Musical, Voorstellingen

Musical sing-a-long 2018: dit stond op het podium

Afgelopen weekend was wederom de jaarlijkse Uitmarkt, Het jaarlijkse festival waar je een voorproefje krijgt van het nieuwe theaterseizoen. Hier vindt ook ieder jaar de de traditionele Musical sing-a-long plaats, een zangfestijn waarbij de grote hits van nieuwe en bekende musicals uit dit seizoen voorbij komen. Ben je nieuwsgierig hoe een musical klinkt? Dan is de Musical sing-a-long vaak je eerste kans! Daarom hier een handig overzicht van de musicals die dit keer op het podium stonden.

Voor de handigheid hebben we alle producties die in de musical sing-a-long stonden op een rijtje gezet. Ook zie je meteen welke producties verlengd zijn en welke voor dit seizoen nieuw op het programma staan. Veel musicals zijn nieuw dit jaar!

Musical Sing-a-long: Charley (NIEUW!)


De komische musical Charley belooft weer heerlijke feelgood musical te worden van Jon van Eerd. Hij schrijft en speelt de hoofdrol in deze nieuwe musical die vanaf november te zien is. De musical is gebaseerd op het toneelstuk Charley's Aunt van Brandon Thomas.

The Lion King (verlengd)


De weergaloze Disney-musical The Lion King is natuurlijk niet nieuw, maar maakte opnieuw een diepe indruk met het openingsnummer 'Alles ademt' in gala-kleding. In april passeerde productie al de 1 miljoen bezoekers en speelt dit seizoen met een vernieuwde cast.

Op Hoop van zegen (NIEUW!)


Op hoop van zegen, een van de beroemdste Nederlandse toneelstukken aller tijden, wordt een musical. En dat format past het verhaal over de gevaren op zee als een handschoen! De nieuwe Nederlandse musical is pas in januari te zien, maar nu al een aanrader. Dit gaat indruk maken!

Soof, de Musical (NIEUW!)


Na het grote succes van de films, verschijnt dit seizoen nu ook Soof de Musical. In de musical sing-a-long verschenen zelfs Leontien van Moorsel en Winston Post op het podium. Die laatste viel niet tegen qua zang!

All Stars (NIEUW!)


Je kon er op wachten: het publiek zwijmelde meteen weg met Jim Bakkums versie van 'Toen ik je zag' uit de nieuwe Nederlandse musical All Stars. Het nummer dat Antonie Kamerling destijds zong voor de gelijknamige film, past perfect bij Jim. Het nummer is ook verschenen als single. Het moet wel heel raar lopen als All Stars géén groot succes wordt in de Nederlandse theaters.

Pipo de Musical (verlengd)


De stemming zat er goed in bij de cast van Pipo en de Piratenprinses, ook bekend als Pipo de Musical, die ook komend seizoen weer te zien is in theaters door heel Nederland. De nummers zijn niet meer uit je hoofd te branden!

Soldaat van Oranje (verlengd)


Komt er ooit een einde aan de musical Soldaat van Oranje? Nou, voorlopig niet! Met een vernieuwde cast vol bekende gezichten stond de musical trots op het podium van de sing-a-long met een medley. De productie heeft al meer dan 2,7 miljoen bezoekers mogen ontvangen!

The Color Purple (verlengd)


Aan het einde van afgelopen seizoen maakte de Nederlandse editie van Broadway-musical The Color Purple veel indruk. En terecht, want de zang knalde van het podium afgelopen zondag! De productie is nog zeker het hele jaar te zien.

Expeditie Eiland (NIEUW!)


De vrolijke, maar toch ook wel enigszins kritische musical Expeditie Eiland belooft een bijzondere interpretatie te worden van real life tv. 'Niet te gek voor de teevee!' Het liedje op de Uitmarkt viel goed in de smaak, en we zijn erg benieuwd naar de rest.

Was getekend, Annie M.G. Schmidt (verlengd)


Iedereen was verrast door het e-nor-me succes van Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, dus de Nederlandse musical krijgt dit seizoen een vaste plek in het programma van het DeLaMar Theater.

Evita (NIEUW!)


Nieuw? Ja, nieuw voor dit seizoen... Maar voor musical-liefhebbers is Evita met Brigitte Heitzer in de hoofdrol natuurlijk een klassieker! Brigitte Heitzer was ooit de winnaar van tv-programma 'Op zoek naar Evita'. Na tien jaar is de musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber eindelijk weer te zien in Nederland.

The Addams Family (NIEUW!)


Dit wordt een feestje! Musical The Addams Family heeft een bijzonder sterke cast met Pia Douwes als Morticia, een gouden greep. Deze succesvolle Broadway-musical staat voor het eerst in Nederland.

Musical sing-a-long afsluiter: Mamma Mia (NIEUW!)


WAUW. Mamma Mia! was de afsluiter van de sing-a-long en pakte dan ook groots uit met een flinke medley met het dans-ensemble erbij. Uiteraard een bekende musical, maar met een compleet nieuwe cast. Wij zijn nu al fan van Jolijn Henneman en Antje Monteiro!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater