Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Den Haag

Theater Den Haag

De Koninklijke SchouwburgKorte Voorhout 3
2511 CW Den Haag
Diligentia TheaterLange Voorhout 5
2514 EA Den Haag
Theater PePijnNieuwe Schoolstraat 21 - 23
2514 HT Den Haag
Theater aan het SpuiSpui 187
2511 BN Den Haag

Voorstellingen in Den Haag

Geen beoordelingVivaldi - Dangerous LiaisonsDO 17.01.2019 / De Koninklijke Schouwburg / 19.30 uur / €10,00In de barokopera Dangerous Liaisons komen de mooiste aria’s van Vivaldi samen. Het libretto is gebaseerd op de beroemde briefroman Les Liaisons DangereusesHet verhaal gaat over de geliefden Marquise de Merteuil en Vicomte de Valmont. De twee spelen een gevaarlijk liefdesspel waarbij ze elkaar ...
Geen beoordelingWinternachten festival 2019DO 17.01.2019 / Theater aan het Spui / 20.00 uur / €15,00Writers unlimited organiseert de 24e editie van het festival Winternachten in Den Haag. Het motto van dit jaar is 'Who wants to live forever?'. Dit jaar zijn er maar liefst 90 schrijvers, dichters, denkers en musici te zien uit binnen- en buitenland.Het festival wordt georganiseerd door de hele ...
Geen beoordelingVoor wat het waard isDO 17.01.2019 / Diligentia Theater / 20.15 uur / €26,00Pieter Derks rekent op zijn vrolijke en nuchtere manier af met alles wat wij vanzelfsprekend achten. Met de tijdgeest, de waan van de dag, zijn concurrentie. Maar ook met zichzelf.Hij wringt de zaken eens goed uit, draait zaken om en bekijkt ze van allerlei kanten. En dan zet hij alles weer op ...
Geen beoordelingVoordat het te laat isDO 17.01.2019 / Theater PePijn / 20.30 uur / €14,00Fresku is een ware verhalenverteller die je steeds laat verrassen. Neemt hij je helemaal mee in een emotioneel verhaal, verschijnt er ineens een absurd typtetje.Tijdens zijn debuut Welkom bij de Fresku Show had hij al veel te vertellen. Maar hij was nog niet klaar. Daarom is hij nu terug met mee...
Geen beoordelingWinternachten festival 2019VR 18.01.2019 / Theater aan het Spui / 20.00 uur / €29,50Writers unlimited organiseert de 24e editie van het festival Winternachten in Den Haag. Het motto van dit jaar is 'Who wants to live forever?'. Dit jaar zijn er maar liefst 90 schrijvers, dichters, denkers en musici te zien uit binnen- en buitenland.Het festival wordt georganiseerd door de hele ...
Geen beoordelingVoor wat het waard isVR 18.01.2019 / Diligentia Theater / 20.15 uur / €26,00Pieter Derks rekent op zijn vrolijke en nuchtere manier af met alles wat wij vanzelfsprekend achten. Met de tijdgeest, de waan van de dag, zijn concurrentie. Maar ook met zichzelf.Hij wringt de zaken eens goed uit, draait zaken om en bekijkt ze van allerlei kanten. En dan zet hij alles weer op ...
Geen beoordelingTheaterlezingVR 18.01.2019 / De Koninklijke Schouwburg / 20.15 uur / €10,00Maarten van Rossem weet als geen ander met onderkoelde humor de wereld te analyseren. Ook deze theaterlezing buigt hij zich weer over actuele gebeurtenissen en voorziet ze van de nodige historische feitenkennis. Een voorstelling met een lach die je tot nadenken aanzet!Kijk voor nog veel meer t...
Geen beoordelingStille StrijdVR 18.01.2019 / Theater PePijn / 20.30 uur / €12,50Victor Luis van Es vertelt openhartig over zijn ambities, verlangens en angsten. Hij analyseert alles, inclusief zichzelf.Van Es is een uitstekende verteller met harde humor. Hij stond in de finale van Cameretten 2016 en won de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2015. Hi...
Geen beoordelingWinternachten festival 2019ZA 19.01.2019 / Theater aan het Spui / 14.00 uur / €29,50Writers unlimited organiseert de 24e editie van het festival Winternachten in Den Haag. Het motto van dit jaar is 'Who wants to live forever?'. Dit jaar zijn er maar liefst 90 schrijvers, dichters, denkers en musici te zien uit binnen- en buitenland.Het festival wordt georganiseerd door de hele ...

Restaurants in Den Haag

Geen beoordeling
By J&M Food and DrinksPrinsestraat 99
Den Haag

Restaurant / Internationaal / € 19
Geen beoordeling
La LiguriaNoordeinde 97
Den Haag

Restaurant / Italiaans / € 25
Geen beoordeling
Fratelli Den HaagTournooiveld 1
Den Haag

Restaurant / Italiaans / € 25

Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Gorinchem, Noordwijk, Naaldwijk, Maassluis, Leiden, Katwijk, Hendrik-Ido-Ambacht, Hellevoetsluis, Gouda, Rijswijk, Scheveningen, Schiedam, Voorburg, Vlaardingen, Zoetermeer of Rotterdam.

Den Haag of ’s-Gravenhage is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Met haar inwonersaantal is Den Haag de op twee na grootste gemeente van Nederland. Doordat deze grote stad aan zee ligt en beschikt over twee badplaatsen, Scheveningen en Kijkduin, is het een trekpleister voor toeristen.

Bovendien is in Den Haag de Nederlandse regering gevestigd. Ondanks dat Amsterdam de hoofdstad van ons land is, vervult Den Haag een belangrijke rol met haar ambassades en ministeries. Niet in de laatste plaats omdat in Den Haag het Internationale Gerechtshof gevestigd is.

Op het wapen van Den Haag staan twee leeuwen en een ooievaar afgebeeld. Naar verluid brengen ooievaars geluk, misschien dat deze vogel daarom zo'n prominente plek heeft op het stadswapen van deze stad.

In het Haagse gebied woonden al heel vroeg mensen. Er zijn oude archeologische vondsten gedaan in de omgeving van het Binnenhof. Deze zijn van ongeveer 3000 voor Christus. Vanaf de 17e eeuw gebruikte men de naam ’s-Gravenhage. Dat klinkt chic en het past bij de hofstad. De laatste 25 jaar wordt bijna altijd de naam Den Haag gebruikt.

In 1899 vond hier de eerste Haagse Vredesconferentie plaats. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een bombardement op het Bezuidenhout uitgevoerd. De geallieerden wilden de Duitsers hier treffen en wel vanwege de Duitse mobiele V2-lanceerinrichtingen.

Den Haag telt veel beschermde stadsgezichten, zoals het Binnenhof, Benoordenhout, Haagse Bos en het Malieveld. Den Haag is ook zeker een internationale trekpleister met genoeg bezienswaardigheden in de stad. De Gevangenpoort, Madurodam, het Kurhaus te Scheveningen en het Vredespaleis. Ook zijn er veel musea en attracties waaronder het Haags Historisch Museum en het Panorama Mesdag. Je kunt de dag doorbrengen in een van de vele parken of aan het strand van Scheveningen. Het uitgaansleven zit dan weer voornamelijk in het centrum.

Theaters

Koninklijke Schouwburg
In de 18e eeuw opende de ‘Nieuwe Haagse Stadsschouwburg’ haar deuren. Na de Eerste Wereldoorlog werden er vaste bespelers aangewezen. Dat was de aanloop naar meer voorstellingen van andere Nederlandse gezelschappen. Mary Dresselhuys heeft hier vaak op het toneel gestaan. Door de jaren heen is er een hoognodige renovatie uitgevoerd. Sinds begin 2017 is de Koninklijke Schouwburg gefuseerd met het Nationaal Toneel. Ook werd theater aan het Spui toegevoegd. Tezamen heet het nu 'Het Nationale Theater'.

Diligentia Theater
Van oorsprong is dit een genootschap, opgericht in 1793. Het pand staat al jaren op de monumentenlijst. Werden er in het begin veel spreekbeurten door de leden van het genootschap gehouden, vandaag de dag worden er voorstellingen gegeven. Het kreeg in 1953 het predicaat 'koninklijk'.

Theater PePijn
Drie mensen besloten in 1957 een eigen theatergroep te vormen. Theatergroep PePijn was een Leidsch Studenten Cabaret met Paul van Vliet, Floor Kist en Liselore Gerritsen. Na zeven jaar viel de groep uiteen, maar nog steeds treedt Paul van Vliet in dit theater op. Het is zijn thuisbasis voor de kleinschalige optredens die hij tegenwoordig doet.

Theater aan het Spui
Is sinds begin 2017 samengegaan met de Koninklijke Schouwburg tot Nationale Theater.

Paard van Troje
Dit is het grootste poppodium van Den Haag. Vele artiesten uit Den Haag hebben nationaal en internationaal naam gemaakt en natuurlijk hier op het podium gestaan. Wie kent niet de Golden Earring, Shocking Blue, Earth & Fire, Di-rect, Anouk en Kane.

Laaktheater
Een theater wat veel gebruikt wordt door het Laaks Jeugdtheater. Ook is er een kleine studio voor het gebruik van danslessen.

Theater de Regentes
Oorspronkelijke naam was het Theater Zwembad de Regentes. Een gebouw met art-deco elementen. In de jaren tachtig afgekeurd als zwembad en het dreigde gesloten te worden. Door een initiatief van buurtbewoners is het pand bewaard gebleven. Er worden voorstellingen gehouden door onder andere de Haagse theatergroep Eskalibur.

Theater Culturalis
Dit theater staat in de Schilderswijk in Den Haag. Het maakt uit van de Stichting Culturalis. Er is hier veel podiumwerk waarbij jongeren uit de buurt bij betrokken worden.

Zuiderstrandtheater
Dit theater ligt in Scheveningen. Het dient als tijdelijke vervanging voor het Lucenttheater. Een podium voor het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest.

ALBA Theaterhuis
Dit theaterhuis is opgericht in 1999. Ze maakt veel muzikale producties met jonge kunstenaars. Ook de diversiteit aan culturen staat hier centraal.

Lucent Danstheater
Dit theater lligt in het Spuikwartier. Als sinds de opening treedt het dansgezelschap Nederlands Dans Theater hier op.