Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Utrecht / Stadsschouwburg Utrecht
Logo Stadsschouwburg Utrecht

Contact

Stadsschouwburg Utrecht

Lucasbolwerk 24
3512 EJ Utrecht

Theater foto Stadsschouwburg UtrechtTheater foto Stadsschouwburg Utrecht

De stadssschouwburg van Utrecht werd voltooid in 1941. Het gebouw staat aan de rand van het centrum op de vroegere verdedigingslinie. In de 19e eeuw legde J.D. Zocher op deze verdedigingslinie een wandelgebied aan in Engelse landschapsstijl: kronkelpaden, heuvels, bosschages en doorkijkjes. Dudok breekt met deze Engelse landschapsstijl. Wie het drukke centrum uitkomt ziet een lege ruimte die zicht geeft op de schouwburg. In een toelichting op het ontwerp schrijft Dudok: “De dichte toneelwanden rijzen uit het water op, aan den voet gesteund door de horizontalen der kleedkamers. Overigens is het gehele gebouw zo laag mogelijk gehouden, waardoor het zich goed voegen zal in de fraaie tuinomgeving.”

Geluidsversterkende apparatuurTe leen
ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
BlindenKorting
GarderobeGratis

Stadsschouwburg Utrecht ligt aan de rand van het centrum. Wegens de verbouwing vinden de Blauwe Zaalvoorstellingen dit seizoen plaats in RASA.

PARKEREN

Stadsschouwburg Utrecht beschikt niet over eigen parkeergelegenheid.Volg vanaf de singels en de uitvalswegen de borden Parkeren Centrum Oost. Je kan (betaald) parkeren op de Maliebaan, op 5 minuten loopafstand van de schouwburg. Langs de ventweg is aan beide zijden parkeergelegenheid. Op feestdagen is parkeren buiten de parkeergarages gratis. Voor meer informatie kijk op: Parkeren in Utrecht .