Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Utrecht / Theater de Paardenkathedraal
Logo Theater de Paardenkathedraal

Contact

Theater de Paardenkathedraal

Veeartsenijstraat 155
3572 DD Utrecht

Theater foto Theater de Paardenkathedraal

Theater de Paardenkathedraal in Utrecht is van oorsprong een manege. In 1905 werd de faculteit dierengeneeskunde verbouwd tot manege.

In 1994 werd het een theater voor het toneelgezelschap De Paardenkathedraal. Onder leiding van architect Mart van Schijndel werden er bescheiden aanpassingen en verbeteringen aangebracht, maar in grote lijnen bleef het gebouw in haar originele vorm. De zaal heeft een capaciteit van maximaal 180 zitplaatsen.

Het rechthoekige gebouw heeft een imposante uitstraling en binnen is zeer decoratief ingericht. Vanwege de karakteristieke gevel en de neogotische ramen stond de manege in de volksmond eerder bekend als “de Paardenkathedraal” en deze titel draagt het theater nog steeds met trots.

Geluidsversterkende apparatuurKosteloos te leen
ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
SlechtziendenKorting
GarderobeGratis

PARKEREN

Bij de Paardenkathedraal is beperkt parkeergelegenheid. Parkeren kan in de Veeartsenijstraat en in de Hoefijzerstraat. De parkeergarage Kruisstraat ligt op 12 minuten loopafstand (of met de bus, opstappen halte Wittevrouwen, uitstappen halte Oorsprongpark).

OPENBAAR VERVOER

Vanaf Utrecht CS stadsbus 28 (richting De Uithof P + R), uitstappen bij halte Oorsprongpark, oversteken en Veeartsenijstraat inlopen (theater na ca 300 m aan de rechterzijde).