Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Rotterdam

Theater Rotterdam

Oude Luxor Theater RotterdamKruiskade 10
3012 EH Rotterdam
Nieuwe Luxor Theater RotterdamPosthumalaan 1
3072 AG Rotterdam
Theater ZuidpleinZuidplein 62
3083 CW Rotterdam
Rotterdamse SchouwburgSchouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

Voorstellingen in Rotterdam

Geen beoordelingCameretten FinalistentourneeDO 23.11.2017 / Oude Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €20,00In 1966 organiseert een groepje studenten een cabaretfestival. Vijftig jaar later zie je bij Cameretten nog steeds de topcabaretiers van morgen. Grootheden als Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Plien & Bianca en Daniël Arends gingen de finalisten voor.Tijdens deze tournee presente...
Geen beoordelingF*ck the PoliceDO 23.11.2017 / Theater Zuidplein / 20.15 uur / €14,00Zes Nederlanders met allemaal een andere achtergrond. Ze vertellen over het leven in de grote stad. Waarom wordt de een wel aangehouden, en de ander niet?Darryl werkt bij de politie. Zijn broer Dante zit bij een actiegroep voor gelijke rechten. Bij een uit de hand gelopen demonstratie komen de ...
Geen beoordelingCameretten FinalistentourneeVR 24.11.2017 / Oude Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €20,00In 1966 organiseert een groepje studenten een cabaretfestival. Vijftig jaar later zie je bij Cameretten nog steeds de topcabaretiers van morgen. Grootheden als Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Plien & Bianca en Daniël Arends gingen de finalisten voor.Tijdens deze tournee presente...
Geen beoordelingA Playful DialogueVR 24.11.2017 / Rotterdamse Schouwburg / 21.00 uur / €12,00Makers en performers Jonas Frey en Joseph Simon onderzoeken de verschillende vormen van uitwisseling en communicatie in de hiphopdans. Hieruit ontstaat een verrassende dansconversatie....
Geen beoordelingCameretten FinalistentourneeZA 25.11.2017 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 19.30 uur / €21,00In 1966 organiseert een groepje studenten een cabaretfestival. Vijftig jaar later zie je bij Cameretten nog steeds de topcabaretiers van morgen. Grootheden als Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Plien & Bianca en Daniël Arends gingen de finalisten voor.Tijdens deze tournee presente...
Geen beoordelingZonder verdovingZA 25.11.2017 / Oude Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €16,00Wat ben je zonder werk, gezin, je bedachte veiligheden, het wegstoppen?Sara is lief, hard, maar vooral grappig. Haar show gaat je pijn doen. Maar dat komt dan vooral van het lachen....
Geen beoordelingHelemaal AlleenZA 25.11.2017 / Theater Zuidplein / 20.15 uur / €12,50Youssef El Mousaoui had een volmaakt leven. Nadat zijn carriere in België een boost kreeg besloot hij Nederland te bestormen met zijn voorstelling 'Youssef draait door'. Deze voorstelling zou gaan over alles wat er mislukt en misgaat in deze wereld. Maar wat onmogelijk leek gebeurde: een burn-out, ...
Geen beoordelingKosmopolisZA 25.11.2017 / Rotterdamse Schouwburg / 20.15 uur / €13,50In de roman Kosmopolis vertelt de Amerikaanse auteur Don Delillo hoe op één beursdag het kapitaal van Eric Packer verdampt. In 2008 overtrof de realiteit de fictie. De roman leek op dat moment achterhaald. Leek, want inmiddels laat het boek zich lezen als een alarmerend nauwkeurige beschrijving va...
Geen beoordelingKabinet K / HETPALEISZA 25.11.2017 / Rotterdamse Schouwburg / 20.30 uur / €11,00Vijf jonge kinderen en vijf volwassenen dansen in een stuk over kwetsbaarheid en vertrouwen, elkaar dragen en gedragen worden. Het gaat over kind willen blijven en volwassenen willen worden....

Restaurants in Rotterdam

Geen beoordeling
StockholmbarSpaansekade 12
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 25
Geen beoordeling
KaandorpOosterkade 119
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 25
Geen beoordeling
Thoms Restaurant & Underground BarMeent 131/129
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 20

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?
Bekijk ook theaters in: Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Rijswijk, Dordrecht, Gorinchem, Noordwijk, Naaldwijk, Maassluis, Leiden, Katwijk, Hendrik-Ido-Ambacht, Hellevoetsluis, Gouda, Scheveningen, Schiedam, Voorburg, Vlaardingen, Zoetermeer of bekijk de theaters in Den Haag.

Rotterdam is een havenstad in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam is een van de grootste en belangrijkste havens van Europa.

De naam Rotterdam verwijst naar een dam, gelegen in de rivier de Rotte. Door de vele overstromingen van deze rivier was de streek tot in de twaalfde eeuw niet bewoonbaar. Langzaam ontstond er toch een nederzetting die zich richtte op de visserij. De stad vormde zich langzaam en kreeg in 1340 door graaf Willem IV van Holland haar stadrechten. De historische binnenstad is grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Ook stierven er heel veel mensen in Rotterdam tijdens de hongerwinter tijdens deze oorlog. Na de oorlog werd in de stad een begin gemaakt met de wederopbouw. De stad werd uitgebreid met nabij gelegen dorpen en ook de Rotterdamse haven groeide. Vandaag de dag is er zeer veel nieuwe architectuur te zien in de stad.

Rotterdam ligt centraal gelegen. Ze wordt ook wel 'Maasstad' genoemd door de ligging aan deze rivier. Veel gebouwen in de stad verwijzen naar de rivier, zoals Maasgebouw, Maasbrug en Maastunnel. De stad heeft een groot voetbalstadion, de Kuip. De plek van voetbalclub Feyenoord. Daarnaast is er het Ahoy. Hier worden tal van sportevenementen gehouden, maar ook veel concerten.

In Rotterdam staat men open voor nieuwbouw. Het is een moderne stad met veel wolkenkrabbers. De stad heeft dan ook een prachtige skyline. Nog steeds wordt er veel gebouwd zoals aan de Kop van Zuid, waar de hoge woontorens verrijzen, Boston en Seattle. Een bezoekje aan de Euromast is zeker de moeite waard als je in Rotterdam bent. Houd je van winkelen, dan kan je ook je hart ophalen in deze stad. Er valt genoeg te winkelen in Rotterdam met tal van winkelcentra en diverse markten. In 2014 is bij de Binnenrotte een overdekte markthal geopend. Deze is dagelijks geopend.

Rotterdam organiseert tal van grote evenementen. Zoals de beroemde Marathon van Rotterdam. Maar ook het ABN AMRO World Tennis Tournament met als een van de initiatiefnemers Richard Krajicek.

Uitgaan in Rotterdam is gezellig met de vele cafés gelegen rond het Stadhuisplein. Ook zijn er tal van restaurants. Net zoals diverse andere steden in Nederland kent Rotterdam haar eigen nachtburgemeester. Dat is de Rotterdamse dichter en schrijver Jules Deelder.

Er is eveneens een ruim aanbod van theater. Zodat je een dag uit kan combineren met een dansvoorstelling, opera, musical of cabaret.

Theaters:

Oude Luxor Theater
Het stijlvolle Oude Luxor verdient zijn naam: het oudste theater van Nederland werd geopend in 1917 en bestaat dus al ruim honderd jaar. In eerste instantie werden er alleen films vertoond, maar je kunt er al jaren ook de belangrijkste voorstellingen van Nederland zien.

Nieuwe Luxor Theater
Omdat er uitbreiding nodig was is het Nieuwe Luxor Theater gebouwd. In 2001 opende dit theater haar deuren.

Theater Zuidplein
Dit theater is te vinden nabij het winkelcentrum Zuidplein. Veel diversiteit staat er op het theaterprogramma. Het theater staat bekend om haar vernieuwende en experimentele optredens. Ook is er de Comedy Night met stand-up comedian’s.

Theater Rotterdam
De Rotterdamse Schouwburg en het Ro Theater zijn na jaren samengesmolten tot Theater Rotterdam. Nog altijd staan hier prachtige, eigenzinnige stukken op het programma die veel publiek trekken. De bekende acteur Jack Wouterse was jarenlang onderdeel van het ensemble. In het gebouw van Theater Rotterdam geeft het beroemde Scapino Ballet doorgaans haar premières.

Theater op de Wilhelminapier
Het grootste theater van Rotterdam. Op het programma staan veelal de grootste musicalproducties, maar ook veel bekende Nederlandse cabaretiers treden hier veelvuldig op. Als onderdeel van de moderne wolkenkrabbers op de Wilhelminapier, mag het met recht het icoon van moderne architectuur genoemd worden.

Hofplein Theater
In het Hofplein Theater dansen, zingen en spelen leerlingen (die nog gewoon op de middelbare school zitten) musicalvoorstellingen met een professionele acteur. Hofplein maakt al jaren zijn eigen stukken en naast de musicals biedt het theater ook soms toneelvoorstellingen aan.

De Doelen
Het congres- en concertgebouw van Rotterdam. Honderden concerten per jaar worden hier gehouden. Wat er op het programma staat is heel divers. Van klassiek tot jazz is hier terug te vinden.

Theater op het Water
De Ameland is een partyschip. Een avondvullende minicruise waar je geniet van een avond uit. Dat wil zeggen een diner gecombineerd met theater.

LantarenVenster
Een combinatie van een kleine bioscoop en een theater. Overwegend niet-commerciële films worden hier getoond. In het theater staat vooral jazz geprogrammeerd. Een geliefde plek voor bezoekers tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.