Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / All Stars
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

All Stars

Jim Bakkum, Kees Boot e.a.

All Stars is een volledig nieuwe Nederlandse musical, die gebaseerd is op de gelijknamige film uit de jaren negentig. Het verhaal is grotendeels hetzelfde gebleven: de voetballende vriendengroep Swift Boys 8 speelt al jaren iedere zondagochtend een uurtje voetbal. Ze zijn er ronduit slecht in. Het is een verhaal over vriendschap, volwassen worden, eigenwijze vrouwen en een onbezorgd potje voetballen.

Geen zondag slaan de boys over, ook al zijn ze nu 25 en is het leven totaal veranderd. De een heeft een zwangere vriendin, de ander een strenge echtgenote die niet meer thuis op de bank gaat wachten. Ook is er buitenechtelijke sores en carrièrestress. Maar op zondagochtend vergeet iedereen alles op de mat. Als de 500e wedstrijd van Swift Boys 8 in zicht komt, wordt hun vriendschap echter enorm op de proef gesteld...

All Stars: van film tot musical


De film was dermate populair dat er ook een televisieserie van werd gemaakt. De populariteit van All Stars is ook voor een groot deel te danken aan de muziek: Thomas Acda maakte er het 'Groen Als Gras' voor. Guus Meeuwis schreef het nummer 'Toen Ik Je Zag', dat werd ingezongen door Antonie Kamerling. Het nummer staat nog steeds in de Top 2000 aller tijden.

Geen wonder dus, dat All Stars nu opnieuw veel aandacht trekt als musical. Er is een nieuwe single uitgebracht van 'Toen Ik Je Zag', ditmaal gezongen door Jim Bakkum. Hij speelt dit keer de rol van Hero. Het nummer was voor het eerst live te horen tijdens de Musical Sing-a-long op de jaarlijkse Uitmarkt.Over de cast van All Stars


Naast Jim Bakkum worden de andere hoofdrollen in de musical gespeeld door Kees Boot, Urvin Monte, Lucas Hamming, Mike Weerts, Jasper Demolin, Alex Hendrickx, Bart van den Donker, Kiki van Deursen, Sarah Janneh, Whitney Sawyer en Ruth Sahertian. De musical wordt uitgevoerd met een live band.

Jim Bakkum wisselt de rol van Hero af met Levi van Kempen. Wie op de betreffende avond Hero speelt, kun je opzoeken via de website van All Stars.

Kijk voor nog veel meer musicals in onze theateragenda.