Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Utrecht / Theater Kikker
Logo Theater Kikker

Contact

Theater Kikker

Ganzenmarkt 14
3512 GD Utrecht

Theater foto Theater Kikker

Theater Kikker in Utrecht heeft twee verschillende zalen. Een 'oude' kleine zaal met 72 zitplaatsen en een nieuwe, grote zaal met 172 stoelen. Het programma van Theater Kikker is erg veelzijdig, maar heeft zich met de jaren wel steeds meer toegespitst in een scherp profiel: eigentijds toneel, moderne dans, jeugdtheater en nieuwe (vooral gecomponeerde dan wel elektronische) muziek, die de plek van de popmuziek had ingenomen. In zijn programma focust Theater Kikker bovendien op de eigen stad: Utrechtse makers en groepen, plaatselijke festivals, ze waren (en zijn) ruimhartig welkom. Van de muziekprogrammering werd in 2011 om financiële redenen afscheid genomen; sindsdien wordt deze op andere plekken in de stad voortgezet door Gaudeamus.

Ieder jaar biedt Theater Kikker ongeveer 300 voorstellingen in de eigen programmering aan. Daarnaast zijn er nog ongeveer 100 activiteiten die georganiseerd worden door festivals en externe huurders.

ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk

Theater de Kikker ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal.

PARKEREN

Utrecht heeft een autoluwe binnenstad. Het centrum van Utrecht is daarom met de auto moeilijk bereikbaar en parkeergelegenheid vlak bij Theater Kikker is schaars (en altijd betaald). Ook valt Theater Kikker binnen de nieuwe milieuzone, wat betekent dat bepaalde dieselvoertuigen er geen toegang hebben. We raden je aan om, als het even mogelijk is, gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Kom je toch met de auto? Kijk op Parkeren in Utrecht .