Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Rotterdam

Theater Rotterdam

Oude Luxor Theater RotterdamKruiskade 10
3012 EH Rotterdam
Nieuwe Luxor Theater RotterdamPosthumalaan 1
3072 AG Rotterdam
Theater ZuidpleinZuidplein 62
3083 CW Rotterdam
Rotterdamse SchouwburgSchouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

Voorstellingen in Rotterdam

Geen beoordelingMirror MirrorZO 23.07.2017 / Rotterdamse Schouwburg / 20.15 uur / €32,50De combinatie van dans, livemuziek én een bijzondere setting maken deze voorstelling tot een ware beleving! Conny Janssen Danst bestaat 25 jaar en viert dit met de terugkomst van het succesvolle 'Mirror Mirror'. En hiervoor kiezen ze een bijzondere plek, namelijk de RDM Onderzeebootloods in de Rott...
Geen beoordelingDe MarathonDI 05.09.2017 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €21,10Na de gelijknamige film speelt 'De Marathon' nu ook in het theater. Vier Rotterdamse garagemonteurs genieten van het leven, en dat gaat natuurlijk samen met de nodige biertjes, broodjes bal en sigaretten. Wanneer de garage waar ze werken bijna ten onder gaat, bedenken ze een plan. Ze gaan gesponsord...
Geen beoordelingDe MarathonWO 06.09.2017 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €21,10Na de gelijknamige film speelt 'De Marathon' nu ook in het theater. Vier Rotterdamse garagemonteurs genieten van het leven, en dat gaat natuurlijk samen met de nodige biertjes, broodjes bal en sigaretten. Wanneer de garage waar ze werken bijna ten onder gaat, bedenken ze een plan. Ze gaan gesponsord...
Geen beoordelingDe MarathonDO 07.09.2017 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €21,10Na de gelijknamige film speelt 'De Marathon' nu ook in het theater. Vier Rotterdamse garagemonteurs genieten van het leven, en dat gaat natuurlijk samen met de nodige biertjes, broodjes bal en sigaretten. Wanneer de garage waar ze werken bijna ten onder gaat, bedenken ze een plan. Ze gaan gesponsord...
Geen beoordelingDe MarathonVR 08.09.2017 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €26,10Na de gelijknamige film speelt 'De Marathon' nu ook in het theater. Vier Rotterdamse garagemonteurs genieten van het leven, en dat gaat natuurlijk samen met de nodige biertjes, broodjes bal en sigaretten. Wanneer de garage waar ze werken bijna ten onder gaat, bedenken ze een plan. Ze gaan gesponsord...
Geen beoordelingDe MarathonZA 09.09.2017 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €28,80Na de gelijknamige film speelt 'De Marathon' nu ook in het theater. Vier Rotterdamse garagemonteurs genieten van het leven, en dat gaat natuurlijk samen met de nodige biertjes, broodjes bal en sigaretten. Wanneer de garage waar ze werken bijna ten onder gaat, bedenken ze een plan. Ze gaan gesponsord...
Geen beoordelingDe MarathonDI 12.09.2017 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €21,10Na de gelijknamige film speelt 'De Marathon' nu ook in het theater. Vier Rotterdamse garagemonteurs genieten van het leven, en dat gaat natuurlijk samen met de nodige biertjes, broodjes bal en sigaretten. Wanneer de garage waar ze werken bijna ten onder gaat, bedenken ze een plan. Ze gaan gesponsord...
Geen beoordelingDe MarathonWO 13.09.2017 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €21,10Na de gelijknamige film speelt 'De Marathon' nu ook in het theater. Vier Rotterdamse garagemonteurs genieten van het leven, en dat gaat natuurlijk samen met de nodige biertjes, broodjes bal en sigaretten. Wanneer de garage waar ze werken bijna ten onder gaat, bedenken ze een plan. Ze gaan gesponsord...
Geen beoordelingDe MarathonDO 14.09.2017 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €21,10Na de gelijknamige film speelt 'De Marathon' nu ook in het theater. Vier Rotterdamse garagemonteurs genieten van het leven, en dat gaat natuurlijk samen met de nodige biertjes, broodjes bal en sigaretten. Wanneer de garage waar ze werken bijna ten onder gaat, bedenken ze een plan. Ze gaan gesponsord...

Restaurants in Rotterdam

Geen beoordeling
See you see meHartmansstraat 31
Rotterdam

Restaurant / Aziatisch / € 18
Geen beoordeling
RodeoOtto Reuchlinweg 1002
Rotterdam

Restaurant / Argentijns / € 21
Geen beoordeling
La ViletteWestblaak 152
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 35

Rotterdam is een havenstad in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam is een van de grootste en belangrijkste havens van Europa.

De naam Rotterdam verwijst naar een dam, gelegen in de rivier de Rotte. Door de vele overstromingen van deze rivier was de streek tot in de twaalfde eeuw niet bewoonbaar. Langzaam ontstond er toch een nederzetting die zich richtte op de visserij. De stad vormde zich langzaam en kreeg in 1340 door graaf Willem IV van Holland haar stadrechten. De historische binnenstad is grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Ook stierven er heel veel mensen in Rotterdam tijdens de hongerwinter tijdens deze oorlog. Na de oorlog werd in de stad een begin gemaakt met de wederopbouw. De stad werd uitgebreid met nabij gelegen dorpen en ook de Rotterdamse haven groeide. Vandaag de dag is er zeer veel nieuwe architectuur te zien in de stad.

Rotterdam ligt centraal gelegen. Ze wordt ook wel 'Maasstad' genoemd door de ligging aan deze rivier. Veel gebouwen in de stad verwijzen naar de rivier, zoals Maasgebouw, Maasbrug en Maastunnel. De stad heeft een groot voetbalstadion, de Kuip. De plek van voetbalclub Feyenoord. Daarnaast is er het Ahoy. Hier worden tal van sportevenementen gehouden, maar ook veel concerten.

In Rotterdam staat men open voor nieuwbouw. Het is een moderne stad met veel wolkenkrabbers. De stad heeft dan ook een prachtige skyline. Nog steeds wordt er veel gebouwd zoals aan de Kop van Zuid, waar de hoge woontorens verrijzen, Boston en Seattle. Een bezoekje aan de Euromast is zeker de moeite waard als je in Rotterdam bent. Houd je van winkelen, dan kan je ook je hart ophalen in deze stad. Er valt genoeg te winkelen in Rotterdam met tal van winkelcentra en diverse markten. In 2014 is bij de Binnenrotte een overdekte markthal geopend. Deze is dagelijks geopend.

Rotterdam organiseert tal van grote evenementen. Zoals de beroemde Marathon van Rotterdam. Maar ook het ABN AMRO World Tennis Tournament met als een van de initiatiefnemers Richard Krajicek.

Uitgaan in Rotterdam is gezellig met de vele cafés gelegen rond het Stadhuisplein. Ook zijn er tal van restaurants. Net zoals diverse andere steden in Nederland kent Rotterdam haar eigen nachtburgemeester. Dat is de Rotterdamse dichter en schrijver Jules Deelder.

Er is eveneens een ruim aanbod van theater. Zodat je een dag uit kan combineren met een dansvoorstelling, opera, musical of cabaret.

Theaters

Oude Luxor Theater
Dit is een stijlvol theater. Dit oudste theater van Nederland werd geopend in 1917. In eerste instantie werden er films vertoond. Vandaag de dag kun je nog steeds in dit historische gebouw een voorstelling bekijken.

Nieuwe Luxor Theater
Omdat er uitbreiding nodig was is het Nieuwe Luxor Theater gebouwd. In 2001 opende dit theater haar deuren.

Theater Rotterdam
De Rotterdamse Schouwburg en het Ro Theater werken samen en dit is hun thuisbasis. Het Ro theater heeft altijd prachtige, maar ook eigenzinnige stukken op het programma staan die veel publiek trekken. Jack Wouterse behoort tot de vaste cast van het Ro Theater. Ook geeft het Rotterdams Scapino Ballet in dit theater haar premières.

Theater op de Wilhelminapier
Het grootste theater van Rotterdam. Op het programma staan veelal de grootste musicalproducties, maar ook veel bekende Nederlandse cabaretiers treden hier veelvuldig op. Als onderdeel van de moderne wolkenkrabbers op de Wilhelminapier, mag het met recht het icoon van moderne architectuur genoemd worden.

Zuidplein Theater
Dit theater is te vinden nabij het winkelcentrum Zuidplein. Veel diversiteit staat er op het theaterprogramma. Het theater staat bekend om haar vernieuwende en experimentele optredens. Ook is er de Comedy Night met stand-up comedian’s.

Hofplein Theater
Een theater dat zich met hart en ziel richt op de jongere generatie. Vertelvoorstellingen en sprookjes staan hier veelal op het programma.

De Doelen
Het congres- en concertgebouw van Rotterdam. Honderden concerten per jaar worden hier gehouden. Wat er op het programma staat is heel divers. Van klassiek tot jazz is hier terug te vinden.

Theater op het Water
De Ameland is een partyschip. Een avondvullende minicruise waar je geniet van een avond uit. Dat wil zeggen een diner gecombineerd met theater.

LantarenVenster
Een combinatie van een kleine bioscoop en een theater. Overwegend niet-commerciële films worden hier getoond. In het theater staat vooral jazz geprogrammeerd. Een geliefde plek voor bezoekers tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.