Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Utrecht

Theater Utrecht

Beatrix TheaterJaarbeursplein 6a
3521 AL Utrecht
Stadsschouwburg UtrechtLucasbolwerk 24
3512 EJ Utrecht
Theater KikkerGanzenmarkt 14
3512 GD Utrecht
Het HuisBoorstraat 107
3513 SE Utrecht

Voorstellingen in Utrecht

Geen beoordelingMamma Mia!ZO 24.02.2019 / Beatrix Theater / 12.00 uur / €36,00Hitmusical Mamma Mia! is misschien wel de populairste musical van de afgelopen tien jaar. Wereldwijd trok de productie al ruim 60 miljoen bezoekers en werd al in 16 verschillende talen gespeeld. De musical Mamma Mia! was eerder in 2003 en in 2009 live te zien in Nederland.Dat is niet helemaal e...
Geen beoordelingLepeltje lepeltje (4+)ZO 24.02.2019 / Stadsschouwburg Utrecht / 13.00 uur / €12,50Durf jij je in iemands armen te laten vallen? Of springen zonder na te denken waar je neerkomt? Of val je liever in iemands omhelzing in slaap? In Lepelte, Lepeltje kan het allemaal. De hele vloer ligt vol met matrassen. Je loopt dus geen risico. Je moet alleen nog durven.Lepeltje lepeltje is e...
Geen beoordelingLepeltje lepeltje (4+)ZO 24.02.2019 / Stadsschouwburg Utrecht / 16.00 uur / €12,50Durf jij je in iemands armen te laten vallen? Of springen zonder na te denken waar je neerkomt? Of val je liever in iemands omhelzing in slaap? In Lepelte, Lepeltje kan het allemaal. De hele vloer ligt vol met matrassen. Je loopt dus geen risico. Je moet alleen nog durven.Lepeltje lepeltje is e...
Geen beoordelingMamma Mia!ZO 24.02.2019 / Beatrix Theater / 16.00 uur / €41,00Hitmusical Mamma Mia! is misschien wel de populairste musical van de afgelopen tien jaar. Wereldwijd trok de productie al ruim 60 miljoen bezoekers en werd al in 16 verschillende talen gespeeld. De musical Mamma Mia! was eerder in 2003 en in 2009 live te zien in Nederland.Dat is niet helemaal e...
Geen beoordelingCaligula ZO 24.02.2019 / Stadsschouwburg Utrecht / 20.00 uur / €15,50Caligula van Albert Camus is terug in de theaters met Vincent van der Valk die in 2014 een Gouden Gifbeker won voor zijn sterfscène in het stuk.Caligua gaat over keizer Caligula. Hij is onervaren in zijn functie en als zijn zus sterft, wordt hij getergd door gevoelens van rouw en het verlangen ...
Geen beoordelingDuiding doordringt de dwazenZO 24.02.2019 / Theater Kikker / 20.30 uur / €14,00Deze Deense Detective bestaat uit drie afleveringen en gaat over de zoektocht naar het verdwenen jongetje Caspar. Terwijl ze zoeken, vinden er bijzondere veranderingen plaats. De instanties weten niet goed meer wie ze zoeken, de dader, het kind, slachtoffers van een ouder conflict?Een stuk waar...
Geen beoordelingPak 'm (3+)MA 25.02.2019 / Theater Kikker / 11.00 uur / €12,50BonteHond komt opnieuw met een fantastische, fantasierijke voorstelling! Dit keer met een decor dat is gemaakt om in weg te duiken, en dat doen ze dan ook maar wat graag. Bereid je voor op wilde achtervolgingen en kat-en-muis spelletjes à la Tom en Jerry, De Dikke en de Dunne, Road Runner en Bugs B...
Geen beoordelingISHI, indianenwijsheid voor de 21e eeuw (8+)MA 25.02.2019 / Theater Kikker / 14.30 uur / €12,50Stel: je woont al jaren verborgen in de wildernis, ver van de moderne wereld. Maar je bent wel de laatste overlevende van je volk. Je bent alleen, moe en uitgehongerd. Het geweld van de buitenwereld dringt zich in je leven, waardoor het niet meer lukt om te leven volgens al je oude tradities.Dat...
Geen beoordelingPak 'm (3+)MA 25.02.2019 / Theater Kikker / 15.00 uur / €12,50BonteHond komt opnieuw met een fantastische, fantasierijke voorstelling! Dit keer met een decor dat is gemaakt om in weg te duiken, en dat doen ze dan ook maar wat graag. Bereid je voor op wilde achtervolgingen en kat-en-muis spelletjes à la Tom en Jerry, De Dikke en de Dunne, Road Runner en Bugs B...

Restaurants in Utrecht

Geen beoordeling
WT Urban Kitchen Heuveloord 25A
Utrecht

Restaurant / Internationaal / € 39
Geen beoordeling
Hofman CaféJanskerkhof 17 a
Utrecht

Restaurant / Internationaal / € 25
Geen beoordeling
Fico Urban ItalianVeilinghavenkade 14
Utrecht

Restaurant / Italiaans / € 36

Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Amersfoort, Baarn, Nieuwegein, Soest, Veenendaal, Woerden of Zeist.

Over Utrecht
Utrecht is de hoofdstad van de provincie Utrecht. Kenmerkend voor de stad is de
112,32 meter hoge Domtoren. Ze wordt dan ook wel Domstad genoemd. Een gezellige stad, centraal gelegen. De stad is daardoor makkelijk te bereiken met de auto, maar is dat ook als je met het openbaar vervoer reist. Utrecht heeft drie grote universiteiten met als grootste de Universiteit Utrecht. De op een na grootste universiteit van Nederland.

Zoals elke universiteitsstad in Nederland heeft Utrecht veel te bieden op het gebied van uitgaan. Naar het theater gaan in Utrecht betekent dat er veel keuze is. Het meest bekend zijn muziekgebouw Tivoli Vredenburg, het Beatrix Theater en de Stadsschouwburg Utrecht. Daarnaast kent Utrecht vele kleinere zalen en poppodium. Er is voor elk wat wils.

Utrecht heeft een rijke geschiedenis. Utrecht was een van de eerste steden in Nederland met stadsrechten (1122). Er is een historisch centrum wat zijn oorsprong vindt in de Romeinse tijd. De naam Utrecht is afkomstig van het Latijnse Traiectum. In de Romeinse tijd was hier de rivier de Rijn ‘doorwaadbaar’. De U komt van benedenstrooms (uitrecht). De Romeinen bouwden hier het castellum Traiectum van hout en aarde. Vanaf de twaalfde eeuw werd de stad steeds groter door het toevoegen van naburig gelegen delen.

Utrecht kent veel kerken die zeker een bezoekje waard zijn. Het beklimmen van de Domtoren wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Maar ook de Pieterskerk en het Duitse Huis zijn een bezoekje meer dan waard. Als studentenstad kent Utrecht een levendig uitgaansleven. Een ruim aanbod aan films, evenementen en festivals, maar bovendien zijn er tal van gezellige restaurants te vinden in de binnenstad.

Theaters:

Beatrix Theater
Dit theater is, net als het Circustheater in Scheveningen, ontworpen door de architect Arno Meijs. Het biedt 1500 zitplaatsen. Het Beatrix Theater staat bekend vanwege de grootse musicalproducties die er spelen. Daarnaast worden er uiteenlopende voorstellingen zoals cabaret en concerten gegeven.

Stadsschouwburg Utrecht
Het grootse theatergebouw in de stad Utrecht. Desondanks kent dit theater slechts twee zalen. Het is misschien kleinschalig maar daardoor krijgen de voorstellingen hier vooral een intiem karakter.

Theater Kikker
Dit theater biedt een eigentijdse mengeling aan van toneel, dans en muziek. Ook is er maandelijks op dinsdagavond een proeflokaal; een programma met korte optredens.

Het Huis Utrecht
Het Huis Utrecht kwam voort uit Huis a/d Werf en bestaat sinds 2013. Het is een plek voor makers en verschillende gezelschappen hebben zich er dan ook gevestigd. Ook de ontwikkeling van de wijk wordt actief gestimuleerd; Het Huis wil kunst en maatchappelijke vraagstukken bij elkaar krijgen. Daarnaast is er ook ruimte voor de ontwikkeling van jong theatertalent.

Poppodium EKKO
In EKKO spelen veel vernieuwende bands en dj’s. Daarnaast worden er tal van dansavonden georganiseerd. Opvallend is dat er bij EKKO zo’n 140 vrijwilligers hun steentje bijdragen.

TivoliVredenburg
Muziekgebouw TivoliVredenburg heeft vele zalen. Het staat bekend als poppodium voor veel nationale en internationale artiesten.

Poppodium Tivoli aan de Helling
Een podium met een brede diversiteit. Dance, tribute optredens, zang maar ook toneel staat op het programma.

Theater de Paardenkathedraal
Een voormalige manege waar je vandaag de dag terecht kunt voor een theatervoorstelling.

Werftheater
Theater Huis aan de Werf heeft een uitgebreid aanbod. Veel beginnende artiesten en stand-up comedians staat hier op het podium. Het theater bestaat al meer dan 35 jaar. Een theater dat niet gesubsidieerd is en zichzelf al vele jaren staande weet te houden door de kwaliteit van de programmering.

Mirliton Theater in Hoog Catharijne
Van origine een kleinkunst en variété podium. Er worden zowel activiteiten door professionele artiesten als amateurs georganiseerd.

Schiller Theater
Klein theater gelegen aan de Minrebroederstraat.

RASA
Centrum dat kunst en cultuur uit alle werelddelen presenteert.

Kargadoor
Een centrum op de Oudegracht dat al ruim veertig jaar cultureel, sociaal en politiek een belangrijke rol vervult in Utrecht.

Theater de Musketon
Gelegen in de wijk Lunetten.

Theater ZIMIHC
Gelegen aan de Bouwstraat in Wittevrouwen. Het is een kunsthuis voor en door amateurkunstenaars uit de provincie Utrecht.

dB’s
Underground podium voor nieuwe bands uit binnen- en buitenland.