Artiesten

Maarten van der Weijden ook steun vanuit theaterwereld

Maarten van der Weijden kreeg voor zijn Elfstedentocht ook veel steun van artiesten. Onder andere Ilse DeLange en Claudia de Breij staken hem een hart onder de riem. De Olympische zwemkampioen zette een ongelooflijke prestatie neer door 163 kilometer te zwemmen in drie dagen. Hiermee haalde hij meer dan 2,5 miljoen euro op voor kankeronderzoek.

Cabaretière Claudia de Breij toog in eigen persoon naar Friesland om de zwemmer te steunen. Ze volgde Van der Weijden vanaf een bootje en maakte zo zelfs even een praatje met hem.

Held. #11stedenzwemtocht

Een bericht gedeeld door Claudia de Breij (@claudiadebreij) op


Ook cabaretier Jan Beuving sprak zijn lof uit.

Wat had ik het hem gegund om Dokkum nog te halen. Maar hij heeft dat niet nodig om toch een held te zijn. #11stedenzwemtocht #respect #maartenvanderweijden https://t.co/Alhx1MVmRd

— Jan Beuving (@janbeuving) 20 augustus 2018


Ook Freek de Jonge moedigde Maarten aan vanaf een bootje.

Elfstedentocht

Maarten van der Weijden startte zaterdagochtend 4.30 uur met het zwemmen van de Elfstedentocht in Friesland, een tocht van 200 kilometer. Een loodzware onderneming die de topsporter helaas niet volledig kon volbrengen. Op de laatste dag en na 163 km mocht hij van zijn arts niet meer verder gaan.

Van der Weijden was inmiddels ziek geworden; hij moest overgeven, kon geen medicijnen meer binnenhouden en had een zouttekort. Hoewel hij geen blijvende schade zal hebben, werd hij wel preventief opgenomen in het ziekenhuis. Toch was hij die avond bij de huldiging aanwezig.

Marathon

De zwemmer zet zich al langer in voor de bestrijding van kanker. Zo ondernam hij vorig jaar een 24-uur durende zwemmarathon om geld in te zamelen.

Zelf leed de zwemmer aan de ziekte op jonge leeftijd en volgens zijn artsen zou hij niet meer beter worden. Toch werd hij zeven jaar na zijn diagnose Olympisch kampioen. In 2016 stond hij met zijn indrukwekkende verhaal in het theater.

Bekijk hier de uitzending van de huldiging.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater