Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Den Haag / De Koninklijke Schouwburg
Logo De Koninklijke Schouwburg

Contact

De Koninklijke Schouwburg

Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Theater foto De Koninklijke SchouwburgTheater foto De Koninklijke Schouwburg

De Koninklijke Schouwburg in Den Haag fuseerde in januari 2017 met Het Nationale Toneel en Theater aan het Spui tot het Nationale Theater. Dat maakt Het Nationale Theater het grootste reizende theatergezelschap van Nederland en het stadsgezelschap van Den Haag.

Het Nationale Theater beschikt over meerdere locaties: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui, Zaal 3 en de HNT Studio’s. Het Nationale Theater heeft tevens een vaste groep acteurs en regisseurs die de voorstellingen maken.

Geluidsversterkende apparatuurIn de Grote Zaal is een ringleiding aanwezig. Een hoofdtelefoon is kosteloos te leen bij de kassa.
MindervalidenEr zijn rolstoelplaatsen beschikbaar. U dient hiervoor tijdig contact op te nemen met de kassa via 0900-3456789 (10 cpm) of via kassa@hnt.nl.
HulphondHulphonden zijn welkom in het theater, neem hiervoor contact op met de kassa om een speciale plaats te reserveren.

De Koninklijke Schouwburg ligt op enkele minuten loopafstand van Centraal station.

ROUTE

Plan je route via Google Maps.

PARKEREN

De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn de garages Museumkwartier (Korte Voorhout 2P), Plein (Plein 25) en Malieveld (Koningskade 1b).De Plein garage ligt op vijf minuten loopafstand van het theater. Bij deze garage betaalt u €11,- voor een waardekaart voor zes uur parkeren, of €3,75 als een vast uurtarief. Garage Malieveld ligt op 10 minuten afstand. Hier betaalt u €7,- voor een waardekaart voor zes uur, of €2,50 per 55 minuten. Maak u gebruik van een waardekaart en parkeert u langer dan zes uur? Dan betaalt u het resterende bedrag bij. De waardekaarten zijn verkrijgbaar in het theater.

OPENBAAR VERVOER

Er zijn diverse tram-/bushaltes in de omgeving van de Koninlijke Schouwburg.

Plan mijn reis