Theater aan het Spui (Den Haag)
52.0762
4.31721
Maharani
52.0826
4.3056
Pan y Vino
52.0752554
4.320519
Amici
52.0835
4.29356
Bistro Catch Up
52.07666759086828
4.262726823907843

De vrouw die de honden eten gaf

Marie-Louise Stheins

Het toneelstuk is gebaseerd op het boek van Kristien Hemmerechts over de vrouw van Marc Dutroux.

Toneel - €18.50

mu' mu' mu'

Urland

mu' mu' mu' is een absurdistische, dadaïstische ode aan het woord en de taal.

Toneel - €18.50
donderdag 13 mei 2021
Aanvang: 20:15 uur
Den Haag
donderdag, 13 mei
2021, 20:15 uur

De Nieuwe Laura

Laura van Dolron

In De Nieuwe Laura omarmt filosofe Laura van Dolron de imperfectie.

Toneel - €18.50

De Nieuwe Laura

Laura van Dolron

In De Nieuwe Laura omarmt filosofe Laura van Dolron de imperfectie.

Toneel - €18.50
arrow down

Informatie over theater

Theater aan het Spui fuseerde in 2017 met de Koninklijke Schouwburg en Het Nationale Toneel tot Het Nationale Theater. Theater aan het Spui, ontworpen door Herman Hertzberger, staat echter als sinds maart 1993 fier aan het Spuiplein in Den Haag. Het is een vlakkevloertheater met twee zalen: Zaal 1 waar 345 mensen in passen en Zaal 2 met ruimte voor 160 bezoekers. Ook bezit het theater een ruime foyer waar ruimte is voor nog eens 120 bezoekers.

Waar bij de schouwburg meer de nadruk ligt op de traditionele schouwburgbeleving, profileert Theater aan het Spui zich als de huiskamer van Den Haag. In de foyer is er vaak zowel voor als na de voorstelling ruim de tijd voor een drankje en een praatje, na de voorstelling ook vaak met de acteurs. Maar overeenkomstig met de schouwburg is de missie: ook in Theater aan het Spui wil Het Nationale Theater een breed publiek verleiden met een verscheidenheid aan voorstellingen en artiesten. Ook produceert Theater aan het Spui eigen voorstellingen en is het theater de plaats voor diverse festivals als Holland Dance Festival, CaDance en Movies That Matter

Sinds de fusie in 2017 is Het Nationale Theater het grootste reizende theatergezelschap van Nederland en het stadsgezelschap van Den Haag. Naast Theater aan het Spui en de Koninklijke Schouwburg hoort ook Zaal 3 bij Het Nationale Theater. De missie van HNT is om ieders kijk op de wereld te vergroten, verhalen te vertellen en een podium te zijn voor verschillende stemmen

 

Toegankelijkheid Theater aan het Spui is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Er zijn een aantal plaatsen beschikbaar voor mindervaliden en begeleiders. Deze kun je reserveren via de kassa, telefonisch via 088 3565 356 of via een e-mail naar kassa@hnt.nl. Ook als je al kaarten hebt voor een voorstelling moet je dit van tevoren doorgeven. Je zult voor de voorstelling worden opgevangen door een medewerker en je kunt als eerste de zaal in. Er is een invalidentoilet aanwezig. 
Doven en slechthorenden Er is geen gehoorondersteuning beschikbaar. Je kunt via de kassa wel plaatsen op de eerste rij reserveren.
Blinden en slechtzienden HNT werkt samen met Stichting Komt het zien! In dat kader worden enkele voorstellingen voorzien van een audiodescriptie die je kunt beluisteren via een koptelefoon. Dit geldt voor een beperkt aantal voorstellingen. Blindengeleidehonden zijn welkom in alle zalen.
Garderobe Er is een onbewaakte garderobe aanwezig. Je kunt je waardevolle spullen gratis opbergen in een kluisje.

 

Beeld: © Joris

arrow down
arrow down

Bereikbaarheid

Theater aan het Spui is goed te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Plan je route via Google Maps of 9292.nl.

 

Openbaar vervoer

Vanaf zowel Den Haag Centraal als Den Haag HS is Theater aan het Spui ongeveer tien minuten lopen.

Parkeren

Theater aan het Spui ligt in het centrum van Den Haag. Je kunt parkeren in de parkeergarage Interparking Stadhuis aan de Schedeldoekshaven 90. Vanaf hier is het nog twee minuten lopen naar het theater. Voor deze parkeergarage kun je bij het theater een waardekaart kopen. Meer informatie over de waardekaarten vindt je op de website van HNT

De twee andere parkeergarages in de buurt zijn Q-Park Veerkaden en Parkeergarage Markthof. Deze zijn beide op ongeveer twee minuten lopen vanaf Theater aan het Spui.

 

Restaurants in Den Haag

gerelateerd nieuws

DI-RECT sluit Bevrijdingsdag Den Haag af vanuit Madurodam

DI-RECT sluit Bevrijdingsdag Den Haag af vanuit Madurodam

DI-RECT sluit het Bevrijdingsfestival Den Haag spetterend af vanuit Madurodam.

Laatste nieuws

Nieuwe Nederlandse musical in de maak: Checkpoint Charlie

Stef Bos schrijft de liedteksten voor de gloednieuwe musicalproductie.

07 mei 2021

Scapino Ballet viert 75-jarig jubileum met prachtige tijdlijn

Dit jaar bestaat het Scapino Ballet 75 jaar en dat moet gevierd worden!

06 mei 2021

Jan Rot geopereerd aan tumor in maag en darmen

Dit liet zijn familie weten op Twitter.

06 mei 2021

Veel lof voor toespraak André van Duin tijdens Dodenherdenking op de Dam

De telefoon van de komiek stond na afloop roodgloeiend.

05 mei 2021