Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Charley, de komische musical
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

(Op basis van 1 recensie)

Charley, de komische musical

Jon van Eerd

Jon van Eerd weet als geen ander een doldwaze show neer te zetten, dat bewees hij eerder al in komische voorstellingen als Harrie let op de kleintjes, Harrie Babba en Harrie en Eva.

Voor Charley nam hij de komedie 'De Tante van Charlie' als uitgangspunt en schreef daar samen met West End en Broadwaycomponist Michael Reed deze bewerking op. Het resultaat is een hilarische musical zoals je nog nooit eerder zag, en die je zeker weten weer buikpijn van het lachen bezorgt!

Met: Jon van Eerd, Vera Mann, Anne-Mieke Ruyten, Laus Steenbeeke, Hugo Haenen, Priscilla Knetemann, Jonathan Demoor, Job Bovelander, Aimée de Pater en live orkest | Script: Jon van Eerd | Muziek: Michael Reed | Regie: Caroline Frerichs | Decor: Carla Janssen Höfelt | Lichtontwerp: Uri Rapaport | Choreografie: Eline Vroon | Producent: Pretpakhuis.

Kijk voor nog veel meer musicals in onze theateragenda.

Recensies

Mario Egthuijsen
19-12-2018 12:12

Oude Luxor Theater Rotterdam / Rotterdam

Tranen biggelden over onze wangen van het lachen. Er zitten zulke dolkomische momenten in.
De rollen zijn bij alle spelers op hun lijf geschreven, perfect gecast dus!
De muziek van Michael Reed is prachtig, gespeeld door een zeskoppig orkest al denk je dat er een groot orkest staat te spelen. Dat orkest staat bovendien op een prominente plek opgesteld en dat komt erg leuk uit aangezien er dikwijls momenten zijn waarin enige interactie is met het orkest.

Het is uniek in zijn eigen soort dat we in Nederland nog niet kenden, een musical en klucht inéén! Alles zit er werkelijk in. Grappige woordspelingen in een web van doldwaze verwikkelingen samen met zuiver tic-tac spel en zang op de mooie muziek … kortom het staat als een huis! Zeer zeker een aanrader!
Recensie door Spotlight FM (Mario Egthuijsen)