Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Den Haag / Diligentia Theater
Logo Diligentia Theater

Contact

Diligentia Theater

Lange Voorhout 5
2514 EA Den Haag

Theater foto Diligentia TheaterTheater foto Diligentia TheaterTheater foto Diligentia TheaterTheater foto Diligentia TheaterTheater foto Diligentia TheaterTheater foto Diligentia TheaterTheater foto Diligentia Theater

Theater Diligentia in Den Haag staat op een plek met een lange geschiedenis. In 1645 werd er een huis met achtertuin gebouwd aan de Hoge Nieuwstraat. Op de plek van dat huis bouwde men in 1805 twee zalen voor de Koninklijke Maatschappij voor Natuurkunde (onder de zinspreuk Diligentiȃ), die tot 2002 eigenaar van het complex was. In 1853 voegde men de twee zalen samen tot één zaal.Hierdoor heeft Diligentia een vrijwel uniek karakter. Het theater heeft een brede ondiepe zaal, waardoor de afstand tussen artiest en publiek erg klein is. Deze plek is daardoor buitengewoon geschikt voor cabaret, kleinkunst en kamermuziek.

Geluidsversterkende apparatuurAanwezig
ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
ROUTE

Plan je route via Google Maps

PARKEREN

Er bevinden zich drie parkeerplaatsen recht voor de ingang van het theater voor mindervaliden. Deze plaatsen zijn niet reserveerbaar. Op loopafstand van het theater bevinden zich de volgende parkeergarages:

* Parkeergarage Noordeinde (loopafstand 5 min)

* Voor deze garage kunt u voor €8,50 een uitrijkaart kopen aan de bar van Diligentia.

* Pleingarage (loopafstand 6 minuten)

* Parking Malieveld (loopafstand 10 minuten)

* Parkeergarage Parkstraat (loopafstand 2 minuten)

* Parkeergarage Museumkwartier (loopafstand 2 minuten)

OPENBAAR VERVOERPlan mijn reis TAXI

De dichtstbijzijnde taxistandplaats is bij het centraal Station. U kunt ook van te voren een taxi bellen: 070 - 555 55 55 (7x5).