Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Amsterdam / DeLaMar Theater
Logo DeLaMar Theater

Contact

DeLaMar Theater

Marnixstraat 402
1017 PL Amsterdam

Theater foto DeLaMar TheaterTheater foto DeLaMar TheaterTheater foto DeLaMar Theater

Het DeLaMar Theater in Amsterdam heeft een bijzondere theatergeschiedenis. Grote namen als Wim Kan, Wim Sonneveld en Freek de Jonge traden op in het vroegere Nieuwe de la Mar aan het Leidseplein. Dat theater sloot zijn deuren in 2005 en werd opgevolgd door het huidige DeLaMar Theater. Het nieuwe theater werd geopend in 2010 en is een initiatief van de VandenEndeFoundation. De programmering sluit aan op die van de Nieuwe de la Mar en blijft daarmee in de traditie van kwalitatief hoogwaardig theater.

Sinds november 2010 is het theater na een ingrijpende renovatie opnieuw geopend en kan het publiek weer genieten van mooie musicals en toneel- en cabaretvoorstellingen. Het theater biedt een podium aan grote cabaretiers, musicals, komedies, toneelklassiekers, festivals en jeugdvoorstellingen.

DeLaMar is een eigentijds theater met twee zalen (ruim 1500 stoelen), een Grand Café en diverse foyers die ook geschikt zijn voor events. Naast een bezoek aan de voorstelling kan het publiek de bijzondere fotocollectie in de foyers bezichtigen.

Geluidsversterkende apparatuurDeLaMar Theater beschikt over een ringleiding. Geluidsversterkende apparatuur is kosteloos te leen
Toegankelijkheid Er zijn rolstoelplaatsen beschikbaar in iedere zaal, maar deze moeten wel telefonisch gereserveerd worden. Een scootmobiel mag niet mee de zaal in, maar het is mogelijk om een rolstoel in het theater te lenen.
HulphondBlindengeleidehonden zijn toegestaan.
GarderobeGratis
ROUTE

Plan je route via Google Maps.

PARKEREN

Bezoekers van DeLaMar kunnen met korting parkeren bij het Q-Park Europarking die op tien minuten lopen van het theater ligt. Het adres is Marnixstraat 250, 1016 TL Amsterdam. Kijk op de website van DeLaMar voor informatie over de korting.

OPENBAAR VERVOER

Het DeLaMar Theater ligt op 1 minuut lopen vanaf het Leidseplein. Indien u met de tram komt, neem dan lijn 2, 5 (Westergasfabriek), 7 (Slotermeer) 11 of 12 en 19 (Sloterdijk). Tegenover het theater stoppen ook de buslijnen 283, 284 en 288. Kijk voor meer informatie op 9292.nl