Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Rotterdam

Theater Rotterdam

Oude Luxor Theater RotterdamKruiskade 10
3012 EH Rotterdam
Nieuwe Luxor Theater RotterdamPosthumalaan 1
3072 AG Rotterdam
Theater ZuidpleinZuidplein 62
3083 CW Rotterdam
Theater Rotterdam SchouwburgSchouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

Voorstellingen in Rotterdam

Geen beoordelingKerstmannetje TiqueWO 12.12.2018 / Theater Zuidplein / 10.00 uur / €5,00Kerstmannetje Tique gaat in het circus werken. Hij is namelijk dolgraag het middelpunt! Gelukkig wordt hij geholpen bij zijn zoektocht naar wat hij wel en niet kan. En uiteindelijk is hij toch een echte circusartiest!Kijk voor nog veel meer familievoorstellingen in onze theateragenda. ...
Geen beoordelingKerstmannetje TiqueWO 12.12.2018 / Theater Zuidplein / 14.30 uur / €5,00Kerstmannetje Tique gaat in het circus werken. Hij is namelijk dolgraag het middelpunt! Gelukkig wordt hij geholpen bij zijn zoektocht naar wat hij wel en niet kan. En uiteindelijk is hij toch een echte circusartiest!Kijk voor nog veel meer familievoorstellingen in onze theateragenda. ...
Geen beoordelingThe Ultimate Story - Tribute to the Everly BrothersWO 12.12.2018 / Oude Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €17,50Geniet weer van de hits van de legendarische Everly Brothers. Met hun muziek met invloeden van rock-‘n-roll, country en pop scoorden ze tussen 1957 en 1984 dik twintig hits.The Bird Dogs laten oude tijden herleven met nummers als Bye Bye Love, Wake Up Little Susie, Bird Dog en Till I Kissed Yo...
Geen beoordelingDe verse tijdWO 12.12.2018 / Theater Rotterdam Schouwburg / 20.30 uur / €17,00Twee acteurs, negen verschillende mini-voorstellingen en één doel voor ogen: de zoektocht naar common ground. Tijdens de voorstellingen stellen ze steeds één groot thema centraal: Liefde, Angst, Eenzaamheid, Seks, Voetschimmel, Oorlog, Geheimen, Vaders, Kunst en Dood.Door: Kuno Bakker en Mo...
Geen beoordelingWitte VisDO 13.12.2018 / Theater Zuidplein / 20.00 uur / €15,00Deng Boy bestaat uit de humoristische combinatie van Ronny en Eric. Samen bouwen zij een Surinaams feestje met alle hilarische hoogte- en dieptepunten van onze multiculturele samenleving. Ook deze avond wordt het weer genieten van verschillende idiote personages en korte, lachwekkende acts. Wees erb...
Geen beoordelingSaisonnierDO 13.12.2018 / Nieuwe Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €25,00Met Saisonnier opent het Nederlands Dans Theater (NDT) een nieuw seizoen en pakt meteen flink uit met drie verschillende dansstukken, die geschreven zijn door vier meesters in de danschoreografie.Marco Goecke staat garant voor een verrassende combinatie van beweging en eclectische muziek. Hofesh...
Geen beoordelingNederlands HoopDO 13.12.2018 / Oude Luxor Theater Rotterdam / 20.00 uur / €15,00Patrick Laureij is terug met een nieuwe show, Neerlands Hoop.De titel is niet bescheiden, maar getuigt van (zelf)inzicht. Want recensenten noemde hem al "een gozer die de lach aan zijn Rotterdamse kont heeft hangen" (Volkskrant) en "een ruwe diamant waar je zeker niet teveel de scherpe randjes...
Geen beoordelingKill All KidsDO 13.12.2018 / Theater Rotterdam Schouwburg / 20.30 uur / €17,00Dit sciencefiction toneelstuk is gebaseerd op wetenschap en onderzoek. Het stuk draait om de vraag wat er gebeurt als de mens niet meer centraal staat. Maar wat als onze soort genetisch gemanipuleerd is tot een onherkenbare nieuwe supersoort?Het stuk toont met fantasievolle teksten een griezelig...
Geen beoordelingKerst met Koor ChapeauVR 14.12.2018 / Theater Zuidplein / 20.00 uur / €20,00Het is misschien wel een traditie geworden: een schitterend kerstconcert van Koor Chapeau in het theater. Shirma Rouse, bekend als soulzangeres van The Voice of Holland, zingt een aantal nummers solo en doet vrolijk mee met het koor. Kom luisteren en genieten!Dirigent: Eric van Dalum. Fluit: Ma...

Restaurants in Rotterdam

Geen beoordeling
De Hemel op AardeOostzeedijk Beneden 205a
Rotterdam

Restaurant / Mediterraans / € 32
Geen beoordeling
Pizzeria Trattoria BleijDelistraat 30
Rotterdam

Restaurant / Italiaans / € 20
Geen beoordeling
OPAWitte de Withstraat 49a
Rotterdam

Restaurant / Internationaal / € 17

Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Rijswijk, Dordrecht, Gorinchem, Noordwijk, Naaldwijk, Maassluis, Leiden, Katwijk, Hendrik-Ido-Ambacht, Hellevoetsluis, Gouda, Scheveningen, Schiedam, Voorburg, Vlaardingen, Zoetermeer of Den Haag.

Rotterdam is een havenstad in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam is een van de grootste en belangrijkste havens van Europa.

De naam Rotterdam verwijst naar een dam, gelegen in de rivier de Rotte. Door de vele overstromingen van deze rivier was de streek tot in de twaalfde eeuw niet bewoonbaar. Langzaam ontstond er toch een nederzetting die zich richtte op de visserij. De stad vormde zich langzaam en kreeg in 1340 door graaf Willem IV van Holland haar stadrechten. De historische binnenstad is grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Ook stierven er heel veel mensen in Rotterdam tijdens de hongerwinter tijdens deze oorlog. Na de oorlog werd in de stad een begin gemaakt met de wederopbouw. De stad werd uitgebreid met nabij gelegen dorpen en ook de Rotterdamse haven groeide. Vandaag de dag is er zeer veel nieuwe architectuur te zien in de stad.

Rotterdam ligt centraal gelegen. Ze wordt ook wel 'Maasstad' genoemd door de ligging aan deze rivier. Veel gebouwen in de stad verwijzen naar de rivier, zoals Maasgebouw, Maasbrug en Maastunnel. De stad heeft een groot voetbalstadion, de Kuip. De plek van voetbalclub Feyenoord. Daarnaast is er het Ahoy. Hier worden tal van sportevenementen gehouden, maar ook veel concerten.

In Rotterdam staat men open voor nieuwbouw. Het is een moderne stad met veel wolkenkrabbers. De stad heeft dan ook een prachtige skyline. Nog steeds wordt er veel gebouwd zoals aan de Kop van Zuid, waar de hoge woontorens verrijzen, Boston en Seattle. Een bezoekje aan de Euromast is zeker de moeite waard als je in Rotterdam bent. Houd je van winkelen, dan kan je ook je hart ophalen in deze stad. Er valt genoeg te winkelen in Rotterdam met tal van winkelcentra en diverse markten. In 2014 is bij de Binnenrotte een overdekte markthal geopend. Deze is dagelijks geopend.

Rotterdam organiseert tal van grote evenementen. Zoals de beroemde Marathon van Rotterdam. Maar ook het ABN AMRO World Tennis Tournament met als een van de initiatiefnemers Richard Krajicek.

Uitgaan in Rotterdam is gezellig met de vele cafés gelegen rond het Stadhuisplein. Ook zijn er tal van restaurants. Net zoals diverse andere steden in Nederland kent Rotterdam haar eigen nachtburgemeester. Dat is de Rotterdamse dichter en schrijver Jules Deelder.

Er is eveneens een ruim aanbod van theater. Zodat je een dag uit kan combineren met een dansvoorstelling, opera, musical of cabaret.

Theaters:

Oude Luxor Theater
Het stijlvolle Oude Luxor verdient zijn naam: het oudste theater van Nederland werd geopend in 1917 en bestaat dus al ruim honderd jaar. In eerste instantie werden er alleen films vertoond, maar je kunt er al jaren ook de belangrijkste voorstellingen van Nederland zien.

Nieuwe Luxor Theater
Omdat er uitbreiding nodig was is het Nieuwe Luxor Theater gebouwd. In 2001 opende dit theater haar deuren.

Theater Zuidplein
Dit theater is te vinden nabij het winkelcentrum Zuidplein. Veel diversiteit staat er op het theaterprogramma. Het theater staat bekend om haar vernieuwende en experimentele optredens. Ook is er de Comedy Night met stand-up comedian’s.

Theater Rotterdam
De Rotterdamse Schouwburg en het Ro Theater zijn na jaren samengesmolten tot Theater Rotterdam. Nog altijd staan hier prachtige, eigenzinnige stukken op het programma die veel publiek trekken. De bekende acteur Jack Wouterse was jarenlang onderdeel van het ensemble. In het gebouw van Theater Rotterdam geeft het beroemde Scapino Ballet doorgaans haar premières.

Theater op de Wilhelminapier
Het grootste theater van Rotterdam. Op het programma staan veelal de grootste musicalproducties, maar ook veel bekende Nederlandse cabaretiers treden hier veelvuldig op. Als onderdeel van de moderne wolkenkrabbers op de Wilhelminapier, mag het met recht het icoon van moderne architectuur genoemd worden.

Hofplein Theater
In het Hofplein Theater dansen, zingen en spelen leerlingen (die nog gewoon op de middelbare school zitten) musicalvoorstellingen met een professionele acteur. Hofplein maakt al jaren zijn eigen stukken en naast de musicals biedt het theater ook soms toneelvoorstellingen aan.

De Doelen
Het congres- en concertgebouw van Rotterdam. Honderden concerten per jaar worden hier gehouden. Wat er op het programma staat is heel divers. Van klassiek tot jazz is hier terug te vinden.

Theater op het Water
De Ameland is een partyschip. Een avondvullende minicruise waar je geniet van een avond uit. Dat wil zeggen een diner gecombineerd met theater.

LantarenVenster
Een combinatie van een kleine bioscoop en een theater. Overwegend niet-commerciële films worden hier getoond. In het theater staat vooral jazz geprogrammeerd. Een geliefde plek voor bezoekers tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.