Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Den Haag

Theater Den Haag

De Koninklijke SchouwburgKorte Voorhout 3
2511 CW Den Haag
Diligentia TheaterLange Voorhout 5
2514 EA Den Haag
Theater PePijnNieuwe Schoolstraat 21 - 23
2514 HT Den Haag
Theater aan het SpuiSpui 187
2511 BN Den Haag

Voorstellingen in Den Haag

Geen beoordelingMet de kennis van nuDI 13.11.2018 / Diligentia Theater / 20.15 uur / €23,00Met de kennis van nu is vernoemd naar de veel gebezigde term van politici die hun blunders willen goedpraten. Youp van ’t Hek zelf zal je het nooit horen zeggen. Want hij vindt: blunderen hoort bij het leven. In ieder geval bij zijn leven. En dat gaat hij in zijn nieuwe show zeker niet rechtpraten...
Geen beoordelingOrlandoDI 13.11.2018 / De Koninklijke Schouwburg / 20.15 uur / €10,00Deze vrolijke monoloog Orlando is gebaseerd op de roman van Virginia Woolf. Het verhaal gaat over het leven van Orlando, dat duurde van de 17e eeuw tot 1928. In die tijd was hij onder andere minnaar van koningin Elizabeth, diplomaat in Turkije en geliefde van een Russische prinses. Na een lange slaa...
Geen beoordelingBuikDI 13.11.2018 / Theater aan het Spui / 20.15 uur / €17,50Bob neemt zijn zus Marit mee naar de Texelse duinen, zodat zij haar veertigste verjaardag kunnen vieren. Maar eenmaal daar aangekomen, blijkt dat hij dat niet zomaar heeft gepland: zou ze misschien draagmoeder willen worden voor hem en zijn vriend? Buik is een komedie over oud zeer en nieuw leven. ...
Geen beoordelingDe Krijtkring (10+)WO 14.11.2018 / De Koninklijke Schouwburg / 19.30 uur / €12,75De Krijtring is een bewerking van het meesterwerk De Kaukasische Krijtkring van Bertolt Brechts. Het verhaal draait om een een groot dilemma.Er breekt een revolutie uit. De vrouw van de gouverneur gaat er razendsnel vandoor, maar vergeet haar kleine dochter. Het meisje blijft alleen achter....
Geen beoordelingMet de kennis van nuWO 14.11.2018 / Diligentia Theater / 20.15 uur / €23,00Met de kennis van nu is vernoemd naar de veel gebezigde term van politici die hun blunders willen goedpraten. Youp van ’t Hek zelf zal je het nooit horen zeggen. Want hij vindt: blunderen hoort bij het leven. In ieder geval bij zijn leven. En dat gaat hij in zijn nieuwe show zeker niet rechtpraten...
Geen beoordelingCinema WO 14.11.2018 / Theater aan het Spui / 20.15 uur / €14,50We volgen drie bioscoopmedewerkers, die elkaars saaie werkdag wat oppeppen met het uitwisselen van filmweetjes en favoriete scènes. Langzaam maar zeker komen we er achter dat hun ogenschijnlijk doodnormale bestaan de filmverhalen overstijgt. Alledrie hebben ze hun eigen misère en vechten zich een ...
Geen beoordelingKing LearDO 15.11.2018 / De Koninklijke Schouwburg / 19.30 uur / €10,00Weduwenaar Koning Lear daagt zijn dochters uit te bewijzen wie het meeste van hem houdt. Terwijl zijn oudste dochters elkaar aftroeven, besluit de jongste zich te onttrekken aan de strijd. De koning verliest in alle chaos, woede en spijt niet alleen zijn dochters, maar ook zijn vrienden, koningrijk ...
Geen beoordelingCinema DO 15.11.2018 / Theater aan het Spui / 20.15 uur / €14,50We volgen drie bioscoopmedewerkers, die elkaars saaie werkdag wat oppeppen met het uitwisselen van filmweetjes en favoriete scènes. Langzaam maar zeker komen we er achter dat hun ogenschijnlijk doodnormale bestaan de filmverhalen overstijgt. Alledrie hebben ze hun eigen misère en vechten zich een ...
Geen beoordelingAKF Finalistentournee 2018DO 15.11.2018 / Theater PePijn / 20.30 uur / €13,50Grote namen als Claudia de Breij, Richard Groenendijk en Van der Laan & Woe begonnen hier ooit. Zoals ieder jaar presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival drie finalisten.Kom, en maak alvast kennis met de cabaretiers van morgen!Kijk voor nog veel meer cabaretvoorstellingen in onze th...

Restaurants in Den Haag

Geen beoordeling
CencalliKorte Houtstraat 14C
Den Haag

Restaurant / Mexicaans / € 25
Geen beoordeling
Restaurant AllardJagerstraat 6
Den Haag

Restaurant / Internationaal-Frans / € 30
Geen beoordeling
Havana Den HaagBuitenhof 19
Den Haag

Restaurant / Zuid-Amerikaans, Cubaans / € 20

Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Noordwijk, Naaldwijk, Maassluis, Leiden, Katwijk, Hendrik-Ido-Ambacht, Hellevoetsluis, Gouda, Rijswijk, Scheveningen, Schiedam, Voorburg, Vlaardingen, Zoetermeer of Rotterdam.

Den Haag of ’s-Gravenhage is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Met haar inwonersaantal is Den Haag de op twee na grootste gemeente van Nederland. Doordat deze grote stad aan zee ligt en beschikt over twee badplaatsen, Scheveningen en Kijkduin, is het een trekpleister voor toeristen.

Bovendien is in Den Haag de Nederlandse regering gevestigd. Ondanks dat Amsterdam de hoofdstad van ons land is, vervult Den Haag een belangrijke rol met haar ambassades en ministeries. Niet in de laatste plaats omdat in Den Haag het Internationale Gerechtshof gevestigd is.

Op het wapen van Den Haag staan twee leeuwen en een ooievaar afgebeeld. Naar verluid brengen ooievaars geluk, misschien dat deze vogel daarom zo'n prominente plek heeft op het stadswapen van deze stad.

In het Haagse gebied woonden al heel vroeg mensen. Er zijn oude archeologische vondsten gedaan in de omgeving van het Binnenhof. Deze zijn van ongeveer 3000 voor Christus. Vanaf de 17e eeuw gebruikte men de naam ’s-Gravenhage. Dat klinkt chic en het past bij de hofstad. De laatste 25 jaar wordt bijna altijd de naam Den Haag gebruikt.

In 1899 vond hier de eerste Haagse Vredesconferentie plaats. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een bombardement op het Bezuidenhout uitgevoerd. De geallieerden wilden de Duitsers hier treffen en wel vanwege de Duitse mobiele V2-lanceerinrichtingen.

Den Haag telt veel beschermde stadsgezichten, zoals het Binnenhof, Benoordenhout, Haagse Bos en het Malieveld. Den Haag is ook zeker een internationale trekpleister met genoeg bezienswaardigheden in de stad. De Gevangenpoort, Madurodam, het Kurhaus te Scheveningen en het Vredespaleis. Ook zijn er veel musea en attracties waaronder het Haags Historisch Museum en het Panorama Mesdag. Je kunt de dag doorbrengen in een van de vele parken of aan het strand van Scheveningen. Het uitgaansleven zit dan weer voornamelijk in het centrum.

Theaters

Koninklijke Schouwburg
In de 18e eeuw opende de ‘Nieuwe Haagse Stadsschouwburg’ haar deuren. Na de Eerste Wereldoorlog werden er vaste bespelers aangewezen. Dat was de aanloop naar meer voorstellingen van andere Nederlandse gezelschappen. Mary Dresselhuys heeft hier vaak op het toneel gestaan. Door de jaren heen is er een hoognodige renovatie uitgevoerd. Sinds begin 2017 is de Koninklijke Schouwburg gefuseerd met het Nationaal Toneel. Ook werd theater aan het Spui toegevoegd. Tezamen heet het nu 'Het Nationale Theater'.

Diligentia Theater
Van oorsprong is dit een genootschap, opgericht in 1793. Het pand staat al jaren op de monumentenlijst. Werden er in het begin veel spreekbeurten door de leden van het genootschap gehouden, vandaag de dag worden er voorstellingen gegeven. Het kreeg in 1953 het predicaat 'koninklijk'.

Theater PePijn
Drie mensen besloten in 1957 een eigen theatergroep te vormen. Theatergroep PePijn was een Leidsch Studenten Cabaret met Paul van Vliet, Floor Kist en Liselore Gerritsen. Na zeven jaar viel de groep uiteen, maar nog steeds treedt Paul van Vliet in dit theater op. Het is zijn thuisbasis voor de kleinschalige optredens die hij tegenwoordig doet.

Theater aan het Spui
Is sinds begin 2017 samengegaan met de Koninklijke Schouwburg tot Nationale Theater.

Paard van Troje
Dit is het grootste poppodium van Den Haag. Vele artiesten uit Den Haag hebben nationaal en internationaal naam gemaakt en natuurlijk hier op het podium gestaan. Wie kent niet de Golden Earring, Shocking Blue, Earth & Fire, Di-rect, Anouk en Kane.

Laaktheater
Een theater wat veel gebruikt wordt door het Laaks Jeugdtheater. Ook is er een kleine studio voor het gebruik van danslessen.

Theater de Regentes
Oorspronkelijke naam was het Theater Zwembad de Regentes. Een gebouw met art-deco elementen. In de jaren tachtig afgekeurd als zwembad en het dreigde gesloten te worden. Door een initiatief van buurtbewoners is het pand bewaard gebleven. Er worden voorstellingen gehouden door onder andere de Haagse theatergroep Eskalibur.

Theater Culturalis
Dit theater staat in de Schilderswijk in Den Haag. Het maakt uit van de Stichting Culturalis. Er is hier veel podiumwerk waarbij jongeren uit de buurt bij betrokken worden.

Zuiderstrandtheater
Dit theater ligt in Scheveningen. Het dient als tijdelijke vervanging voor het Lucenttheater. Een podium voor het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest.

ALBA Theaterhuis
Dit theaterhuis is opgericht in 1999. Ze maakt veel muzikale producties met jonge kunstenaars. Ook de diversiteit aan culturen staat hier centraal.

Lucent Danstheater
Dit theater lligt in het Spuikwartier. Als sinds de opening treedt het dansgezelschap Nederlands Dans Theater hier op.