Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Rotterdam

Theater Rotterdam

Oude Luxor Theater RotterdamKruiskade 10
3012 EH Rotterdam
Nieuwe Luxor Theater RotterdamPosthumalaan 1
3072 AG Rotterdam
Theater ZuidpleinZuidplein 62
3083 CW Rotterdam
Rotterdamse SchouwburgSchouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

Voorstellingen in Rotterdam

Geen beoordelingThe unpleasant surpriseWO 20.09.2017 / Rotterdamse Schouwburg / 20.00 uur / €15,00Hoe gaan we om met het geweld dat we dagelijks zien? We kijken er vrij gemakkelijk naar. Of kijken juist weg.'The unpleasant surprise' draait om supersentiment, beeldconsumptie en afstomping. Maar ook om het moment dat we collectief geraakt worden. En welke gebeurtenissen, associaties en beelde...
Geen beoordeling7evenWO 20.09.2017 / Rotterdamse Schouwburg / 20.15 uur / €25,00Waar anderen hun lichaam nog wel eens vergeten, vervangen door een digitale identiteit of een robot, is het lichaam van een danser vanzelfsprekend zijn belangrijkste instrument. Choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten leerden elkaar in 1995 kennen en hadden een gezamenlijk gemis: het intuïtie...
Geen beoordeling4.48 PsychosisWO 20.09.2017 / Rotterdamse Schouwburg / 20.30 uur / €15,00Tijdens een zware depressie schreef Sarah Kane 4.48 Psychosis. Enkele maanden later, op achtentwintigjarige leeftijd, pleegde zij zelfmoord. De tekst die zij achterliet is een aangrijpende stroom van gedachten die de pijn en angst om te leven verwoordt, en tevens de liefde om te leven en te willen l...
Geen beoordelingHet Grootste Zwanenmeer ter WereldDO 21.09.2017 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €26,00De Engelse topchoreograaf Derek Deane werkt samen met het Shanghai Ballet. Dat resulteert in het grootste Zwanenmeer ter wereld. Maar liefst 48 zwanen op het podium. Meer dan je kunt tellen als je dit schouwspel ziet in het theater. Een adembenemende en wereldberoemde voorstelling die met rech...
Geen beoordelingYentl en de Boer in ConcertDO 21.09.2017 / Oude Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €17,50Yentl en de Boer gaan met hun mooiste en nieuwste liedjes toeren langs theater.De dames worden geloofd om hun samenzang, sterke teksten en maffe fantasie en ontvingen in 2014 de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied ('Ik heb een man gekend')....
Geen beoordelingThe unpleasant surpriseDO 21.09.2017 / Rotterdamse Schouwburg / 20.00 uur / €15,00Hoe gaan we om met het geweld dat we dagelijks zien? We kijken er vrij gemakkelijk naar. Of kijken juist weg.'The unpleasant surprise' draait om supersentiment, beeldconsumptie en afstomping. Maar ook om het moment dat we collectief geraakt worden. En welke gebeurtenissen, associaties en beelde...
Geen beoordelingSuperleuk, maar voortaan zonder mijDO 21.09.2017 / Rotterdamse Schouwburg / 20.30 uur / €17,00De Amerikaanse auteur David Foster Wallace publiceerde tussen 1995 en 1997 zijn journalistieke ervaringen in het essay Superleuk, maar voortaan zonder mij. Voor Wunderbaum vormde dit verhaal over zelfvernietigende prestatiecultuur het uitgangspunt voor een eenzelfde voorstelling,Wunderbaum is ee...
Geen beoordelingMultiverseDO 21.09.2017 / Rotterdamse Schouwburg / 20.30 uur / €15,00Vorig jaar werd Louis Vanhaverbeke met de Circuit X-prijs bekroond, dit jaar is hij terug met 'Multiverse'. Hierin speelt hij een multifunctionele discjockey, hoewel hij graag een echte rapper zou willen zijn. Zijn toolkit bestaat uit plastic emmers, frisbees, huisraad en andere spullen. Zal hij kun...
Geen beoordelingHet Grootste Zwanenmeer ter WereldVR 22.09.2017 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €30,00De Engelse topchoreograaf Derek Deane werkt samen met het Shanghai Ballet. Dat resulteert in het grootste Zwanenmeer ter wereld. Maar liefst 48 zwanen op het podium. Meer dan je kunt tellen als je dit schouwspel ziet in het theater. Een adembenemende en wereldberoemde voorstelling die met rech...

Restaurants in Rotterdam

Geen beoordeling
La ViletteWestblaak 152
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 35
Geen beoordeling
See you see meHartmansstraat 31
Rotterdam

Restaurant / Aziatisch / € 18
Geen beoordeling
Bij de BruinOude Binnenweg 140a
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 18

Rotterdam is een havenstad in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam is een van de grootste en belangrijkste havens van Europa.

De naam Rotterdam verwijst naar een dam, gelegen in de rivier de Rotte. Door de vele overstromingen van deze rivier was de streek tot in de twaalfde eeuw niet bewoonbaar. Langzaam ontstond er toch een nederzetting die zich richtte op de visserij. De stad vormde zich langzaam en kreeg in 1340 door graaf Willem IV van Holland haar stadrechten. De historische binnenstad is grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Ook stierven er heel veel mensen in Rotterdam tijdens de hongerwinter tijdens deze oorlog. Na de oorlog werd in de stad een begin gemaakt met de wederopbouw. De stad werd uitgebreid met nabij gelegen dorpen en ook de Rotterdamse haven groeide. Vandaag de dag is er zeer veel nieuwe architectuur te zien in de stad.

Rotterdam ligt centraal gelegen. Ze wordt ook wel 'Maasstad' genoemd door de ligging aan deze rivier. Veel gebouwen in de stad verwijzen naar de rivier, zoals Maasgebouw, Maasbrug en Maastunnel. De stad heeft een groot voetbalstadion, de Kuip. De plek van voetbalclub Feyenoord. Daarnaast is er het Ahoy. Hier worden tal van sportevenementen gehouden, maar ook veel concerten.

In Rotterdam staat men open voor nieuwbouw. Het is een moderne stad met veel wolkenkrabbers. De stad heeft dan ook een prachtige skyline. Nog steeds wordt er veel gebouwd zoals aan de Kop van Zuid, waar de hoge woontorens verrijzen, Boston en Seattle. Een bezoekje aan de Euromast is zeker de moeite waard als je in Rotterdam bent. Houd je van winkelen, dan kan je ook je hart ophalen in deze stad. Er valt genoeg te winkelen in Rotterdam met tal van winkelcentra en diverse markten. In 2014 is bij de Binnenrotte een overdekte markthal geopend. Deze is dagelijks geopend.

Rotterdam organiseert tal van grote evenementen. Zoals de beroemde Marathon van Rotterdam. Maar ook het ABN AMRO World Tennis Tournament met als een van de initiatiefnemers Richard Krajicek.

Uitgaan in Rotterdam is gezellig met de vele cafés gelegen rond het Stadhuisplein. Ook zijn er tal van restaurants. Net zoals diverse andere steden in Nederland kent Rotterdam haar eigen nachtburgemeester. Dat is de Rotterdamse dichter en schrijver Jules Deelder.

Er is eveneens een ruim aanbod van theater. Zodat je een dag uit kan combineren met een dansvoorstelling, opera, musical of cabaret.

Theaters

Oude Luxor Theater
Dit is een stijlvol theater. Dit oudste theater van Nederland werd geopend in 1917. In eerste instantie werden er films vertoond. Vandaag de dag kun je nog steeds in dit historische gebouw een voorstelling bekijken.

Nieuwe Luxor Theater
Omdat er uitbreiding nodig was is het Nieuwe Luxor Theater gebouwd. In 2001 opende dit theater haar deuren.

Theater Rotterdam
De Rotterdamse Schouwburg en het Ro Theater werken samen en dit is hun thuisbasis. Het Ro theater heeft altijd prachtige, maar ook eigenzinnige stukken op het programma staan die veel publiek trekken. Jack Wouterse behoort tot de vaste cast van het Ro Theater. Ook geeft het Rotterdams Scapino Ballet in dit theater haar premières.

Theater op de Wilhelminapier
Het grootste theater van Rotterdam. Op het programma staan veelal de grootste musicalproducties, maar ook veel bekende Nederlandse cabaretiers treden hier veelvuldig op. Als onderdeel van de moderne wolkenkrabbers op de Wilhelminapier, mag het met recht het icoon van moderne architectuur genoemd worden.

Zuidplein Theater
Dit theater is te vinden nabij het winkelcentrum Zuidplein. Veel diversiteit staat er op het theaterprogramma. Het theater staat bekend om haar vernieuwende en experimentele optredens. Ook is er de Comedy Night met stand-up comedian’s.

Hofplein Theater
Een theater dat zich met hart en ziel richt op de jongere generatie. Vertelvoorstellingen en sprookjes staan hier veelal op het programma.

De Doelen
Het congres- en concertgebouw van Rotterdam. Honderden concerten per jaar worden hier gehouden. Wat er op het programma staat is heel divers. Van klassiek tot jazz is hier terug te vinden.

Theater op het Water
De Ameland is een partyschip. Een avondvullende minicruise waar je geniet van een avond uit. Dat wil zeggen een diner gecombineerd met theater.

LantarenVenster
Een combinatie van een kleine bioscoop en een theater. Overwegend niet-commerciële films worden hier getoond. In het theater staat vooral jazz geprogrammeerd. Een geliefde plek voor bezoekers tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.