Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Utrecht / Stadsschouwburg Utrecht
Logo Stadsschouwburg Utrecht

Contact

Stadsschouwburg Utrecht

Lucasbolwerk 24
3512 EJ Utrecht

Theater foto Stadsschouwburg UtrechtTheater foto Stadsschouwburg Utrecht

De stadsschouwburg van Utrecht is een toonaangevend theater in Midden-Nederland. Er worden ruim 500 voorstellingen per jaar aangeboden, die meer dan 200.000 bezoekers trekken. Hierom is dit het grootste theaterpodium in Utrecht en omstreken, die zich richt op een breed publiek uit de stad en soms zelfs het hele land.In 2014/2015 is het gebouw grondig gerenoveerd, met een modern ontwerp van architect Dudok. De bouw van Stadsschouwburg Utrecht werd voltooid in 1941. Het gebouw staat aan de rand van het centrum op de vroegere verdedigingslinie. In de 19e eeuw legde J.D. Zocher op deze verdedigingslinie een wandelgebied aan in Engelse landschapsstijl: kronkelpaden, heuvels, bosschages en doorkijkjes. Dudok breekt met deze Engelse landschapsstijl. Wie het drukke centrum uitkomt ziet een lege ruimte die zicht geeft op de schouwburg.Het streven van Stadsschouwburg Utrecht is het bieden van een open, gastvrij en avontuurlijk huis voor publiek, artiesten en personeel.

Geluidsversterkende apparatuurKosteloos te leen
ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk. Gasten in een rolstoel betalen de prijs van de 2e rang voor een 1ste rangsplaats. Deze plaatsen kunt u niet online reserveren, maar u kunt de kassa bellen. Er is een aangepast toilet op de begane grond en ieder verdieping is met de lift te bereiken.
BlindenBlinde gasten betalen de 2e rangsprijs voor een 1ste rangskaartje.
GarderobeGratis

Stadsschouwburg Utrecht ligt aan de rand van het centrum. Utrecht heeft een autoluwe binnenstad. Dat betekent dat u met de auto niet via het centrum bij de schouwburg kunt komen. Bovendien wordt door werkzaamheden de verkeerssituatie regelmatig gewijzigd. Op de dag van uw voorstellingsbezoek kunt u op vertoon van uw entreebewijs gratis gebruik maken van U-OV bus- en tramvervoer in de regio Utrecht

PARKEREN

Stadsschouwburg Utrecht beschikt niet over eigen parkeergelegenheid.Volg vanaf de singels en de uitvalswegen de borden Parkeren Centrum Oost. Je kan (betaald) parkeren op de Maliebaan, op 5 minuten loopafstand van de schouwburg. Langs de ventweg is aan beide zijden parkeergelegenheid. Op feestdagen is parkeren buiten de parkeergarages gratis. Voor meer informatie kijk op: Parkeren in Utrecht .