Theater.nl bezocht: Sluikstort
Alweer de zevende voorstelling van cabaretier Pieter Jouke.
In 1970 is Restaurant ”Claudius” geopend aan de Bisschop Hamerstraat 8 in het centrum van Nijmegen, een klein pand, waar geen daglicht te zien was. Frans Kuiken nam samen met een broer en twee zussen het initiatief om een nieuw soort restaurant te beginnen, een grillrestaurant. Inmiddels is hij de laatste der Mohikanen.
In 1990 is Frans Kuiken verhuisd naar nummer 12 en met Jos Tebarts en zijn vrouw Ingrid Kuiken verder gegaan in inmiddels het oudste restaurant met dezelfde eigenaar in Nijmegen, de oudste stad van Nederland, de stad van de Bataven. In dit nieuwe pand is ruim daglicht via de aangebouwde serre en een sfeervolle tuin waar in de zomer gedineerd kan worden. De naam ”Claudius” komt van een Batavier die als eerste Nijmegenaar burgerrechten kreeg vanwege zijn zakelijke verdiensten met de Romeinen. Als onderscheiding kreeg hij de naam Claudius Civilis.
In 1979 kreeg ”Claudius” als eerste restaurant in Nederland de Zilveren Hoffelijkheidspluim uitgereikt door het Bedrijfschap Horeca. Tot op de dag van vandaag streven de ondernemers ernaar hoffelijkheid en vakmanschap samen te brengen. Aan kwaliteit wordt de uiterste zorg besteed. Zo ook aan de zeer uitgebreide wijnkaart. De formule uit 1970 blijkt tot op heden een gouden greep.
”Claudius” is een ‘no-nonsens zaak’. Geen liflafjes of ingewikkelde gerechten. Het vlees, dé specialiteit van ”Claudius” komt van de houtskoolgrill die midden in het restaurant staat. Frans laat voor het grillen het vlees aan tafel zien, zodat de gast precies ziet wat hij besteld heeft. De saladewagen komt aan tafel waarbij men zelf een salade kan samenstellen en een huisgemaakte dressing kan kiezen. Bij het hoofdgerecht worden warme seizoensgerechten geserveerd. Het aspergeseizoen is zeer populair. Door de constante en goede kwaliteit komen veel gasten en Vierdaagselopers graag terug. Ook binnen het bedrijfsleven is ”Claudius” bekend als hét restaurant waar je niet voor verrassingen komt te staan!
€ 16
Huisgemaakte páté
€ 10.50
Grapefruit cocktail met witte port
€ 15.50
Dun gesneden ossenhaas gevuld met eendemousse op aangemaakte salade, gegarneerd met Parmezaanse kaas
€ 18
Gedroogde Spaanse ham
€ 16
Hollandse garnaaltjes, vruchtjes en crabe met cocktailsaus
€ 15.50
Grote garnalen uit de oven met knoflookboter
€ 18
Dun gesneden gerookte zalm
€ 14.50
Hollandse garnalen cocktail
€ 18
King crabe poten met cocktailsaus
€ 16
Slakken in knoflookboter 1/2 doz
€ 25
Tonijn filet - met Wasabi en Teriyaki saus
€ 25
Grote garnalen van de grill
€ 56
Specialiteit van gemasseerde Japanse runderen
€ 42
Specialiteit van gemasseerde Japanse runderen
€ 20
Spies met verschillende stukjes vlees
€ 31
Ossenhaas - Tenderloin
€ 36
Ossenhaas
€ 43.50
Ossenhaas
€ 72
Ossenhaas aan één stuk gegrilled
€ 10.5
Verschillende kaassoorten met stokbrood
€ 8.50
Chocolade mousse met likeur
€ 11.50
Vanille ijs met geflambeerde kersen
€ 7.50
Variatie van ijs
€ 7.50
Vanille ijs met warme chocoladesaus
€ 10
Huisgemaakte crème brulee met een bolletje vanille ijs en een glaasje liquor 43
€ 8.50
Gembernootjes met room/slagroom
Parkeren kunt u in de parkeergarage.
Keizer Karelgarage
Adres: Van Schaeck Mathonsingel 22, 6512 AR Nijmegen
Telefoon: 0800 0227475
Ook Milan van Waardenburg heeft een hoofdrol in de musical.
Richard Groenendijk kruipt in de rol van moeder Edna Turnblad.
Lone van Roosendaal en Esmée Dekker spelen deze zomer mee.
Voor Mijn vlakke land komt de comedian terug uit België.