Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Den Haag

Theater Den Haag

De Koninklijke SchouwburgKorte Voorhout 3
2511 CW Den Haag
Diligentia TheaterLange Voorhout 5
2514 EA Den Haag
Theater PePijnNieuwe Schoolstraat 21 - 23
2514 HT Den Haag
Zeehelden TheaterTrompstraat 342
2518 BT Den Haag
Theater aan het SpuiSpui 187
2511 BN Den Haag
Korzo TheaterPrinsestraat 42
2513 CE Den Haag

Voorstellingen in Den Haag

Geen beoordelingDriving miss DaisyDO 19.09.2019 / De Koninklijke Schouwburg / 20.15 uur / €15,50Het hartverwarmende en indrukwekkende toneelstuk Driving miss Daisy gaat over de 72-jarige Joodse weduwe Daisy Werthan uit Atlanta. Als ze een auto-ongeluk krijgt, besluit haar zoon dat ze te oud is om te rijden. Hij huurt een chauffeur in, en wel de zwarte Hoke Colburn.Daisy ziet een persoon v...
Geen beoordelingSpeeltijdDO 19.09.2019 / Theater PePijn / 20.30 uur / €14,00Cabaretier Kasper van Kooten pakt het in zijn nieuwe show Speeltijd anders aan. Dit keer geen muzikanten, fictieve personages of decor. Maar slechts een barkruk en een microfoon.Zo speelt hij een rauwe stand-up show waarin hij vertelt over zijn leven, zijn verslavingen, zijn pieken en dalen, en ...
Geen beoordelingDriving miss DaisyVR 20.09.2019 / De Koninklijke Schouwburg / 20.15 uur / €15,50Het hartverwarmende en indrukwekkende toneelstuk Driving miss Daisy gaat over de 72-jarige Joodse weduwe Daisy Werthan uit Atlanta. Als ze een auto-ongeluk krijgt, besluit haar zoon dat ze te oud is om te rijden. Hij huurt een chauffeur in, en wel de zwarte Hoke Colburn.Daisy ziet een persoon v...
Geen beoordelingLove is Wonderful!VR 20.09.2019 / Theater PePijn / 20.30 uur / €13,50Het was het eerste wat ze ooit las: Love is wonderful!. Maar als je Karin Bruers nu vraagt wat liefde is, antwoordt ze: “Gelul”. Dan liever die chocoladebol. Want ze heeft genoeg eten, de liefde wat minder.Maar de wild om zich heen schoppende cabaretière is niet meer. Karin Bruers verwelkom...
Geen beoordelingEen man een manZA 21.09.2019 / De Koninklijke Schouwburg / 20.15 uur / €12,50Twee oude vrienden proberen hun vriendschap weer op te pakken tijdens een etentje, maar dan opeens herinnert de één zich niet meer waar ze het over hadden voor hij naar het toilet ging. Geen probleem zou je denken, maar het wantrouwen groeit tussen de twee...Want stel dat het nou een heel belangri...
Geen beoordelingEen man een manZO 22.09.2019 / De Koninklijke Schouwburg / 15.30 uur / €12,50Twee oude vrienden proberen hun vriendschap weer op te pakken tijdens een etentje, maar dan opeens herinnert de één zich niet meer waar ze het over hadden voor hij naar het toilet ging. Geen probleem zou je denken, maar het wantrouwen groeit tussen de twee...Want stel dat het nou een heel belangri...
Geen beoordelingAmadeusDI 24.09.2019 / De Koninklijke Schouwburg / 20.15 uur / €15,40Het Nationale Theater en De Theateralliantie maken met Amadeus een grote muziektheaterproductie over de meest legendarische muziekcomponist die ooit heeft geleefd: Wolfgang Amadeus Mozart.Het stuk volgt voor een groot deel de verhaallijn van de gelijknamige film. Mozart verschijnt als jonge onco...
Geen beoordelingAmadeusWO 25.09.2019 / De Koninklijke Schouwburg / 20.15 uur / €15,40Het Nationale Theater en De Theateralliantie maken met Amadeus een grote muziektheaterproductie over de meest legendarische muziekcomponist die ooit heeft geleefd: Wolfgang Amadeus Mozart.Het stuk volgt voor een groot deel de verhaallijn van de gelijknamige film. Mozart verschijnt als jonge onco...
Geen beoordeling(Im)PulseWO 25.09.2019 / Theater aan het Spui / 20.15 uur / €18,00(Im)Pulse is een een drieluik van verschillende choreografieën. Twee geroemde werken van Krisztina de Châtel staan op de planning. Daarnaast krijg je uitdagend nieuw werk te zien van het jonge talent Audrey Apers van Sally's Danslab.In Pulse (2007) worden de dansers op pianoklanken meegesleurd...

Restaurants in Den Haag

Geen beoordeling
Momiji SushiRabbijn Maarsenplein 1
Den Haag

Restaurant / Japans / € 25
Geen beoordeling
AmiciVan Speijkstraat 43
Den Haag

Restaurant / Italiaans / € 30
Geen beoordeling
Fat KeeGedempte Gracht 23
Den Haag

Restaurant / Chinees / € 30

Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Noordwijk, Naaldwijk, Maassluis, Leiden, Katwijk, Hendrik-Ido-Ambacht, Hellevoetsluis, Gouda, Rijswijk, Scheveningen, Schiedam, Voorburg, Vlaardingen, Zoetermeer of Rotterdam.

Den Haag of ’s-Gravenhage is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Met haar inwonersaantal is Den Haag de op twee na grootste gemeente van Nederland. Doordat deze grote stad aan zee ligt en beschikt over twee badplaatsen, Scheveningen en Kijkduin, is het een trekpleister voor toeristen.

Bovendien is in Den Haag de Nederlandse regering gevestigd. Ondanks dat Amsterdam de hoofdstad van ons land is, vervult Den Haag een belangrijke rol met haar ambassades en ministeries. Niet in de laatste plaats omdat in Den Haag het Internationale Gerechtshof gevestigd is.

Op het wapen van Den Haag staan twee leeuwen en een ooievaar afgebeeld. Naar verluid brengen ooievaars geluk, misschien dat deze vogel daarom zo'n prominente plek heeft op het stadswapen van deze stad.

In het Haagse gebied woonden al heel vroeg mensen. Er zijn oude archeologische vondsten gedaan in de omgeving van het Binnenhof. Deze zijn van ongeveer 3000 voor Christus. Vanaf de 17e eeuw gebruikte men de naam ’s-Gravenhage. Dat klinkt chic en het past bij de hofstad. De laatste 25 jaar wordt bijna altijd de naam Den Haag gebruikt.

In 1899 vond hier de eerste Haagse Vredesconferentie plaats. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een bombardement op het Bezuidenhout uitgevoerd. De geallieerden wilden de Duitsers hier treffen en wel vanwege de Duitse mobiele V2-lanceerinrichtingen.

Den Haag telt veel beschermde stadsgezichten, zoals het Binnenhof, Benoordenhout, Haagse Bos en het Malieveld. Den Haag is ook zeker een internationale trekpleister met genoeg bezienswaardigheden in de stad. De Gevangenpoort, Madurodam, het Kurhaus te Scheveningen en het Vredespaleis. Ook zijn er veel musea en attracties waaronder het Haags Historisch Museum en het Panorama Mesdag. Je kunt de dag doorbrengen in een van de vele parken of aan het strand van Scheveningen. Het uitgaansleven zit dan weer voornamelijk in het centrum.

Theaters

Koninklijke Schouwburg
In de 18e eeuw opende de ‘Nieuwe Haagse Stadsschouwburg’ haar deuren. Na de Eerste Wereldoorlog werden er vaste bespelers aangewezen. Dat was de aanloop naar meer voorstellingen van andere Nederlandse gezelschappen. Mary Dresselhuys heeft hier vaak op het toneel gestaan. Door de jaren heen is er een hoognodige renovatie uitgevoerd. Sinds begin 2017 is de Koninklijke Schouwburg gefuseerd met het Nationaal Toneel. Ook werd theater aan het Spui toegevoegd. Tezamen heet het nu 'Het Nationale Theater'.

Diligentia Theater
Van oorsprong is dit een genootschap, opgericht in 1793. Het pand staat al jaren op de monumentenlijst. Werden er in het begin veel spreekbeurten door de leden van het genootschap gehouden, vandaag de dag worden er voorstellingen gegeven. Het kreeg in 1953 het predicaat 'koninklijk'.

Theater PePijn
Drie mensen besloten in 1957 een eigen theatergroep te vormen. Theatergroep PePijn was een Leidsch Studenten Cabaret met Paul van Vliet, Floor Kist en Liselore Gerritsen. Na zeven jaar viel de groep uiteen, maar nog steeds treedt Paul van Vliet in dit theater op. Het is zijn thuisbasis voor de kleinschalige optredens die hij tegenwoordig doet.

Theater aan het Spui
Is sinds begin 2017 samengegaan met de Koninklijke Schouwburg tot Nationale Theater.

Paard van Troje
Dit is het grootste poppodium van Den Haag. Vele artiesten uit Den Haag hebben nationaal en internationaal naam gemaakt en natuurlijk hier op het podium gestaan. Wie kent niet de Golden Earring, Shocking Blue, Earth & Fire, Di-rect, Anouk en Kane.

Laaktheater
Een theater wat veel gebruikt wordt door het Laaks Jeugdtheater. Ook is er een kleine studio voor het gebruik van danslessen.

Theater de Regentes
Oorspronkelijke naam was het Theater Zwembad de Regentes. Een gebouw met art-deco elementen. In de jaren tachtig afgekeurd als zwembad en het dreigde gesloten te worden. Door een initiatief van buurtbewoners is het pand bewaard gebleven. Er worden voorstellingen gehouden door onder andere de Haagse theatergroep Eskalibur.

Theater Culturalis
Dit theater staat in de Schilderswijk in Den Haag. Het maakt uit van de Stichting Culturalis. Er is hier veel podiumwerk waarbij jongeren uit de buurt bij betrokken worden.

Zuiderstrandtheater
Dit theater ligt in Scheveningen. Het dient als tijdelijke vervanging voor het Lucenttheater. Een podium voor het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest.

ALBA Theaterhuis
Dit theaterhuis is opgericht in 1999. Ze maakt veel muzikale producties met jonge kunstenaars. Ook de diversiteit aan culturen staat hier centraal.

Lucent Danstheater
Dit theater lligt in het Spuikwartier. Als sinds de opening treedt het dansgezelschap Nederlands Dans Theater hier op.