Theater Zuidplein (Rotterdam)
51.8885
4.4893
Nostra
51.9190349
4.4731498
Restaurant Thailand
51.8790742
4.5236036
De Beren Rotterdam Centrum
51.9207372
4.4748799
Burger ’n Shake Rotterdam
51.9211138
4.4863948

De wraak van A

Ayşegül Karaca

Ayşegül Karaca stapt in deze one-womanshow in de voetsporen van Griekse godinnen.

Toneel - €15
woensdag 01 mei 2024
Aanvang: 10:00 uur
Rotterdam
woensdag, 01 mei
2024, 10:00 uur

Hap uit je bed (3+)

Bram van Beusekom

Hap uit je bed (3+) is een mimevoorstelling vol acrobatiek en slapstick voor iedereen vanaf drie jaar.

Kindervoorstellingen - €6.50
woensdag 01 mei 2024
Aanvang: 14:30 uur
Rotterdam
woensdag, 01 mei
2024, 14:30 uur

Hap uit je bed (3+)

Bram van Beusekom

Hap uit je bed (3+) is een mimevoorstelling vol acrobatiek en slapstick voor iedereen vanaf drie jaar.

Kindervoorstellingen - €6.50
arrow down

Informatie over theater

Theater Zuidplein in Rotterdam is een afspiegeling van de Rotterdamse samenleving en laat theater zien over actuele onderwerpen die ertoe doen. Het theater is gastvrij en toegankelijk voor iedereen om zo mensen uit alle lagen van de samenleving te laten genieten van theater.

Het theater stamt uit 1954 en opent de deuren aanvankelijk als de Groote Schouwburg ter ere van de verloren schouwburg in Rotterdam. Het pand wordt ontworpen door Van Ravesteijn en trekt al direct en groot aantal bezoekers, voornamelijk mensen uit de streek, met voorstellingen van grote namen. In 1978 ondergaat het theater een grote verbouwing en krijgt het de huidige naam: Theater Zuidplein. Door een veranderende demografie in de stad en een programmering die niet mee verandert, lopen de bezoekersaantallen in de jaren die volgen echter sterk terug. In de jaren '90 weet Theater Zuidplein dit om te keren in opdracht van de gemeente. In de programmering wordt steeds meer rekening gehouden met de nieuwe Rotterdammers en na een aantal jaar is Theater Zuidplein echt een theater voor iedereen in Rotterdam en daarbuiten. 

Theater Zuidplein beschikt over twee zalen met plaats voor respectievelijk 585 bezoekers en 168 bezoekers en een theatercafé met een klein podium. Hier vind je een brede programmering met actuele en maatschappelijke thema's als rode draad. Je geniet hierbij van cabaret en toneel, tot dans, muziek en festivals.

Podium voor talent

Theater Zuidplein is ook een van de grootste leer- en werkbedrijven van Rotterdam-Zuid. Er is heel veel ruimte voor de ontwikkeling van talent, bijvoorbeeld met Lab-Z. Dit collectief helpt opkomende artiesten en podiumkunstenaars in hun ontwikkeling en laat nieuwsgierig publiek met ze kennismaken.

Stage-Z

Stage-Z is het huisgezelschap van Theater Zuidplein dat professionele, landelijk tourende theaterproducties creëert. De onderwerpen zijn vaak maatschappelijk schurende thema's in de huidige samenleving. 

Toegankelijkheid Theater Zuidplein is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Er zijn meerdere liften en invalidentoiletten aanwezig in het theater. Ook zijn er in beide zalen rolstoelplaatsen beschikbaar. Deze plaatsen kun je telefonisch reserveren bij de kassa via +31 (0)10 2030 203. Als je wel gebruik maakt van een rollator of rolstoel, maar zonder deze hulpmiddelen de zaal in kunt, dan houdt het theater hier rekening mee. Reserveer ook in dit geval telefonisch je kaartje. Dan kan geregeld worden dat je dichtbij de deur zit en je hulpmiddel buiten de zaal wordt bewaard. 
Geluidsversterkende apparatuur Er is een geluidsversterkend systeem aanwezig in beide zalen. Als je een gehoorapparaat met luisterspoel gebruikt, kun je hiervoor de benodigde apparatuur lenen bij de kassa. Als je geen gehoorapparaat gebruikt, kun je een ontvanger met koptelefoon lenen. De apparaturur is gratis en lever je na de voorstelling weer in bij de balie. 
  Theater Zuiplein beschikt over een aantal rolstoelplaatsen. Om deze te reserveren kunt u bellen naar de kassa op nummer +31 (0)10 20 302 03.
Slechtzienden Theater Zuidplein geeft slechtzienden de mogelijkheid vooraan te zitten. Geef dit wel tijdig aan bij de kassa. 
Hulphond Hulp- en blindengeleidehonden zijn welkom in het theater. Meld dit wel van tevoren bij je reservering.
Garderobe Er is een garderobe aanwezig. 

 

 

Beeld: © Theater Zuidplein

arrow down
arrow down

Bereikbaarheid

Theater Zuidplein is goed te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Plan je reis van tevoren via Google Maps of 9292.nl

 

Openbaar vervoer

Vanaf Rotterdam CS reis je gemakkelijk met de metro of de bus naar Theater Zuidplein. Neem metrolijn D (richting De Akkers) of metrolijn E (richting Slinge) en stap uit bij halte Zuidplein. Het is nog ongeveer drie minuten lopen naar het theater. Je kunt ook een bus nemen naar busstation Zuidplein. Vanaf Rotterdam Centraal reis je met lijn 44 naar Zuidplein.  

Parkeren

Er is in de omgeving van Theater Zuidplein genoeg plek om betaald te parkeren. Het tarief rond Zuidplein kan variëren tijdens grote evenementen in AHOY. Houd hier dus rekening mee. Je kunt ook parkeren in de parkeergarage Q-Park Zuidplein. Je kunt hier van tevoren tickets reserveren, zodat je verzekerd bent van een plek. 

Als je gratis wilt parkeren heb je de mogelijkheid om te parkeren op de P+R-locatie bij metrostation Slinge. Vanaf hier reis je gemakkelijk met de metro naar en van het theater. Metrostation Slinge is maar één halte verwijderd van station Zuidplein. 

Met de fiets kun je parkeren in één van de gratis fietsenstallingen bij Winkelcentrum Zuidplein. Als je liever op straat parkeert, maak je fiets dan vast aan een van de daarvoor bestemde fietspalen. Anders loop je het risico dat de politie je fiets weghaalt. 

 

gerelateerd nieuws

Kaartverkoop Shrek de Musical van start

Kaartverkoop Shrek de Musical van start

Shrek de Musical zal te zien zijn in verschillende theaters door heel Nederland en België.

Laatste nieuws

Line-up Musical Awards 2024 bekend

Ben jij ook zo benieuwd welke optredens er te zien zullen zijn tijdens de Musical Awards?

21 apr 2024 Musical

Kijktip! Documentaire over 14 de musical op Videoland

Geen Eredivisie dit weekend, dus krijg je voetbalfix met de docu over 14 de musical!

20 apr 2024 Kijktip

Luistertip! De Volgspot Cast - De Musical Podcast

Musicalacteurs Elindo Avastia en Diego González-Clark nemen je mee in de wereld van theater.

19 apr 2024 Luistertip

Naar Porgy and Bess in Concert met €10,- korting

Met deze kortingsactie houdt niets je nog tegen om dit muzikale meesterwerk te gaan zien!

19 apr 2024 Actie