Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Mamma Mia!
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Mamma Mia!

Mamma Mia!

Hitmusical Mamma Mia! is misschien wel de populairste musical van de afgelopen twintig jaar. Wereldwijd trok de productie al ruim 60 miljoen bezoekers en werd al in 22 verschillende talen gespeeld. De musical Mamma Mia! was eerder in 2003 en in 2009 live te zien in Nederland.

Dat is niet helemaal een wonder. Mamma Mia! is een vrolijke romantische komedie die doorspekt is met de muziek van de immens populaire popgroep ABBA. Dancing Queen, Knowing Me, Knowing You, Super Trouper en natuurlijk Mamma Mia komen allemaal voorbij. De musical kwam in 2008 ook uit als Hollywoodfilm met Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Christine Baranski en Julie Walters.

Mamma Mia: het verhaal


Mamma Mia! vertelt het verhaal van de alleenstaande moeder Donna die een hotel runt op het Griekse eiland Kalokairi. Haar twintigjarige dochter Sophie staat op het punt om te trouwen, maar ze wil voor het huwelijk dolgraag weten wie nu eigenlijk haar vader is. Dan keren opeens drie oude liefdes van Donna plotseling terug in haar leven en probeert Sophie er achter te komen wie van hen haar vader is.Mamma Mia: opnieuw in Nederland


Er wordt langzamerhand steeds meer bekend over de nieuwe Nederlandstalige productie van de musical. 20 maart 2018 werd bekend dat de musical opnieuw in het Beatrix Theater te zien zal zijn. Tot nu toe valt vooral het gigantische plezier van de cast enorm op. Antje Monteiro gaat de hoofdrol van Donna spelen. Jolijn Henneman en Soy Kroon krijgen de rollen van Sophie en Sky. Dieter Troubleyn, Emiel de Jong en Zjon Smaal spelen de oude liefdes van Donna. Hilke Bierman en Sophia Wezer spelen de vriendinnen van Antje en samen vormen ze dan ook de groep 'Donna en de Dynamo's'.

De repetities zijn eind juli van start gegaan. De show maakte enorm veel indruk tijdens de Musical sing-a-long op de jaarlijkse Uitmarkt met een spetterende medley.

Kijk voor nog veel meer musicals in onze theateragenda.Speeldata

zaterdag 21.09.2019 Bestel

Beatrix Theater / 15.00 uur / Utrecht / € 42,00

zaterdag 21.09.2019 Bestel

Beatrix Theater / 20.00 uur / Utrecht / € 42,00

zondag 22.09.2019 Bestel

Beatrix Theater / 12.00 uur / Utrecht / € 42,00

zondag 22.09.2019 Bestel

Beatrix Theater / 16.00 uur / Utrecht / € 42,00