Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Rotterdam

Theater Rotterdam

Oude Luxor Theater RotterdamKruiskade 10
3012 EH Rotterdam
Nieuwe Luxor Theater RotterdamPosthumalaan 1
3072 AG Rotterdam
Theater ZuidpleinZuidplein 62
3083 CW Rotterdam
Rotterdamse SchouwburgSchouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

Voorstellingen in Rotterdam

Geen beoordelingSleeping Beauty on IceDI 20.02.2018 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €19,50De Imperial Ice Stars zijn terug met een nieuwe voorstelling: Sleeping Beauty on Ice. Op een echte ijsvloer dansen en spelen zij het prachtige liefdessprookje over prinses Aurora, die door een vloek in slaap valt en enkel gewekt kan worden door de kus van een prins. Eerder speelde het gezelschap Swa...
Geen beoordelingHalkaDI 20.02.2018 / Rotterdamse Schouwburg / 20.15 uur / €23,00De Soefi-heilige Sidi Ahmed (Moussa) is de beschermheilige van de Morokkaanse acrobatiek. Volgens de mythe zijn de acrobaten van tegenwoordig nog steeds kinderen van hem, en is hun talent onderdeel van deze eeuwenoude traditie. Voor het publiek betekent dit een voorstelling vol passie, magie, muziek...
Geen beoordelingSleeping Beauty on IceWO 21.02.2018 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €24,50De Imperial Ice Stars zijn terug met een nieuwe voorstelling: Sleeping Beauty on Ice. Op een echte ijsvloer dansen en spelen zij het prachtige liefdessprookje over prinses Aurora, die door een vloek in slaap valt en enkel gewekt kan worden door de kus van een prins. Eerder speelde het gezelschap Swa...
Geen beoordelingWachstumsschmerzenWO 21.02.2018 / Oude Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €13,00Het duo Rundfunk, bestaande uit Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde, brengt het tv-programma 'Wachstumsschmerzen' op de planken.Met absurde grappen en slechte dans vertellen de jongetjes over het volwassen worden. Want daar zijn ze zelf ook nog mee bezig......
Geen beoordelingRomeo & Julia WO 21.02.2018 / Rotterdamse Schouwburg / 20.30 uur / €21,00Dit toneelstuk van Toneelgroep Oostpool gaat over twee families die al decennia lang ongelooflijke ruzie maken. Het is zo lang geleden dat niemand meer weet waar het überhaupt over gaat. Maar dat maakt de ruzie niet minder zwaar.De polarisatie heeft een ernstige invloed op het leven in de st...
Geen beoordelingPoly-interpretabilityWO 21.02.2018 / Rotterdamse Schouwburg / 20.45 uur / €15,00Het gezelschap van Pointless International heeft het resultaat van een bijzondere samenwerking neergezet. Samen met Discordia en 'T Barre Land wordt het beste van het toneel met het beste van het circus verbonden. Het uitgangspunt is het werk en de shows van 'de clown'. Vanaf het begin van de negent...
Geen beoordelingSleeping Beauty on IceDO 22.02.2018 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €24,50De Imperial Ice Stars zijn terug met een nieuwe voorstelling: Sleeping Beauty on Ice. Op een echte ijsvloer dansen en spelen zij het prachtige liefdessprookje over prinses Aurora, die door een vloek in slaap valt en enkel gewekt kan worden door de kus van een prins. Eerder speelde het gezelschap Swa...
Geen beoordelingHarrie en EvaDO 22.02.2018 / Oude Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €17,50Harrie Vermeulen is weer terug. En dit keer in het paradijs. En te midden van dartelende vlinders, gracieus kleurende bloemen en kabbelende watervalletjes, zorgt Harrie weer voor een kolossale chaos. Dat wordt weer lachen dus. ...
Geen beoordelingJeradaDO 22.02.2018 / Rotterdamse Schouwburg / 20.15 uur / €23,00De Marokkaanse choreografe Bouchra Ouizguen neemt haar publiek mee naar haar eigen wereld. Ze vertelt haar verhaal, waardoor je terechtkomt op een plaats tussen de woestijn en het podium. De dansers van Carte Blanche zijn zelf naar Marrakesj gegaan om zo'n plaats te bezoeken. Hierdoor weten zij als ...

Restaurants in Rotterdam

Geen beoordeling
Happy SushiKruisplein 42
Rotterdam

Restaurant / Japans / € 25
Geen beoordeling
Baek food & drinksBlaak 329
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 25
Geen beoordeling
Rosso VIP LoungeVan Vollenhovenstraat 15
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 25

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?
Bekijk ook theaters in: Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Rijswijk, Dordrecht, Gorinchem, Noordwijk, Naaldwijk, Maassluis, Leiden, Katwijk, Hendrik-Ido-Ambacht, Hellevoetsluis, Gouda, Scheveningen, Schiedam, Voorburg, Vlaardingen, Zoetermeer of bekijk de theaters in Den Haag.

Rotterdam is een havenstad in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam is een van de grootste en belangrijkste havens van Europa.

De naam Rotterdam verwijst naar een dam, gelegen in de rivier de Rotte. Door de vele overstromingen van deze rivier was de streek tot in de twaalfde eeuw niet bewoonbaar. Langzaam ontstond er toch een nederzetting die zich richtte op de visserij. De stad vormde zich langzaam en kreeg in 1340 door graaf Willem IV van Holland haar stadrechten. De historische binnenstad is grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Ook stierven er heel veel mensen in Rotterdam tijdens de hongerwinter tijdens deze oorlog. Na de oorlog werd in de stad een begin gemaakt met de wederopbouw. De stad werd uitgebreid met nabij gelegen dorpen en ook de Rotterdamse haven groeide. Vandaag de dag is er zeer veel nieuwe architectuur te zien in de stad.

Rotterdam ligt centraal gelegen. Ze wordt ook wel 'Maasstad' genoemd door de ligging aan deze rivier. Veel gebouwen in de stad verwijzen naar de rivier, zoals Maasgebouw, Maasbrug en Maastunnel. De stad heeft een groot voetbalstadion, de Kuip. De plek van voetbalclub Feyenoord. Daarnaast is er het Ahoy. Hier worden tal van sportevenementen gehouden, maar ook veel concerten.

In Rotterdam staat men open voor nieuwbouw. Het is een moderne stad met veel wolkenkrabbers. De stad heeft dan ook een prachtige skyline. Nog steeds wordt er veel gebouwd zoals aan de Kop van Zuid, waar de hoge woontorens verrijzen, Boston en Seattle. Een bezoekje aan de Euromast is zeker de moeite waard als je in Rotterdam bent. Houd je van winkelen, dan kan je ook je hart ophalen in deze stad. Er valt genoeg te winkelen in Rotterdam met tal van winkelcentra en diverse markten. In 2014 is bij de Binnenrotte een overdekte markthal geopend. Deze is dagelijks geopend.

Rotterdam organiseert tal van grote evenementen. Zoals de beroemde Marathon van Rotterdam. Maar ook het ABN AMRO World Tennis Tournament met als een van de initiatiefnemers Richard Krajicek.

Uitgaan in Rotterdam is gezellig met de vele cafés gelegen rond het Stadhuisplein. Ook zijn er tal van restaurants. Net zoals diverse andere steden in Nederland kent Rotterdam haar eigen nachtburgemeester. Dat is de Rotterdamse dichter en schrijver Jules Deelder.

Er is eveneens een ruim aanbod van theater. Zodat je een dag uit kan combineren met een dansvoorstelling, opera, musical of cabaret.

Theaters:

Oude Luxor Theater
Het stijlvolle Oude Luxor verdient zijn naam: het oudste theater van Nederland werd geopend in 1917 en bestaat dus al ruim honderd jaar. In eerste instantie werden er alleen films vertoond, maar je kunt er al jaren ook de belangrijkste voorstellingen van Nederland zien.

Nieuwe Luxor Theater
Omdat er uitbreiding nodig was is het Nieuwe Luxor Theater gebouwd. In 2001 opende dit theater haar deuren.

Theater Zuidplein
Dit theater is te vinden nabij het winkelcentrum Zuidplein. Veel diversiteit staat er op het theaterprogramma. Het theater staat bekend om haar vernieuwende en experimentele optredens. Ook is er de Comedy Night met stand-up comedian’s.

Theater Rotterdam
De Rotterdamse Schouwburg en het Ro Theater zijn na jaren samengesmolten tot Theater Rotterdam. Nog altijd staan hier prachtige, eigenzinnige stukken op het programma die veel publiek trekken. De bekende acteur Jack Wouterse was jarenlang onderdeel van het ensemble. In het gebouw van Theater Rotterdam geeft het beroemde Scapino Ballet doorgaans haar premières.

Theater op de Wilhelminapier
Het grootste theater van Rotterdam. Op het programma staan veelal de grootste musicalproducties, maar ook veel bekende Nederlandse cabaretiers treden hier veelvuldig op. Als onderdeel van de moderne wolkenkrabbers op de Wilhelminapier, mag het met recht het icoon van moderne architectuur genoemd worden.

Hofplein Theater
In het Hofplein Theater dansen, zingen en spelen leerlingen (die nog gewoon op de middelbare school zitten) musicalvoorstellingen met een professionele acteur. Hofplein maakt al jaren zijn eigen stukken en naast de musicals biedt het theater ook soms toneelvoorstellingen aan.

De Doelen
Het congres- en concertgebouw van Rotterdam. Honderden concerten per jaar worden hier gehouden. Wat er op het programma staat is heel divers. Van klassiek tot jazz is hier terug te vinden.

Theater op het Water
De Ameland is een partyschip. Een avondvullende minicruise waar je geniet van een avond uit. Dat wil zeggen een diner gecombineerd met theater.

LantarenVenster
Een combinatie van een kleine bioscoop en een theater. Overwegend niet-commerciële films worden hier getoond. In het theater staat vooral jazz geprogrammeerd. Een geliefde plek voor bezoekers tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.