Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Utrecht / TivoliVredenburg
Logo TivoliVredenburg

Contact

TivoliVredenburg

Vlaamse Toren 7
3511 WB Utrecht

Theater foto TivoliVredenburgTheater foto TivoliVredenburg

TivoliVredenburg is een van de grotere concertzalen in Nederland. Het is een muziekcentrum en poptempel in één. Het huidige pand is vrij nieuw (pas geopend in 2014) en was onderdeel van de grondige renovatie van het complete stationsgebied van Utrecht.

Oorspronkelijk waren Tivoli en Vredenburg twee organisaties. Tivoli was jarenlang een poptempel aan de Oude Gracht. Vredenburg was een gerenomeerd muziekcentrum met de bijzondere symfoniezaal. Door een fusie kwamen beide organisaties samen. Het oude pand van Vredenburg werd gesloopt en alleen de symfoniezaal is overgebleven. Hier bouwde met een modern jukebox-achtig pand omheen, naar een ontwerp van Herman Hertzberger.

TivoliVredenburg is erg groot. Er zijn vijf concertzalen en die bieden plaats aan maximaal 5500 bezoekers. Ook is er een café en een restaurant.

Geluidsversterkende apparatuurKosteloos te leen
ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
GarderobeGratis. Er zijn ook kluisjes te huur voor 2 euro.

TivoliVredenburg is het gemakkelijkste te bereiken via het openbaar vervoer. Het pand is op loopafstand van station Utrecht Centraal. Ook stoppen er bussen vlak voor het muziekcentrum.

Als je met de auto wilt komen, kun je het beste gebruik maken van de parkeergarages in het centrum van Utrecht. Hier zijn, afhankelijk van de tarieven op die dag, wel enige kosten aan verbonden. Het is handig om dit van tevoren op te zoeken.