Artiesten

Maarten van der Weijden bezig met 24-uur durende zwemmarathon

Maarten van de Weijden begon gisteren om 21:00 uur aan zijn 24-uur durende zwemmarathon. Hiermee wil hij geld ophalen voor kankeronderzoek.

Het huidige record van 101.9 km uit 1989 staat op naam van de Zweed Anders Forvass. Om dit te overschrijden, moet Maarten 4080 baantjes zwemmen in het 25-meter bad van de SwimGym, in Amsterdam.

Niet alleen
Uiteraard onderneemt de Olympische zwemmer deze poging niet alleen. Hij krijgt hulp van de coaches Marcel Wouda en Marcel van der Togt. Wouda is mede verantwoordelijk voor het Olympisch succes van Maarten. Later behaalde de coach goud met Ferry Weerman en Sharon van Rouwendaal. Van der Togt heeft jarenlange ervaring met het coachen van zwemmers op ultra lange afstand.

Verder krijgt Van der Weijden nog gezelschap van onder andere Ranomi Kromowidjojo, Ferry Weertman en Inge Dekker en Beau van Erven Dorens.

Theater
Maarten stond eerder dit seizoen in het theater met zijn voorstelling Beter. Hij vertelde hoe hij van een ongeneeslijk verklaarde kankerpatiënt, Olympisch kampioen werd.

Foto: McSmit

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater