Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Amsterdam / Koninklijk Theater Carré
Logo Koninklijk Theater Carré

Contact

Koninklijk Theater Carré

Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam

Theater foto Koninklijk Theater CarréTheater foto Koninklijk Theater CarréTheater foto Koninklijk Theater Carré

In 1887 opende circusdirecteur en ondernemer Oscar Carré de deuren van zijn theater aan de Amstel. Daarvóór had hij een rondreizend circus, bekend om zijn unieke paardennummers. Nadat het circus onder de leiding van Carré triomfen vierde in heel Europa, vestigde hij zich in Amsterdam. Samen met zijn gezin woonde hij in de bedrijfswoning waar nu de statige Loge Foyer is.Jong of oud; Koninklijk Theater Carré heeft voor ieder wat wils. Natuurlijk kan men ieder jaar genieten van het Wereldkerstcircus, maar er zijn nog veel meer prachtige voorstellingen te bezoeken. Nationale en internationale grootheden uit de wereld van circus, variété en muziek hebben in Carré hun bekendste shows gegeven. Koninklijk Theater Carré is dan ook een toonaangevend theater binnen Nederland.Koninklijk Theater Carré bezit drie restaurants (Carré Café, Bistro de Carrékelder en Restaurant Oscars) en diverse foyers. In de foyers kunnen bezoekers voor en na de voorstelling genieten van een hapje en een drankje.

Geluidsversterkende apparatuurTe leen bij de servicebalie. €10,00 borg
ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk. Reserveren voor een rolstoelplaats is noodzakelijk en kan alleen telefonisch. Op de begane grond is een aangepast toilet aanwezig en u kunt gebruik maken van de lift.
Fotograferen en geluidsopnamesHet is niet toegestaan om tijdens de voorstelling te fotograferen en/of geluidsopnames te maken. Ook verzoekt het theater om mobiele telefoons uit te zetten.

Het theater ligt in het centrum van Amsterdam en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

PARKEREN

Carré parkeerservice C2 Koninklijk Theater Carré verwijst u door naar Qpark garage Centrum Oost. Deze bewaakte parkeergarage bevindt zich op acht minuten lopen van Carré. De kosten voor een parkeerplaats zijn € 12,50 voor 24 uur. Een plek reserveren is noodzakelijk, en alleen mogelijk met een toegangskaart. Per 9 april 2018 ontvangt u bij een reservering via de website van Q-park een e-ticket. Op vertoon van uw e-ticket bij de inrit ontvangt u van de host(ess) van de parkeergarage een uitrijkaart.Kijk voor meer informatie op carre.nl

OPENBAAR VERVOER

Vanaf Amsterdam Centraal Station brengen de trams en de metro's u in tien minuten naar Carré. Vanaf Amsterdam Amstel heeft de metro slechts vijf minuten nodig. De halte waar u uit kunt stappen voor zowel de tram als de metro is halte Weesperplein. U kunt vanaf Centraal Station of Amstel alle metro's nemen (alle metrolijnen stoppen op halte Weesperplein). Vanaf de halte loopt u in vijf minuten naar de ingang van Carré.

(WATER)TAXI

De dichtstbijzijnde taxistandplaats is op het Frederiksplein, ongeveer vier minuten lopen vanaf Carré. Na afloop kunt u de theaterportier verzoeken voor u een taxi te bellen. De watertaxi legt aan voor de hoofdingang van Carré. Voor informatie en reserveren: watertaxi.nl