Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Utrecht / Theater Kikker
Logo Theater Kikker

Contact

Theater Kikker

Ganzenmarkt 14
3512 GD Utrecht

Theater foto Theater Kikker

Theater Kikker in Utrecht bestaat sinds 1972 en is ontstaan uit een initiatief van het Utrechts Studenten Corps. Zij wilden een theatertje inrichten in het gebouw van het Corps aan het Janskerkhof. De naam ‘Kikker’ is volgens de overlevering afgeleid van het ontgroeningsritueel ‘kikkeren’, wat in dezelfde ruimte gebeurde voor het bestaan van het theatertje. In 1980 verhuisde het thaeter naar het huidige adres.

ToegankelijkheidHet theater is rolstoelvriendelijk. Laat weten bij het kopen van het ticket of u van een rolstoelplaats gebruik wilt maken. Er zijn ook een lift en aangepast toilet aanwezig.
SlechthorendenIn de grote zaal beschikt Theater Kikker over een moderne ringleiding. U kunt deze voorafgaande aan de voorstelling ophalen bij de bar. In de kleine zaal kan hier helaas geen gebruik van worden gemaakt.
SlechtziendenTheater Kikker heeft geen vaste plaatsen. Daarom mogen slechtzienden voorafgaand aan de voorstelling naar binnen om een eigen plaats vooraan uit te kiezen. Laat dit wel tijdig weten bij de kassa.
ROUTE

Plan je route via Google Maps

PARKEREN

Houd er rekening mee dat Utrecht een autoluwe binnenstad heeft. Daardoor is de binnenstad moeilijk met de auto te bereiken is en zijn er weinig parkeermogelijkheden. Het theater valt ook binnen de milieuzone waartoe bepaalde dieselvoertuigen geen toegang hebben.

OPENBAAR VERVOER

Theater Kikker ligt op ongeveer tien minuten loopafstand van station Utrecht Centraal