Artiesten, Toneel, Voorstellingen

Ivo van Hove te zien in Zomergasten

Het is wederom een belangrijk jaar voor Ivo van Hove, de directeur en artistiek leider van Internationaal Theater Amsterdam. In oktober is eindelijk Lazarus te zien in Nederland, de mega-musicalproductie die hij maakte samen met de legendarische popster David Bowie. Dit seizoen brengt hij Een Klein Leven (naar de roman van Hanya Yanagihara) op het toneel. En deze zomer regisseert hij Don Giovanni voor de Nationale Opera van Parijs. Kortom: hij is een icoon van de theaterwereld. Reden te over om aan te schuiven bij het tv-programma Zomergasten.

Er valt veel te zeggen over Ivo van Hove. Niet voor niets verscheen er vorig jaar al een boek over hem en zijn werk. Zijn toneelstukken in Nederland krijgen regelmatig Hollywood-acteurs in de cast. Zijn toneelstuk Network, met Bryan Cranston in de hoofdrol, ging in Londen in wereldpremière en draaide afgelopen seizoen op Broadway. Kortom: er valt meer dan genoeg te bespreken op één avond.

In Zomergasten kiezen de gasten zelf hun fragmenten, die de basis vormen voor het gesprek met presentatrice Janine Abbring. "'Ik wil fragmenten tonen waarin Nederland op zijn best is, waarin mensen zich volledig overgeven aan hun passie maar daar ook in falen," vertelt Van Hove zelf in de aankondging. "En ik laat de tekenfilm zien waardoor ik de kracht van kunst doorvoelde en voor altijd begreep."

Ivo van Hove is te zien in Zomergasten op zondag 1 september vanaf 20:15 op Nederland 2.

Foto: Boek cover Ivo van Hove: Theater van de Lage Landen tot Broadway, door Emile Schra

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater