Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Een Klein Leven
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

(Op basis van 2 recensies)

Een Klein Leven

ITA Ensemble

Het toneelstuk Een Klein Leven is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2015 van de Amerikaanse auteur Hanya Yanagihara.

Het verhaal volgt vier vrienden gedurende ruim dertig jaar. De rollen worden gespeeld door Ramsey Nasr, Maarten Heijmans, Majd Mardo en Mandela Wee Wee.

De mannen wonen in New York, de plek waar alles draait om ambitie en succes. Een van hen is de advocaat Jude. Hoewel hij aan de buitenkant een succesvol leven leidt, lijdt hij in stilte onder onverwerkt verdriet over de emotionele verwaarlozing en het seksueel misbruik uit zijn jeugd.

Het lukt hem niet dit met zijn vrienden te bespreken. De vrienden staan daardoor voor een dilemma; ze willen graag helpen, maar Jude wil niet geholpen worden. Aan de andere kant, ben je wel een goede vriend als je níet probeert te helpen?

Kijk voor nog veel meer toneelstukken in onze theateragenda.

Recensies

Jolanda Klerks
28-04-2019 22:39

Stadsschouwburg Amsterdam / Amsterdam

Ongekend goed. Het stuk heeft mij behoorlijk aangegrepen en een nodig traantje bezorgd. Veel herkenning. Waar geen woorden voor zijn hebben zij met dit stuk een waar gezicht gegeven chapeau voor alle acteurs, wat een talent en inleving. Bedankt, Jolanda Klerks

Marloek Pennink
24-09-2018 13:04

Stadsschouwburg Amsterdam / Amsterdam

Verbijsterend. Vooral de rol van Ramsey Nasr vond ik zo ongeveer “ bovenmenselijk “. Nu is zijn personage dat ook dus dat klopt dan ook wel. Als toneel bedoeld is om een diepe indruk achter te laten dan is het doel bereikt. Ik vond alle acteurs overigens fantastisch; de uitbarsting van J.B bijvoorbeeld en Hans Kesting in die misselijkmakende rollen van broeder Luke en Caleb. Hoe kun je ogenschijnlijk zo moeiteloos schakelen! En ook een groot compliment voor de scenarioschrijver. Ik was weer helemaal terug in het verhaal.

Speeldata

vrijdag 06.12.2019 Bestel

Stadsschouwburg Amsterdam / 19.00 uur / Amsterdam / € 23,50

zaterdag 07.12.2019 Bestel

Stadsschouwburg Amsterdam / 19.00 uur / Amsterdam / € 23,50

zondag 08.12.2019 Bestel

Stadsschouwburg Amsterdam / 15.00 uur / Amsterdam / € 23,50

woensdag 11.12.2019 Bestel

Stadsschouwburg Amsterdam / 19.00 uur / Amsterdam / € 23,50