Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Amsterdam / Stadsschouwburg Amsterdam
Logo Stadsschouwburg Amsterdam

Contact

Stadsschouwburg Amsterdam

Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam

Theater foto Stadsschouwburg AmsterdamTheater foto Stadsschouwburg Amsterdam

De Stadsschouwburg staat in het hart van de stad Amsterdam aan het Leidseplein. De schouwburg heeft een grote zaal en een zaal met een vlakke vloer zaal. De Stadsschouwburg Amsterdam is de thuisbasis van Toneelgroep Amsterdam en biedt daarnaast ruimte aan andere voorstellingen.

Geluidsversterkende apparatuurKosteloos te leen, maar er wordt wel om een legitimatiebewijs gevraagd als onderpand. In beide zalen is geluidsversterkende apparatuur aanwezig.
ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk. Rolstoelgebruiker of slecht ter been? Meld dit dan aan de kassa, medewerkers staan klaar om u te helpen. Er is een lift beschikbaar. Indien u gebruik maakt van een scootmobiel wordt u verzocht over te stappen op een rolstoel wanneer u naar de zaal gaat. Scootmobielen zijn niet toegestaan in de lift. Rolstoelen zijn te leen op de begane grond. Blindengeleidehonden zijn welkom, wanneer dit wordt aangegeven bij de kassa.

Het theater ligt in het centrum van Amsterdam en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

PARKEREN

Parkeren in de binnenstad kan problematisch zijn. Neem hiervoor dus ruim de tijd. Parkeren voor de deur kan niet of is nauwelijks mogelijk. In de binnenstad is er tevens sprake van betaald parkeren tot 24:00. Indien u toch met de auto komt wordt het u aangeraden om via ParkU eenvoudig een parkeerplaats te reserveren. Parkeren kan o.a. bij:- Theater Parkeren Holland, Nassaukade 380 - Europarking BV, Marnixstraat 250

OPENBAAR VERVOER

U kunt de tramlijnen 1, 2, 5 (vanaf het Centraal Station) en de lijnen 7 en 10 (vanaf metrohalte Weesperplein) pakken. Verder kunt u de bus pakken, buslijnen 347, 357, 397 en diverse streek- en nachtbussen. U kunt uitstappen bij de halte: Leidseplein.

TAXI

De dichtstbijzijnde taxistandplaats is op het Leidseplein, één minuut lopen vanaf de Stadsschouwburg. U kunt ook van te voren een taxi bellen: 020 - 475 03 20. Voor informatie en reserveren: taxiamsterdamcentrale.nl