Vondelpark Openluchttheater
52.379189
4.899431
Verena
52.3703885
4.9110178
Dosa
52.3624929
4.8733677
Onze Zaak Amsterdam
52.36948690000001
4.890647
Bella Regina
52.3659438
4.893336199999999

Geen voorstellingen gevonden.

arrow down

Informatie over theater

Al sinds de opening waren muziek en theater een belangrijk onderdeel van het Vondelpark in Amsterdam. De eerste echte Vondelparkfeesten ontstonden in de jaren vijftig en dit groeide steeds verder uit. Zo was eerst de Muziekkoepel het podium voor muziek-, operette- en dansvoorstellingen, maar al gauw kwam er een groter podium. 

In de jaren zeventig kwam de hippiecultuur op en waren muziek en andere kunstvormen helemaal niet meer weg te denken uit het Vondelpark. Naast de grote feesten werden er nu ook in de geest van de tijd zogenaamde Happenings georganiseerd in de kleine muziekkoepel. Om de organisatie van de losse feesten te stroomlijnen werd in 1974 officieel het Vondelpark Openluchttheater opgericht. In dit openluchttheater vind je tot aan vandaag de dag elke zomer een uitgebreid en gratis programma vol muziek en theater.

Elk seizoen geniet je van zo'n 150 optredens met vanaf mei eendaagse festivals en vanaf juni de vaste zomerprogrammering. Van vrijdag tot en met zondag geniet je van cabaret, film, muziek, dans en (jeugd)theater van zowel jonge talenten als gerenommeerde artiesten als het Scapino Ballet Rotterdam, Freek de Jonge, Candy Dulfer en Willeke Alberti. Niet gek dus dat 100.000 mensen per jaar afreizen naar het Vondelpark Openluchttheater. 

 

Toegankelijkheid Het Vondelpark Openluchttheater is volledig geasfalteerd en er zijn brede paden. Mensen in een rolstoel kunnen dus overal goed komen. Er zijn geen aparte rolstoelplaatsen, maar je kunt gemakkelijk met een rolstoel aansluiten bij de 'vaste' zitplaatsen die bestaan uit rijen met klapstoelen. Ook met een rolstoel is het nodig een plaats te reserveren. 
Honden Honden zijn welkom in het Vondelpark Openluchttheater.

 

 

Beeld: © Pim Meulensteen

  arrow down
  arrow down

  Bereikbaarheid

  Het Vondelpark Openluchttheater ligt in hartje Amsterdam en is goed te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Plan je reis van tevoren via Google Maps of 9292.nl.

  Openbaar vervoer

  Vanaf Amsterdam Centraal reis je gemakkelijk met de metro of de tram naar het Vondelpark Openluchttheater:  

  • Neem tram 2 naar halte Cornelis Schuytstraat. Vanaf hier is het nog ongeveer 6 minuten lopen naar het openluchttheater.
  • Neem tram 12 naar halte Van Baerlestraat. Vanaf hier is het nog ongeveer 11 minuten lopen naar het openluchttheater. 
  • Neem metro 52 richting Station Zuid en stap uit bij Metrostation De Pijp. Loop naar tramhalte De Pijp en reis met tram 3 naar halte Van Baerlestraat. Vanaf hier is het nog ongeveer 11 minuten lopen naar het openluchttheater. 

   

  Parkeren

  Met de fiets kun je goed parkeren rond het openluchttheater. Met de auto kun je gebruik maken van de parkeergelegenheden in de wijken rondom het Vondelpark. Meer informatie en tarieven over parkeren in Amsterdam vind je op de website van de Gemeente Amsterdam.

  Hotels & BB in Amsterdam

  gerelateerd nieuws

  Christel de Laat: “Mijn publiek even alles laten vergeten, dát is waar ik het allemaal voor doe”

  Christel de Laat: “Mijn publiek even alles laten vergeten, dát is waar ik het allemaal voor doe”

  Theater.nl sprak met de comédienne over haar nieuwste voorstelling Hoe dan?!

  Laatste nieuws

  Dit zijn de nieuwe Danny en Sandy in Grease

  De winnaars van Op zoek naar Danny en Sandy zijn bekend!

  03 feb 2023

  Lees nu het decembernummer van Scènes gratis!

  Theater.nl is sinds kort de uitgever van het theatermagazine Scènes.

  01 feb 2023

  Christel de Laat: “Mijn publiek even alles laten vergeten, dát is waar ik het allemaal voor doe”

  Theater.nl sprak met de comédienne over haar nieuwste voorstelling Hoe dan?!

  01 feb 2023

  Heddy Lester overleden op 72-jarige leeftijd

  Ze werd bekend met het lied De Mallemolen.

  31 jan 2023