Vondelpark Openluchttheater
52.379189
4.899431
Goldfinch Brasserie
52.364768
4.89694499999996
a Musée
52.3614
4.88636
Brasserie Ambassade
52.3694
4.88717
Ibis Amsterdam Centre
52.37816167205439
4.896387837681573

Geen voorstellingen gevonden.

arrow down

Informatie over theater

Al sinds de opening waren muziek en theater een belangrijk onderdeel van het Vondelpark in Amsterdam. De eerste echte Vondelparkfeesten ontstonden in de jaren vijftig en dit groeide steeds verder uit. Zo was eerst de Muziekkoepel het podium voor muziek-, operette- en dansvoorstellingen, maar al gauw kwam er een groter podium. 

In de jaren zeventig kwam de hippiecultuur op en waren muziek en andere kunstvormen helemaal niet meer weg te denken uit het Vondelpark. Naast de grote feesten werden er nu ook in de geest van de tijd zogenaamde Happenings georganiseerd in de kleine muziekkoepel. Om de organisatie van de losse feesten te stroomlijnen werd in 1974 officieel het Vondelpark Openluchttheater opgericht. In dit openluchttheater vind je tot aan vandaag de dag elke zomer een uitgebreid en gratis programma vol muziek en theater.

Elk seizoen geniet je van zo'n 150 optredens met vanaf mei eendaagse festivals en vanaf juni de vaste zomerprogrammering. Van vrijdag tot en met zondag geniet je van cabaret, film, muziek, dans en (jeugd)theater van zowel jonge talenten als gerenommeerde artiesten als het Scapino Ballet Rotterdam, Freek de Jonge, Candy Dulfer en Willeke Alberti. Niet gek dus dat 100.000 mensen per jaar afreizen naar het Vondelpark Openluchttheater. 

 

Toegankelijkheid Het Vondelpark Openluchttheater is volledig geasfalteerd en er zijn brede paden. Mensen in een rolstoel kunnen dus overal goed komen. Er zijn geen aparte rolstoelplaatsen, maar je kunt gemakkelijk met een rolstoel aansluiten bij de 'vaste' zitplaatsen die bestaan uit rijen met klapstoelen. Ook met een rolstoel is het nodig een plaats te reserveren. 
Honden Honden zijn welkom in het Vondelpark Openluchttheater.

 

 

Beeld: © Pim Meulensteen

arrow down
arrow down

Bereikbaarheid

Het Vondelpark Openluchttheater ligt in hartje Amsterdam en is goed te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Plan je reis van tevoren via Google Maps of 9292.nl.

Openbaar vervoer

Vanaf Amsterdam Centraal reis je gemakkelijk met de metro of de tram naar het Vondelpark Openluchttheater:  

  • Neem tram 2 naar halte Cornelis Schuytstraat. Vanaf hier is het nog ongeveer 6 minuten lopen naar het openluchttheater.
  • Neem tram 12 naar halte Van Baerlestraat. Vanaf hier is het nog ongeveer 11 minuten lopen naar het openluchttheater. 
  • Neem metro 52 richting Station Zuid en stap uit bij Metrostation De Pijp. Loop naar tramhalte De Pijp en reis met tram 3 naar halte Van Baerlestraat. Vanaf hier is het nog ongeveer 11 minuten lopen naar het openluchttheater. 

 

Parkeren

Met de fiets kun je goed parkeren rond het openluchttheater. Met de auto kun je gebruik maken van de parkeergelegenheden in de wijken rondom het Vondelpark. Meer informatie en tarieven over parkeren in Amsterdam vind je op de website van de Gemeente Amsterdam.

Restaurants in Amsterdam

gerelateerd nieuws

Theaters geopend: welke musicals gaan de komende weken door?

Theaters geopend: welke musicals gaan de komende weken door?

Hoe zit het met de shows van The Sound of Music, Disney's Aladdin en Come From Away?

Laatste nieuws

Richard Spijkers speelt in Titanic: "Bij de repetities heb ik staan janken"

Acteur Richard Spijkers speelt Edward J. Smith in Titanic de musical.

27 jan 2022

Theaters geopend: welke musicals gaan de komende weken door?

Hoe zit het met de shows van The Sound of Music, Disney's Aladdin en Come From Away?

26 jan 2022

Coronapersconferentie: Theaters weer open tot 22:00 uur

Aan een theaterbezoek zijn wel strenge voorwaarden verbonden.

25 jan 2022

Theaters mogen weer open, maar: gaat er ook gespeeld worden?

Aan de heropening van de theaters zijn strenge voorwaarden verbonden.

25 jan 2022