Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Rotterdam / Theater Zuidplein
Logo Theater Zuidplein

Contact

Theater Zuidplein

Zuidplein 62
3083 CW Rotterdam

Theater foto Theater Zuidplein

Theater Zuidplein in Rotterdam is het podium van NU met theater dat je raakt. Het theaterprogramma, de prijs van de toegangskaartjes en het hoge serviceniveau zijn afgestemd op mensen met de meest uiteenlopende achtergronden. Het podium is er dus ook voor mensen met een kleinere beurs en voor mensen waarvoor het minder vanzelfsprekend is om naar het theater te gaan.

Wij zijn een ambitieus theater dat er voor kiest om vooral voorstellingen te programmeren over onderwerpen die momenteel spelen in de samenleving, ook voor bezoekers die veelal niet gewend zijn regelmatig naar het theater te gaan. De afgelopen jaren waren we erg succesvol en trokken vele nieuwe bezoekers als gevolg van vernieuwend beleid waarbij we de klant centraal stelden. Daardoor is ons imago onder publiek, vakgenoten, bedrijfsleven en subsidiënten flink verbeterd.

Fiets

Zuidplein is vanaf Rotterdam Centrum met de fiets dichterbij dan u denkt. Stippel uw route met de fiets naar Theater Zuidplein hier uit: http://www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner/fietsroutes-zuidholland. Op last van de politie moeten fietsen rondom het busstation aan fietspalen bevestigd worden. Dit betekent dat los geparkeerde fietsen rond Theater Zuidplein ook niet op prijs gesteld worden. Voorkom een boete (of zelfs verwijdering van uw fiets) en parkeer uw fiets dus bij de daarvoor bestemde fietspalen, bijvoorbeeld bij het busstation. Bij Winkelcentrum Zuidplein, naast ingang Pleinweg, is een gratis fietsenstalling./p>

Openbaar Vervoer

METRO

Vanaf Rotterdam CS (met metrolijn D) richting De Akkers Spijkenisse. Uitstappen bij metrostation Zuidplein.

BUS

Vanuit de stad en de regio Rijnmond zijn er diverse busverbindingen van en naar Zuidplein. Voor vertrektijden en vertrekpunten bezoekt u www.9292ov.nl of belt u met 0900-9292.Een lijnennetplattegrond is verkrijgbaar bij RET informatiepunten.

Auto

Vanaf centrum Rotterdam: via de Maastunnel of via de Erasmusbrug volg de borden richting Zuidplein. Vanaf Amsterdam, Den Haag (A13): volg de borden ‘centrum’ en ‘Maastunnel’, door de Maastunnel, rechtdoor richting Zuidplein. Vanaf Utrecht (A20, A16): via de Van Brienenoordbrug, Strevelsweg richting Zuidplein. Vanaf Vlissingen, Dordrecht, Breda (A16, A15, A29): via de Drechttunnel, vanaf Rijksweg afslag Vaanweg. Volg de borden richting Zuidplein. Vanaf Brielle: aankomst via Zuiderparkweg, afslag bij Ahoy’ richting Zuidplein.

Parkeren

De parkeertijden en tarieven kunnen in de omgeving van het theater per straat verschillen. Lees de informatie op de parkeerautomaten dus goed.

Schaf vóór uw bezoek aan Theater Zuidplein een parkeerkaart aan voor garage Q-park Zuidplein. Deze parkeerkaart biedt 10% korting op het normale tarief. Aanschaffen of meer info.

Rond het theater zelf is er ook gelegenheid tot betaald parkeren. Indien u voor de auto kiest heeft u een chipknip nodig om te kunnen betalen bij de parkeermeter. U kunt ook parkeren bij Zwembad Charlois, schuin tegenover Theater Zuidplein.

Bij metrostation Slinge bevindt zich een P+R-voorziening waar men tot 72 uur, in combinatie met het gebruik van openbaarvervoer, voor € 2 kan parkeren. Het is slechts 1 halte met de metro van metrostation Slinge naar metrostation Zuidplein, en vanaf daar is het een paar minuten lopen naar Theater Zuidplein.

Let op! Houd er bij het plannen van uw bezoek rekening mee dat bij voetbalwedstrijden in de kuip of grote evenementen in AHOY het soms erg druk kan zijn rondom het Zuidplein.