Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Ivo van Hove's Network gaat naar Broadway
09-08-2018

Ivo van Hove's Network gaat naar Broadway

Na het grote succes van Network in Londen, gaat het het toneelstuk van Ivo van Hove naar Broadway. Dat heeft Internationaal Theater Amsterdam bekend gemaakt. Bryan Cranston zal opnieuw de hoofdrol vertolken. Van Hove werkt samen met Jan Versweyveld (scenografie en licht), An D'Huys (kostuums), Eric Sleichim (muziek) en Tal Yarden (video) om Network dit najaar opnieuw in première te laten gaan.

Network van Ivo van Hove trok in Londen internationale aandacht. De pers schreef jubelende recensies over de productie, die gebaseerd is op de gelijknamige film van Sidney Lumet uit 1976. Auteur Lee Hall (Billy Elliot) herschreef het script om het geschikt te maken voor het theater. In Network kondigt televisiepresentator Howard Beale (Bryan Cranston, bekend van Breaking Bad) live op tv aan dat hij zelfmoord gaat plegen. De film is beroemd geworden door de monoloog 'I'm mad as hell, and I'm not going to take this anymore'. Daarnaast is Network een cynische genadeloze analyse van de invloed van massamedia en voorspelde (min of meer toevallig) hoe tv zich zou gaan ontwikkelen.

Ivo van Hove in New York


De Broadway-versie van Network gaat op 6 december in première in het Cort Theatre in New York. Vanaf 14 september zijn er kaarten te koop. De productie, naast het creatieve team van Ivo van Hove, is in handen van door David Binder, National Theatre, Patrick Myles, David Luff, Ros Povey en Lee Menzies. De cast die naast Bryan Cranston zal spelen, is nog niet bekend. Deze wordt later bekend gemaakt.

Helaas is er daarom ook nog geen trailer van de nieuwe productie van Network. Hieronder zie je een filmpje van het kijkje achter de schermen van de productie in Londen. Hoofdrolspeler kreeg voor zijn rol in de Londense productie een Oliver Award, een van de belangrijkste toneelprijzen ter wereld.Tickets zullen online te koop zijn. Mocht je dit najaar op vakantie gaan naar New York, grijp dan je kans.

Ben je op zoek naar een toneelvoorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerd nieuws