Vondelpark Openluchttheater
52.379189
4.899431
Duende Dos
52.3807971
4.8809003
I-Dock
52.3846059
4.894186600000012
Burgerbar
52.36688589577132
4.894089031282874
Geisha Restaurant & Lounge
52.3754
4.9028

Geen voorstellingen gevonden.

arrow down

Informatie over theater

Al sinds de opening waren muziek en theater een belangrijk onderdeel van het Vondelpark in Amsterdam. De eerste echte Vondelparkfeesten ontstonden in de jaren vijftig en dit groeide steeds verder uit. Zo was eerst de Muziekkoepel het podium voor muziek-, operette- en dansvoorstellingen, maar al gauw kwam er een groter podium. 

In de jaren zeventig kwam de hippiecultuur op en waren muziek en andere kunstvormen helemaal niet meer weg te denken uit het Vondelpark. Naast de grote feesten werden er nu ook in de geest van de tijd zogenaamde Happenings georganiseerd in de kleine muziekkoepel. Om de organisatie van de losse feesten te stroomlijnen werd in 1974 officieel het Vondelpark Openluchttheater opgericht. In dit openluchttheater vind je tot aan vandaag de dag elke zomer een uitgebreid en gratis programma vol muziek en theater.

Elk seizoen geniet je van zo'n 150 optredens met vanaf mei eendaagse festivals en vanaf juni de vaste zomerprogrammering. Van vrijdag tot en met zondag geniet je van cabaret, film, muziek, dans en (jeugd)theater van zowel jonge talenten als gerenommeerde artiesten als het Scapino Ballet Rotterdam, Freek de Jonge, Candy Dulfer en Willeke Alberti. Niet gek dus dat 100.000 mensen per jaar afreizen naar het Vondelpark Openluchttheater. 

 

Toegankelijkheid Het Vondelpark Openluchttheater is volledig geasfalteerd en er zijn brede paden. Mensen in een rolstoel kunnen dus overal goed komen. Er zijn geen aparte rolstoelplaatsen, maar je kunt gemakkelijk met een rolstoel aansluiten bij de 'vaste' zitplaatsen die bestaan uit rijen met klapstoelen. Ook met een rolstoel is het nodig een plaats te reserveren. 
Honden Honden zijn welkom in het Vondelpark Openluchttheater.

 

 

Beeld: © Pim Meulensteen

arrow down
arrow down

Bereikbaarheid

Het Vondelpark Openluchttheater ligt in hartje Amsterdam en is goed te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Plan je reis van tevoren via Google Maps of 9292.nl.

Openbaar vervoer

Vanaf Amsterdam Centraal reis je gemakkelijk met de metro of de tram naar het Vondelpark Openluchttheater:  

  • Neem tram 2 naar halte Cornelis Schuytstraat. Vanaf hier is het nog ongeveer 6 minuten lopen naar het openluchttheater.
  • Neem tram 12 naar halte Van Baerlestraat. Vanaf hier is het nog ongeveer 11 minuten lopen naar het openluchttheater. 
  • Neem metro 52 richting Station Zuid en stap uit bij Metrostation De Pijp. Loop naar tramhalte De Pijp en reis met tram 3 naar halte Van Baerlestraat. Vanaf hier is het nog ongeveer 11 minuten lopen naar het openluchttheater. 

 

Parkeren

Met de fiets kun je goed parkeren rond het openluchttheater. Met de auto kun je gebruik maken van de parkeergelegenheden in de wijken rondom het Vondelpark. Meer informatie en tarieven over parkeren in Amsterdam vind je op de website van de Gemeente Amsterdam.

Restaurants in Amsterdam

gerelateerd nieuws

Edsilia Rombley en Cornald Maas presenteren Het Grote Songfestivalfeest

Edsilia Rombley en Cornald Maas presenteren Het Grote Songfestivalfeest

Het Grote Songfestivalfeest komt weer terug in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Laatste nieuws

Deze Facebookpagina van Theater.nl gaat verdwijnen

Onze lokale Facebookpagina's gaan per januari 2022 verdwijnen.

22 sep 2021

Willeke Alberti kondigt laatste solotournee aan

De zangeres zal nog veertien keer optreden met haar soloprogramma.

21 sep 2021

Edsilia Rombley en Cornald Maas presenteren Het Grote Songfestivalfeest

Het Grote Songfestivalfeest komt weer terug in de Ziggo Dome in Amsterdam.

21 sep 2021

Eerste boek Van Kooten en Die Bie krijgt eindelijk een herdruk

Lachen is gezond van het Haagse cabaretduo krijgt na ruim 50 jaar een herdruk.

20 sep 2021