Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theater in Utrecht

Theater Utrecht

Beatrix TheaterJaarbeursplein 6a
3521 AL Utrecht
Stadsschouwburg UtrechtLucasbolwerk 24
3512 EJ Utrecht
Theater KikkerGanzenmarkt 14
3512 GD Utrecht
Het HuisBoorstraat 107
3513 SE Utrecht

Voorstellingen in Utrecht

Geen beoordelingWoest (4+)ZO 22.04.2018 / Stadsschouwburg Utrecht / 14.00 uur / €12,00De ouders van deze jongen zijn gescheiden. En hij is het er absoluut niet mee eens! Deze driftkikker scheld en schreeuwt en stampt: hij vecht om alles weer te laten worden zoals het ooit was. Maar werkt dat wel?Project Sally zet een explosieve dans neer over onstuimige woedeaanvallen. Ze wil haa...
Geen beoordelingOn Your Feet!ZO 22.04.2018 / Beatrix Theater / 14.00 uur / €30,85Stap in het leven van Gloria Estefan en haar grote liefde Emilio, en geniet van een swingende Broadway-musical vol Latin-hits!On Your Feet! ging in 2015 in première op Broadway en was direct een ongekend succes. Beleef deze musical vol kracht en passie. Tijdens On Your Feet! blijf je niet st...
Geen beoordelingOn Your Feet!ZO 22.04.2018 / Beatrix Theater / 19.00 uur / €30,85Stap in het leven van Gloria Estefan en haar grote liefde Emilio, en geniet van een swingende Broadway-musical vol Latin-hits!On Your Feet! ging in 2015 in première op Broadway en was direct een ongekend succes. Beleef deze musical vol kracht en passie. Tijdens On Your Feet! blijf je niet st...
Geen beoordelingVolle BloeiMA 23.04.2018 / Beatrix Theater / 20.00 uur / €30,80Sommige mensen zijn in hun jonge jaren al in de bloei van hun leven. Voor anderen begint dat pas na hun veertigste, of zelfs pas na hun pensioen! Tenminste, zo lijkt het....Want tijdens een energieke en inspirerende avond leert Karin Bloemen u: de bloei van uw leven is nu! Karin zingt vol over...
Geen beoordelingMy dinner with AndréDI 24.04.2018 / Theater Kikker / 19.30 uur / €19,00Twee heren genieten van een uitgebreide viergangenmaaltijd. De ene heer (Van den Eede) is een succesvol theaterregisseur en vertelt graag over zijn kwaliteiten. De ander (De Schrijver) heeft het minder getroffen als toneelschrijver, en kan weinig anders dan luisteren naar de ander.Een hilarisch...
Geen beoordelingKhôraDI 24.04.2018 / Stadsschouwburg Utrecht / 20.00 uur / €14,50Khôra is de mystieke en ongrijpbare plaats van mogelijkheden tussen zijn en niet-zijn in. Nanine Linning heeft haar nieuwe voorstelling naar dit bekende begrip uit de filosofie genoemd. We worden een wereld ingezogen vol spectaculaire videoprojecties, eetbare kostuums, sensuele dansen en zelfs cham...
Geen beoordelingMy dinner with AndréWO 25.04.2018 / Theater Kikker / 19.30 uur / €19,00Twee heren genieten van een uitgebreide viergangenmaaltijd. De ene heer (Van den Eede) is een succesvol theaterregisseur en vertelt graag over zijn kwaliteiten. De ander (De Schrijver) heeft het minder getroffen als toneelschrijver, en kan weinig anders dan luisteren naar de ander.Een hilarisch...
Geen beoordelingVreemde KostgangersWO 25.04.2018 / Stadsschouwburg Utrecht / 20.00 uur / €47,50Deze drie topmuzikanten hadden nog nooit samen op het podium gestaan, tot een verrassingsoptreden daar verandering in bracht. Dit beviel zo goed dat ze besloten om samen een programma te maken.Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot hebben nieuwe nummers geschreven voor deze show...
Geen beoordelingLucky!DO 26.04.2018 / Stadsschouwburg Utrecht / 20.30 uur / €20,00Jeroen van Merwijk trad 25 jaar geleden voor het eerst op en speelde sindsdien dertien soloprogramma’s. Hij besloot in 2014 voorgoed te stoppen met zijn solocarrière. Maar dat liep anders. En nu is hij dus terug met Lucky, een show voor twee persoonlijkheden. Lucky zegt: "Van Merwijk is een slapp...

Restaurants in Utrecht

Geen beoordeling
Fico Urban ItalianVeilinghavenkade 14
Utrecht

Restaurant / Italiaans / € 36
Geen beoordeling
De BrandingCroeselaan 303
Utrecht

Restaurant / Internationaal / € 25
Geen beoordeling
Restaurant Het Zuiden Fish & Wine - Beef & BeerMariastraat 4-6
Utrecht

Restaurant / Internationaal / € 30

Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Amersfoort, Baarn, Nieuwegein, Soest, Veenendaal, Woerden of Zeist.

Over Utrecht
Utrecht is de hoofdstad van de provincie Utrecht. Kenmerkend voor de stad is de
112,32 meter hoge Domtoren. Ze wordt dan ook wel Domstad genoemd. Een gezellige stad, centraal gelegen. De stad is daardoor makkelijk te bereiken met de auto, maar is dat ook als je met het openbaar vervoer reist. Utrecht heeft drie grote universiteiten met als grootste de Universiteit Utrecht. De op een na grootste universiteit van Nederland.

Zoals elke universiteitsstad in Nederland heeft Utrecht veel te bieden op het gebied van uitgaan. Naar het theater gaan in Utrecht betekent dat er veel keuze is. Het meest bekend zijn muziekgebouw Tivoli Vredenburg, het Beatrix Theater en de Stadsschouwburg Utrecht. Daarnaast kent Utrecht vele kleinere zalen en poppodium. Er is voor elk wat wils.

Utrecht heeft een rijke geschiedenis. Utrecht was een van de eerste steden in Nederland met stadsrechten (1122). Er is een historisch centrum wat zijn oorsprong vindt in de Romeinse tijd. De naam Utrecht is afkomstig van het Latijnse Traiectum. In de Romeinse tijd was hier de rivier de Rijn ‘doorwaadbaar’. De U komt van benedenstrooms (uitrecht). De Romeinen bouwden hier het castellum Traiectum van hout en aarde. Vanaf de twaalfde eeuw werd de stad steeds groter door het toevoegen van naburig gelegen delen.

Utrecht kent veel kerken die zeker een bezoekje waard zijn. Het beklimmen van de Domtoren wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Maar ook de Pieterskerk en het Duitse Huis zijn een bezoekje meer dan waard. Als studentenstad kent Utrecht een levendig uitgaansleven. Een ruim aanbod aan films, evenementen en festivals, maar bovendien zijn er tal van gezellige restaurants te vinden in de binnenstad.

Theaters:

Beatrix Theater
Dit theater is, net als het Circustheater in Scheveningen, ontworpen door de architect Arno Meijs. Het biedt 1500 zitplaatsen. Het Beatrix Theater staat bekend vanwege de grootse musicalproducties die er spelen. Daarnaast worden er uiteenlopende voorstellingen zoals cabaret en concerten gegeven.

Stadsschouwburg Utrecht
Het grootse theatergebouw in de stad Utrecht. Desondanks kent dit theater slechts twee zalen. Het is misschien kleinschalig maar daardoor krijgen de voorstellingen hier vooral een intiem karakter.

Theater Kikker
Dit theater biedt een eigentijdse mengeling aan van toneel, dans en muziek. Ook is er maandelijks op dinsdagavond een proeflokaal; een programma met korte optredens.

Het Huis Utrecht
Het Huis Utrecht kwam voort uit Huis a/d Werf en bestaat sinds 2013. Het is een plek voor makers en verschillende gezelschappen hebben zich er dan ook gevestigd. Ook de ontwikkeling van de wijk wordt actief gestimuleerd; Het Huis wil kunst en maatchappelijke vraagstukken bij elkaar krijgen. Daarnaast is er ook ruimte voor de ontwikkeling van jong theatertalent.

Poppodium EKKO
In EKKO spelen veel vernieuwende bands en dj’s. Daarnaast worden er tal van dansavonden georganiseerd. Opvallend is dat er bij EKKO zo’n 140 vrijwilligers hun steentje bijdragen.

TivoliVredenburg
Muziekgebouw TivoliVredenburg heeft vele zalen. Het staat bekend als poppodium voor veel nationale en internationale artiesten.

Poppodium Tivoli aan de Helling
Een podium met een brede diversiteit. Dance, tribute optredens, zang maar ook toneel staat op het programma.

Theater de Paardenkathedraal
Een voormalige manege waar je vandaag de dag terecht kunt voor een theatervoorstelling.

Werftheater
Theater Huis aan de Werf heeft een uitgebreid aanbod. Veel beginnende artiesten en stand-up comedians staat hier op het podium. Het theater bestaat al meer dan 35 jaar. Een theater dat niet gesubsidieerd is en zichzelf al vele jaren staande weet te houden door de kwaliteit van de programmering.

Mirliton Theater in Hoog Catharijne
Van origine een kleinkunst en variété podium. Er worden zowel activiteiten door professionele artiesten als amateurs georganiseerd.

Schiller Theater
Klein theater gelegen aan de Minrebroederstraat.

RASA
Centrum dat kunst en cultuur uit alle werelddelen presenteert.

Kargadoor
Een centrum op de Oudegracht dat al ruim veertig jaar cultureel, sociaal en politiek een belangrijke rol vervult in Utrecht.

Theater de Musketon
Gelegen in de wijk Lunetten.

Theater ZIMIHC
Gelegen aan de Bouwstraat in Wittevrouwen. Het is een kunsthuis voor en door amateurkunstenaars uit de provincie Utrecht.

dB’s
Underground podium voor nieuwe bands uit binnen- en buitenland.