Musical, Voorstellingen

Cats verkoopt meer dan 60.000 kaarten

De Engelstalige West End versie van de musical Cats, die volgend jaar te zien is in Nederland, is nu al een enorm succes. Eerder schreven we al dat de voorstelling zou toeren en extra voorstellingen gaat geven. Vandaag is bekend gemaakt dat er ruim 60.000 kaarten zijn verkocht.

Dat terwijl de musical slechts drie weken te zien is in het RAI Theater in Amsterdam. Daarna maakt de show een bliksemsnelle tour door Nederland en speelt in Rotterdam, Breda en in Groningen. De animo bij het publiek is overal verrassend groot.

Een verklaring hiervoor is misschien dat de musical van componist Andrew Lloyd Webber voor het eerst in tien jaar te zien is in Nederland. Daarbij zijn ook de verwachtingen van deze productie hoog. Het betreft Londense West End productie, die op 20 december zijn Europese première beleeft. Producent Frank van Paridon van Proud to Present heeft de show naar Nederland weten te halen.

Cats: het grote kattenbal

Cats vertelt het verhaal van de Jellicle katten. Zij vieren op de meest speciale avond van het jaar hun grote bal. Een van hen zal door Old Deuteronomy worden gekozen om herboren te worden. Maar dan wordt hij plots ontvoerd! Het betreft dus de Engelstalige versie van de musical. Deze wordt echter wel voorzien van Nederlandse boventiteling.

Ben je op zoek naar een andere musical? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater