Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Rotterdam

Theater Rotterdam

Oude Luxor Theater RotterdamKruiskade 10
3012 EH Rotterdam
Nieuwe Luxor Theater RotterdamPosthumalaan 1
3072 AG Rotterdam
Theater ZuidpleinZuidplein 62
3083 CW Rotterdam
Theater Rotterdam SchouwburgSchouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

Voorstellingen in Rotterdam

Geen beoordelingLang verhaal kortWO 16.10.2019 / Oude Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €15,00Ook altijd de Bijbel willen lezen? Maar heb je er nooit tijd voor? In Lang Verhaal Kort is Veldhuis je 'ongeautoriseerde' gids door dit veelgelezen boek. Hij is vol twijfel, net als jij misschien. Maar met humor leidt hij je langs alle hoogte en dieptepunten....
Geen beoordelingShotWO 16.10.2019 / Theater Rotterdam Schouwburg / 20.30 uur / €17,00De danszoektocht Shot draait om de vraag welke invloed onze beeldcultuur heeft op ons zelfbeeld. In show wordt fotografie wordt fysiek.Aan de hand van foto’s creëren we ons eigen imago. We zijn eraan verslaafd. En hoewel het ons uitput, bevredigt het ook.Levensgrote foto’s bieden een u...
Geen beoordelingWe Are Nowhere Else But HereVR 18.10.2019 / Theater Rotterdam Schouwburg / 20.30 uur / €19,00In We Are Nowhere Else But Here draait het om het om de complexiteit van co-existentie, welke door de internationale politiek steeds bedreigd wordt door de constante politieke en sociale nood.Kijk voor nog veel meer dansvoorstellingen in onze theateragenda. ...
Geen beoordeling20 Jaar K3 (3+)ZA 19.10.2019 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 11.00 uur / €21,50Het is alweer 20 jaar geleden dat het originele K3, met Karen, Kristel en Kathleen, hun eerste hit 'Heyah Mama' op de markt bracht. Sindsdien is de meidengroep een begrip. Ondanks dat ze al twee keer van samenstelling zijn veranderd, blijft de groep duizenden kinderharten smelten.In deze show kr...
Geen beoordeling20 Jaar K3 (3+)ZA 19.10.2019 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 14.00 uur / €21,50Het is alweer 20 jaar geleden dat het originele K3, met Karen, Kristel en Kathleen, hun eerste hit 'Heyah Mama' op de markt bracht. Sindsdien is de meidengroep een begrip. Ondanks dat ze al twee keer van samenstelling zijn veranderd, blijft de groep duizenden kinderharten smelten.In deze show kr...
Geen beoordeling20 Jaar K3 (3+)ZA 19.10.2019 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 17.00 uur / €21,50Het is alweer 20 jaar geleden dat het originele K3, met Karen, Kristel en Kathleen, hun eerste hit 'Heyah Mama' op de markt bracht. Sindsdien is de meidengroep een begrip. Ondanks dat ze al twee keer van samenstelling zijn veranderd, blijft de groep duizenden kinderharten smelten.In deze show kr...
Geen beoordelingOliver's cinemaZA 19.10.2019 / Theater Rotterdam Schouwburg / 20.30 uur / €26,00Trompettist Eric Vloeimans behoort tot de top van de Europese muziekwereld. Volgens de Volkskrant bezit hij “een schitterende toon die met de jaren alleen maar veelzijdiger is geworden.” Met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann formeerde hij een paar jaar geleden een nieuw ens...
Geen beoordeling20 Jaar K3 (3+)ZO 20.10.2019 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 11.00 uur / €21,50Het is alweer 20 jaar geleden dat het originele K3, met Karen, Kristel en Kathleen, hun eerste hit 'Heyah Mama' op de markt bracht. Sindsdien is de meidengroep een begrip. Ondanks dat ze al twee keer van samenstelling zijn veranderd, blijft de groep duizenden kinderharten smelten.In deze show kr...
Geen beoordeling20 Jaar K3 (3+)ZO 20.10.2019 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 14.00 uur / €21,50Het is alweer 20 jaar geleden dat het originele K3, met Karen, Kristel en Kathleen, hun eerste hit 'Heyah Mama' op de markt bracht. Sindsdien is de meidengroep een begrip. Ondanks dat ze al twee keer van samenstelling zijn veranderd, blijft de groep duizenden kinderharten smelten.In deze show kr...

Restaurants in Rotterdam

Geen beoordeling
Restaurant KetelbinkieWilhelminakade 191
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 15
Geen beoordeling
De BurgerijBotersloot 24B
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 23
Geen beoordeling
EvinBergweg 313-B
Rotterdam

Restaurant / Turks / € 20

Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Rijswijk, Dordrecht, Gorinchem, Noordwijk, Naaldwijk, Maassluis, Leiden, Katwijk, Hendrik-Ido-Ambacht, Hellevoetsluis, Gouda, Scheveningen, Schiedam, Voorburg, Vlaardingen, Zoetermeer of Den Haag.

Rotterdam is een havenstad in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam is een van de grootste en belangrijkste havens van Europa.

De naam Rotterdam verwijst naar een dam, gelegen in de rivier de Rotte. Door de vele overstromingen van deze rivier was de streek tot in de twaalfde eeuw niet bewoonbaar. Langzaam ontstond er toch een nederzetting die zich richtte op de visserij. De stad vormde zich langzaam en kreeg in 1340 door graaf Willem IV van Holland haar stadrechten. De historische binnenstad is grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Ook stierven er heel veel mensen in Rotterdam tijdens de hongerwinter tijdens deze oorlog. Na de oorlog werd in de stad een begin gemaakt met de wederopbouw. De stad werd uitgebreid met nabij gelegen dorpen en ook de Rotterdamse haven groeide. Vandaag de dag is er zeer veel nieuwe architectuur te zien in de stad.

Rotterdam ligt centraal gelegen. Ze wordt ook wel 'Maasstad' genoemd door de ligging aan deze rivier. Veel gebouwen in de stad verwijzen naar de rivier, zoals Maasgebouw, Maasbrug en Maastunnel. De stad heeft een groot voetbalstadion, de Kuip. De plek van voetbalclub Feyenoord. Daarnaast is er het Ahoy. Hier worden tal van sportevenementen gehouden, maar ook veel concerten.

In Rotterdam staat men open voor nieuwbouw. Het is een moderne stad met veel wolkenkrabbers. De stad heeft dan ook een prachtige skyline. Nog steeds wordt er veel gebouwd zoals aan de Kop van Zuid, waar de hoge woontorens verrijzen, Boston en Seattle. Een bezoekje aan de Euromast is zeker de moeite waard als je in Rotterdam bent. Houd je van winkelen, dan kan je ook je hart ophalen in deze stad. Er valt genoeg te winkelen in Rotterdam met tal van winkelcentra en diverse markten. In 2014 is bij de Binnenrotte een overdekte markthal geopend. Deze is dagelijks geopend.

Rotterdam organiseert tal van grote evenementen. Zoals de beroemde Marathon van Rotterdam. Maar ook het ABN AMRO World Tennis Tournament met als een van de initiatiefnemers Richard Krajicek.

Uitgaan in Rotterdam is gezellig met de vele cafés gelegen rond het Stadhuisplein. Ook zijn er tal van restaurants. Net zoals diverse andere steden in Nederland kent Rotterdam haar eigen nachtburgemeester. Dat is de Rotterdamse dichter en schrijver Jules Deelder.

Er is eveneens een ruim aanbod van theater. Zodat je een dag uit kan combineren met een dansvoorstelling, opera, musical of cabaret.

Theaters:

Oude Luxor Theater
Het stijlvolle Oude Luxor verdient zijn naam: het oudste theater van Nederland werd geopend in 1917 en bestaat dus al ruim honderd jaar. In eerste instantie werden er alleen films vertoond, maar je kunt er al jaren ook de belangrijkste voorstellingen van Nederland zien.

Nieuwe Luxor Theater
Omdat er uitbreiding nodig was is het Nieuwe Luxor Theater gebouwd. In 2001 opende dit theater haar deuren.

Theater Zuidplein
Dit theater is te vinden nabij het winkelcentrum Zuidplein. Veel diversiteit staat er op het theaterprogramma. Het theater staat bekend om haar vernieuwende en experimentele optredens. Ook is er de Comedy Night met stand-up comedian’s.

Theater Rotterdam
De Rotterdamse Schouwburg en het Ro Theater zijn na jaren samengesmolten tot Theater Rotterdam. Nog altijd staan hier prachtige, eigenzinnige stukken op het programma die veel publiek trekken. De bekende acteur Jack Wouterse was jarenlang onderdeel van het ensemble. In het gebouw van Theater Rotterdam geeft het beroemde Scapino Ballet doorgaans haar premières.

Theater op de Wilhelminapier
Het grootste theater van Rotterdam. Op het programma staan veelal de grootste musicalproducties, maar ook veel bekende Nederlandse cabaretiers treden hier veelvuldig op. Als onderdeel van de moderne wolkenkrabbers op de Wilhelminapier, mag het met recht het icoon van moderne architectuur genoemd worden.

Hofplein Theater
In het Hofplein Theater dansen, zingen en spelen leerlingen (die nog gewoon op de middelbare school zitten) musicalvoorstellingen met een professionele acteur. Hofplein maakt al jaren zijn eigen stukken en naast de musicals biedt het theater ook soms toneelvoorstellingen aan.

De Doelen
Het congres- en concertgebouw van Rotterdam. Honderden concerten per jaar worden hier gehouden. Wat er op het programma staat is heel divers. Van klassiek tot jazz is hier terug te vinden.

Theater op het Water
De Ameland is een partyschip. Een avondvullende minicruise waar je geniet van een avond uit. Dat wil zeggen een diner gecombineerd met theater.

LantarenVenster
Een combinatie van een kleine bioscoop en een theater. Overwegend niet-commerciële films worden hier getoond. In het theater staat vooral jazz geprogrammeerd. Een geliefde plek voor bezoekers tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.