Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Utrecht / Stadsschouwburg Utrecht
Logo Stadsschouwburg Utrecht

Contact

Stadsschouwburg Utrecht

Lucasbolwerk 24
3512 EJ Utrecht

Theater foto Stadsschouwburg UtrechtTheater foto Stadsschouwburg Utrecht

De Stadsschouwburg van Utrecht is gevestigd in een rijksmonument dat is ontworpen door architect Willem Dudok in 1937. Vier jaar later werd de bouw voltooid. De locatie van de schouwburg is ook bijzonder; het staat op een oude verdedingingslinie, het Lucasbolwerk. Dit werd in 1578 aangelegd door de prins van Oranje die tevens stadhouder van Utrecht was. De stad was een goede locatie om de Spanjaarden uit Nederland te houden.

Geluidsversterkende apparatuurIn de Douwe Egbertszaal en de Blauwe Zaal is een infrarood-zendinstallatie aanwezig. Hiervoor kunt u gratis hoortoestellen lenen bij de balie voorafgaande aan de voorstelling. De andere locaties hebben geen hoortoestellen.
ToegankelijkheidEr zijn rolstoelplaatsen en liften aanwezig. Een rolstoelplaats dient gereserveerd te worden via de kassa: 030-2302023.
Blindengeleidehond Blindengeleidehond zijn toegestaan. Visueel beperkte gasten betalen de tweederangsprijs voor een plek op de eerste rang. Om van deze korting gebruik te maken, kunt u bellen naar 030-2302023.
GarderobeGratis
ROUTE

Plan je route via Google Maps

PARKEREN

Op loopafstand van de schouwburg bevinden zich twee parkeergarages, te weten parkeergarage Kruisstraat en parkeergarage Grifthoek. Indien u komt vanuit de richting Amersfoort, kunt u parkeren bij P+R Transferium de Uithof Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.parkeren-utrecht.nl.

OPENBAAR VERVOER

Met je (e)ticket mag je op de dag van de voorstelling gratis gebruik maken van U-OV bus- en tramververvoer in de regio Utrecht. Zie voor meer informatie hierover de website van Schouwburg Utrecht.

Vanaf het Centraal Station rijden de lijnen 7 (richting Voordorp), 8 (richting Wilhelminapark) en 28 (richting P+R De Uithof - parkeren € 5) en de streekbussen 50, 51, 52, 53, 55, 74 en 77 naar de schouwburg.

Lopend vanaf het station doet u er ongeveer 20 minuten over.