Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Rotterdam

Theater Rotterdam

Oude Luxor Theater RotterdamKruiskade 10
3012 EH Rotterdam
Nieuwe Luxor Theater RotterdamPosthumalaan 1
3072 AG Rotterdam
Theater ZuidpleinZuidplein 62
3083 CW Rotterdam
Rotterdamse SchouwburgSchouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

Voorstellingen in Rotterdam

Geen beoordelingDe Marinierskapel - met een oer-Rotterdams concert ZA 23.06.2018 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €25,00De concerten in de Marinierskapel zijn een daverend succes, en dus kan een vervolg dit seizoen niet uitblijven! Artiesten van Rotterdamse bodem treden er maar wat graag op, en dit zorgt voor een verrassend concert. Zo stonden eerder Richard Groenendijk, Eric Vloeimans, Harry-Jan Bus, Mylène d’Anj...
Geen beoordelingPaginagrootsZO 24.06.2018 / Rotterdamse Schouwburg / 16.30 uur / €5,00Na vele succesvolle edities is Paginagroots terug met de eerste unieke zomereditie. Kom kijken en luister naar jong schrijftalent dat de kans krijgt om voor te dragen uit eigen werk. Dit doen de deelnemers in uiteenlopende stijlen, waarna het publiek de kans krijgt om vragen te stellen. Zowel een la...
Geen beoordelingRoger HodgsonDI 26.06.2018 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €45,00Roger Hodgson komt naar Nederland! Hodgson is mede-oprichter van de legendarische band Supertramp en schreef hits als Give a Little Bit, The Logical Song en Dreamer....
Geen beoordelingGelukVR 07.09.2018 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €0,00“Niemand ontkomt aan tegenslagen, maar juist dan is het de kunst om weer op te staan. Om te draaien naar het licht. En het geluk te vieren als je het vindt” aldus Guus Meeuwis. Het is typerend voor hoe de zanger in het leven staat.Na een turbelente tijd heeft de zanger nu de ruimte om stil ...
Geen beoordelingHouse of HorrorZA 08.09.2018 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €32,00Het spookt in het theater wanneer Hans Klok zijn House of Horror speelt. Angstaanjagende geesten, klagelijk gehuil en mysterieuze figuren; Hans Klok trekt alles uit de kast om een spectaculaire show neer te zetten. Oude illusionisten uit het verleden dulden hem niet in hun magische cirkel. Hans Klo...
Geen beoordelingHouse of HorrorZO 09.09.2018 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 15.00 uur / €32,00Het spookt in het theater wanneer Hans Klok zijn House of Horror speelt. Angstaanjagende geesten, klagelijk gehuil en mysterieuze figuren; Hans Klok trekt alles uit de kast om een spectaculaire show neer te zetten. Oude illusionisten uit het verleden dulden hem niet in hun magische cirkel. Hans Klo...
Geen beoordelingHet geheim van de schelp (2+)ZA 15.09.2018 / Theater Zuidplein / 14.00 uur / €16,50Ergens op een tropisch eiland, heel ver hier vandaan, spelen Djago en Mina tussen de palmbomen. De kaketoe Tua vertelt verhalen over alles en iedereen op het eiland. Plotseling begint hij over het geheim van de schelp. En daar begint het avontuur......
Geen beoordelingMo & Raoel - Dubbel Comedy ShowZA 15.09.2018 / Theater Zuidplein / 20.15 uur / €12,50Mo & Raoul zijn twee vrolijke comedians. Ze hebben beiden een compleet eigen stijl en persoonlijkheid. Dat zorgt voor een hilarische combinatie! Ze vertellen herkenbare en persoonlijke verhalen, gooien daar rake grappen tussendoor en daarbij improviseren ze veel. Maar ook typetjes, dans, muziek... A...
Geen beoordelingCameretten Voorselectie 2018VR 21.09.2018 / Theater Zuidplein / 20.15 uur / €13,50Cameretten heeft al vele cabaretgrootheden voortgebracht, zoals Theo Maassen, Hans Teeuwen, Ronald Goedemondt en Herman Finkers.In deze voorselecties strijden per avond vijf jonge cabarettalenten tegen elkaar om een plek in de halve finale.Wie weet, misschien zie jij al wel de winnaar spel...

Restaurants in Rotterdam

Geen beoordeling
De Nieuwe Poort RotterdamWeena 711
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 20
Geen beoordeling
Restaurant OpportoRaampoortstraat 10
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 25
Geen beoordeling
Happy SushiKruisplein 42
Rotterdam

Restaurant / Japans / € 25

Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Rijswijk, Dordrecht, Gorinchem, Noordwijk, Naaldwijk, Maassluis, Leiden, Katwijk, Hendrik-Ido-Ambacht, Hellevoetsluis, Gouda, Scheveningen, Schiedam, Voorburg, Vlaardingen, Zoetermeer of Den Haag.

Rotterdam is een havenstad in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam is een van de grootste en belangrijkste havens van Europa.

De naam Rotterdam verwijst naar een dam, gelegen in de rivier de Rotte. Door de vele overstromingen van deze rivier was de streek tot in de twaalfde eeuw niet bewoonbaar. Langzaam ontstond er toch een nederzetting die zich richtte op de visserij. De stad vormde zich langzaam en kreeg in 1340 door graaf Willem IV van Holland haar stadrechten. De historische binnenstad is grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Ook stierven er heel veel mensen in Rotterdam tijdens de hongerwinter tijdens deze oorlog. Na de oorlog werd in de stad een begin gemaakt met de wederopbouw. De stad werd uitgebreid met nabij gelegen dorpen en ook de Rotterdamse haven groeide. Vandaag de dag is er zeer veel nieuwe architectuur te zien in de stad.

Rotterdam ligt centraal gelegen. Ze wordt ook wel 'Maasstad' genoemd door de ligging aan deze rivier. Veel gebouwen in de stad verwijzen naar de rivier, zoals Maasgebouw, Maasbrug en Maastunnel. De stad heeft een groot voetbalstadion, de Kuip. De plek van voetbalclub Feyenoord. Daarnaast is er het Ahoy. Hier worden tal van sportevenementen gehouden, maar ook veel concerten.

In Rotterdam staat men open voor nieuwbouw. Het is een moderne stad met veel wolkenkrabbers. De stad heeft dan ook een prachtige skyline. Nog steeds wordt er veel gebouwd zoals aan de Kop van Zuid, waar de hoge woontorens verrijzen, Boston en Seattle. Een bezoekje aan de Euromast is zeker de moeite waard als je in Rotterdam bent. Houd je van winkelen, dan kan je ook je hart ophalen in deze stad. Er valt genoeg te winkelen in Rotterdam met tal van winkelcentra en diverse markten. In 2014 is bij de Binnenrotte een overdekte markthal geopend. Deze is dagelijks geopend.

Rotterdam organiseert tal van grote evenementen. Zoals de beroemde Marathon van Rotterdam. Maar ook het ABN AMRO World Tennis Tournament met als een van de initiatiefnemers Richard Krajicek.

Uitgaan in Rotterdam is gezellig met de vele cafés gelegen rond het Stadhuisplein. Ook zijn er tal van restaurants. Net zoals diverse andere steden in Nederland kent Rotterdam haar eigen nachtburgemeester. Dat is de Rotterdamse dichter en schrijver Jules Deelder.

Er is eveneens een ruim aanbod van theater. Zodat je een dag uit kan combineren met een dansvoorstelling, opera, musical of cabaret.

Theaters:

Oude Luxor Theater
Het stijlvolle Oude Luxor verdient zijn naam: het oudste theater van Nederland werd geopend in 1917 en bestaat dus al ruim honderd jaar. In eerste instantie werden er alleen films vertoond, maar je kunt er al jaren ook de belangrijkste voorstellingen van Nederland zien.

Nieuwe Luxor Theater
Omdat er uitbreiding nodig was is het Nieuwe Luxor Theater gebouwd. In 2001 opende dit theater haar deuren.

Theater Zuidplein
Dit theater is te vinden nabij het winkelcentrum Zuidplein. Veel diversiteit staat er op het theaterprogramma. Het theater staat bekend om haar vernieuwende en experimentele optredens. Ook is er de Comedy Night met stand-up comedian’s.

Theater Rotterdam
De Rotterdamse Schouwburg en het Ro Theater zijn na jaren samengesmolten tot Theater Rotterdam. Nog altijd staan hier prachtige, eigenzinnige stukken op het programma die veel publiek trekken. De bekende acteur Jack Wouterse was jarenlang onderdeel van het ensemble. In het gebouw van Theater Rotterdam geeft het beroemde Scapino Ballet doorgaans haar premières.

Theater op de Wilhelminapier
Het grootste theater van Rotterdam. Op het programma staan veelal de grootste musicalproducties, maar ook veel bekende Nederlandse cabaretiers treden hier veelvuldig op. Als onderdeel van de moderne wolkenkrabbers op de Wilhelminapier, mag het met recht het icoon van moderne architectuur genoemd worden.

Hofplein Theater
In het Hofplein Theater dansen, zingen en spelen leerlingen (die nog gewoon op de middelbare school zitten) musicalvoorstellingen met een professionele acteur. Hofplein maakt al jaren zijn eigen stukken en naast de musicals biedt het theater ook soms toneelvoorstellingen aan.

De Doelen
Het congres- en concertgebouw van Rotterdam. Honderden concerten per jaar worden hier gehouden. Wat er op het programma staat is heel divers. Van klassiek tot jazz is hier terug te vinden.

Theater op het Water
De Ameland is een partyschip. Een avondvullende minicruise waar je geniet van een avond uit. Dat wil zeggen een diner gecombineerd met theater.

LantarenVenster
Een combinatie van een kleine bioscoop en een theater. Overwegend niet-commerciële films worden hier getoond. In het theater staat vooral jazz geprogrammeerd. Een geliefde plek voor bezoekers tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.