Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Rotterdam

Theater Rotterdam

Oude Luxor Theater RotterdamKruiskade 10
3012 EH Rotterdam
Nieuwe Luxor Theater RotterdamPosthumalaan 1
3072 AG Rotterdam
Theater ZuidpleinZuidplein 62
3083 CW Rotterdam
Theater Rotterdam SchouwburgSchouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

Voorstellingen in Rotterdam

Geen beoordelingOver een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+)ZO 24.02.2019 / Theater Rotterdam Schouwburg / 11.00 uur / €7,50Op een dag steekt kleine mol zijn kop boven de grond uit. En dan gebeurt het. Het is bruin en rond. En het ziet er uit als een worst. En het komt precies op zijn kop terecht. Meteen gaat hij de dader zoeken. Hij vraagt aan alle dieren die hij ontmoet of ze meer weten. Maar niemand kan hem helpen. Ma...
Geen beoordelingOver een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+)ZO 24.02.2019 / Theater Rotterdam Schouwburg / 13.00 uur / €7,50Op een dag steekt kleine mol zijn kop boven de grond uit. En dan gebeurt het. Het is bruin en rond. En het ziet er uit als een worst. En het komt precies op zijn kop terecht. Meteen gaat hij de dader zoeken. Hij vraagt aan alle dieren die hij ontmoet of ze meer weten. Maar niemand kan hem helpen. Ma...
Geen beoordelingVis op het droge (4+)ZO 24.02.2019 / Theater Zuidplein / 14.15 uur / €8,50Op de avond voor het grote feest duikt er een gemene vis op in de zee: de zeeduivel. Hij besluit de stop uit de zee te trekken, waardoor al het water verdwijnt! Een van de vissen laat het er niet bij zitten en hij gaat op zoek naar de stop. Dan verschijnt de zeeduivel weer...Kijk voor nog veel m...
Geen beoordelingGrand FinaleZO 24.02.2019 / Theater Rotterdam Schouwburg / 14.30 uur / €13,50Dansmaker, danser en muzikant Hofesh Shechter won meerdere belangrijke dansprijzen en zijn werken zijn wereldwijd te zien. Grand Finale, ook wel het einde van de wereld, gaat niet rustig. Maar met een knal. Het stuk ligt op de grens van komedie en apocalyps.Kijk voor nog veel meer dansvoorstell...
Geen beoordelingHallo Familie (8+)ZO 24.02.2019 / Theater Rotterdam Schouwburg / 15.00 uur / €11,00Hallo Familie is een bijzondere en humoristische dans- en theatervoorstelling over de mensen die altijd in je leven zijn, of je daar nou voor gekozen hebt of niet.Het is druk in huis. Vader en moeder vieren feest en oma is komen oppassen. Slapen lukt niet, maar toch beleef je een droomachtig av...
Geen beoordelingThe Simon & Garfunkel Story ZO 24.02.2019 / Oude Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €19,00De veel geprezen Simon & Garfunkel Story geeft een kijkje in de wereld van een van ’s werelds meest bekende muzikale duo’s: Simon and Garfunkel. Bekende hits als ‘Mrs Robinson’ en ‘Bridge Over Troubled Water’ komen voorbij met steengoede artiesten en een live band. Het is een krachtige e...
Geen beoordelingCyrano de BergeracDI 26.02.2019 / Theater Zuidplein / 14.15 uur / €8,50Twee jongens zijn ontzettend verliefd op Roxane. Christian is heel knap, maar durft Roxane niet zelf te benaderen. Cyrano vindt zichzelf te lelijk en besluit daarom Christian te helpen. Hij schrijft prachtige gedichten onder de naam van Christian, waardoor Roxane stapelverliefd op Christian wordt. A...
Geen beoordelingFly Like an EagleDI 26.02.2019 / Oude Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €17,50Geniet van de muziek van The Eagles met een tribute band die trouw blijft aan de originele muziek. Alsof je de Eagles zelf hoort....
Geen beoordelingThe Addams Family - de musical DI 26.02.2019 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €59,50The Addams Family Een macaber humoristische musicalbeleving!De Broadwayhit The Addams Family maakt een tour langs de Nederlandse theaters. In deze Nederlandse bewerking schitteren de grootste sterren, waaronder Pia Douwes , Johnny Kraaijkamp, Tony Neef , Marjolein Teepen en Irene Kuiper. Voorzi...

Restaurants in Rotterdam

Geen beoordeling
Thoms Restaurant & Underground BarMeent 131/129
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 20
Geen beoordeling
Baek food & drinksBlaak 329
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 25
Geen beoordeling
De Hemel op AardeOostzeedijk Beneden 205a
Rotterdam

Restaurant / Mediterraans / € 32

Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Rijswijk, Dordrecht, Gorinchem, Noordwijk, Naaldwijk, Maassluis, Leiden, Katwijk, Hendrik-Ido-Ambacht, Hellevoetsluis, Gouda, Scheveningen, Schiedam, Voorburg, Vlaardingen, Zoetermeer of Den Haag.

Rotterdam is een havenstad in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam is een van de grootste en belangrijkste havens van Europa.

De naam Rotterdam verwijst naar een dam, gelegen in de rivier de Rotte. Door de vele overstromingen van deze rivier was de streek tot in de twaalfde eeuw niet bewoonbaar. Langzaam ontstond er toch een nederzetting die zich richtte op de visserij. De stad vormde zich langzaam en kreeg in 1340 door graaf Willem IV van Holland haar stadrechten. De historische binnenstad is grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Ook stierven er heel veel mensen in Rotterdam tijdens de hongerwinter tijdens deze oorlog. Na de oorlog werd in de stad een begin gemaakt met de wederopbouw. De stad werd uitgebreid met nabij gelegen dorpen en ook de Rotterdamse haven groeide. Vandaag de dag is er zeer veel nieuwe architectuur te zien in de stad.

Rotterdam ligt centraal gelegen. Ze wordt ook wel 'Maasstad' genoemd door de ligging aan deze rivier. Veel gebouwen in de stad verwijzen naar de rivier, zoals Maasgebouw, Maasbrug en Maastunnel. De stad heeft een groot voetbalstadion, de Kuip. De plek van voetbalclub Feyenoord. Daarnaast is er het Ahoy. Hier worden tal van sportevenementen gehouden, maar ook veel concerten.

In Rotterdam staat men open voor nieuwbouw. Het is een moderne stad met veel wolkenkrabbers. De stad heeft dan ook een prachtige skyline. Nog steeds wordt er veel gebouwd zoals aan de Kop van Zuid, waar de hoge woontorens verrijzen, Boston en Seattle. Een bezoekje aan de Euromast is zeker de moeite waard als je in Rotterdam bent. Houd je van winkelen, dan kan je ook je hart ophalen in deze stad. Er valt genoeg te winkelen in Rotterdam met tal van winkelcentra en diverse markten. In 2014 is bij de Binnenrotte een overdekte markthal geopend. Deze is dagelijks geopend.

Rotterdam organiseert tal van grote evenementen. Zoals de beroemde Marathon van Rotterdam. Maar ook het ABN AMRO World Tennis Tournament met als een van de initiatiefnemers Richard Krajicek.

Uitgaan in Rotterdam is gezellig met de vele cafés gelegen rond het Stadhuisplein. Ook zijn er tal van restaurants. Net zoals diverse andere steden in Nederland kent Rotterdam haar eigen nachtburgemeester. Dat is de Rotterdamse dichter en schrijver Jules Deelder.

Er is eveneens een ruim aanbod van theater. Zodat je een dag uit kan combineren met een dansvoorstelling, opera, musical of cabaret.

Theaters:

Oude Luxor Theater
Het stijlvolle Oude Luxor verdient zijn naam: het oudste theater van Nederland werd geopend in 1917 en bestaat dus al ruim honderd jaar. In eerste instantie werden er alleen films vertoond, maar je kunt er al jaren ook de belangrijkste voorstellingen van Nederland zien.

Nieuwe Luxor Theater
Omdat er uitbreiding nodig was is het Nieuwe Luxor Theater gebouwd. In 2001 opende dit theater haar deuren.

Theater Zuidplein
Dit theater is te vinden nabij het winkelcentrum Zuidplein. Veel diversiteit staat er op het theaterprogramma. Het theater staat bekend om haar vernieuwende en experimentele optredens. Ook is er de Comedy Night met stand-up comedian’s.

Theater Rotterdam
De Rotterdamse Schouwburg en het Ro Theater zijn na jaren samengesmolten tot Theater Rotterdam. Nog altijd staan hier prachtige, eigenzinnige stukken op het programma die veel publiek trekken. De bekende acteur Jack Wouterse was jarenlang onderdeel van het ensemble. In het gebouw van Theater Rotterdam geeft het beroemde Scapino Ballet doorgaans haar premières.

Theater op de Wilhelminapier
Het grootste theater van Rotterdam. Op het programma staan veelal de grootste musicalproducties, maar ook veel bekende Nederlandse cabaretiers treden hier veelvuldig op. Als onderdeel van de moderne wolkenkrabbers op de Wilhelminapier, mag het met recht het icoon van moderne architectuur genoemd worden.

Hofplein Theater
In het Hofplein Theater dansen, zingen en spelen leerlingen (die nog gewoon op de middelbare school zitten) musicalvoorstellingen met een professionele acteur. Hofplein maakt al jaren zijn eigen stukken en naast de musicals biedt het theater ook soms toneelvoorstellingen aan.

De Doelen
Het congres- en concertgebouw van Rotterdam. Honderden concerten per jaar worden hier gehouden. Wat er op het programma staat is heel divers. Van klassiek tot jazz is hier terug te vinden.

Theater op het Water
De Ameland is een partyschip. Een avondvullende minicruise waar je geniet van een avond uit. Dat wil zeggen een diner gecombineerd met theater.

LantarenVenster
Een combinatie van een kleine bioscoop en een theater. Overwegend niet-commerciële films worden hier getoond. In het theater staat vooral jazz geprogrammeerd. Een geliefde plek voor bezoekers tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.