligt aan de ArenA Boulevard in Amsterdam-Zuidoost. De grote hal is geheel bekleed met akoestisch absorberende panelen. Daardoor is het directe geluid van de muziek goed hoorbaar.


Amsterdam ArenA
Een multifunctioneel stadion aan de noordwestkant van de ArenA Boulevard. Op nog geen 200 meter afstand van het station Amsterdam-Bijlmer ArenA. Het is het grootste stadion van Nederland, de thuisbasis van Ajax. Het dak van de ArenA kan worden dichtgeschoven bij slecht weer. Naast voelbalwedstrijden vinden er tal van belangrijke evenementen plaats. Vele internationale artiesten hebben hier opgetreden. Enkele grote namen zijn U2, Phil Collins, David Bowie, Andre Hazes, Madonna en George Michael.


Ziggo Dome
Een concerthal in Amsterdam-Zuidoost, direct naast de Amsterdam ArenA. Het heeft een capaciteit van 17000 plaatsen. In 2012 is het Ziggo Dome geopend. De eerste Nederlandse artiest die optrad was Marco Borsato. Er vindt menig muziekspektakel plaats in Ziggo Dome


Paradiso
Paradiso bekend als poppodium wordt veelal de poptempel van Nederland genoemd. De grote zaal heeft een capaciteit van 1500 bezoekers. Het heeft de uitstraling van een kerk.


Melkweg
Dit is een poppodium en cultureel centrum. Livemuziek, clubnachten, fotografie, films en festivals staat hier op het programma.


De Balie
Dit is een podium voor het vrije woord, eigentijdse kunst, politiek en cultuur. De Balie kent drie theaterzalen, een bioscoop en een café-restaurant. De website van De Balie huisvest een rijk videoarchief van spraakmakende programma’s.