Zang voorstellingen in Den Bosch

Ik loop
vrijdag 28 feb 2020
Aanvang: 20:30 uur
Den Bosch
vrijdag, 28 feb
2020, 20:30 uur

Ik loop

Gerard van Maasakkers draait al vier decennia mee met zijn prachtige liedjes, en nooit wordt het een sleur. Nog altijd klinkt het alsof hij bij je in de woonkamer staat, warm en ontwapenend, als een vriend die zich openstelt.

Zang €24
Oogst
woensdag 04 mrt 2020
Aanvang: 20:30 uur
Den Bosch
woensdag, 04 mrt
2020, 20:30 uur

Oogst

In Oogst vertellen en zingen de broers van Kommil Foo hun mooiste verhalen. Ze treden inmiddels dertig jaar op en weten nog steeds het publiek te betoveren met slechts een piano, een viool, een gitaar en hun twee stemmen.

Zang €24
Rauwe genade
woensdag 11 mrt 2020
Aanvang: 20:30 uur
Den Bosch
woensdag, 11 mrt
2020, 20:30 uur

Rauwe genade

Tevergeefs zocht Alex Roeka naar de rust in een Zeeuws dorp. Weg van alle hectiek, dampende podia en doorleefde avonden.

Zang €18
The BlueBirds
woensdag 25 mrt 2020
Aanvang: 20:00 uur
Den Bosch
woensdag, 25 mrt
2020, 20:00 uur

The BlueBirds

Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise vormen samen de driestemmige countryband The BlueBirds. Samen zingen ze populaire hits van Shania Twain, June Carter, Alison Krauss en de Dixie Chicks.

Zang €26
Ruth Live
vrijdag 03 apr 2020
Aanvang: 20:00 uur
Den Bosch
vrijdag, 03 apr
2020, 20:00 uur

Ruth Live

Ruth Jacott staat dit seizoen eindelijk weer in de Nederlandse theaters. Het is een nieuw theaterconcert zonder veel opsmuk.

Zang €38
Lucht
donderdag 09 apr 2020
Aanvang: 20:15 uur
Den Bosch
donderdag, 09 apr
2020, 20:15 uur

Lucht

De nieuwe show Lucht van Elke Vierveijzer gaat over ontsnappen of aanpassen, blijven doorgaan of stilvallen. Wie bepaalt nu eigenlijk de normen?

Zang €18
Frank Boeijen Theatertour 2020
woensdag 22 apr 2020
Aanvang: 20:00 uur
Den Bosch
woensdag, 22 apr
2020, 20:00 uur

Frank Boeijen Theatertour 2020

Frank Boeijen heeft inmiddels 28 albums op zijn naam staan. Voor zijn album Land van belofte (2016) werkte hij samen met muzikanten als Guus Meeuwis, Paul de Munnik, Daniël Lohues, Stevie Ann (Stéphanie Struijk) en Nol Havens.

Zang €29
A Tribute to Creedence Clearwater Revival
vrijdag 01 mei 2020
Aanvang: 20:00 uur
Den Bosch
vrijdag, 01 mei
2020, 20:00 uur

A Tribute to Creedence Clearwater Revival

De Amerikaanse tribute band The Fortunate Sons brengt een ode aan Creedence Clearwater Revival. Een van de populairste bands van de eind jaren zestig en bekend van hits als 'Bad Moon Rising', 'Proud Mary' en 'Down On The Corner'.

Zang €35
Rock me baby/ The Promise
vrijdag 08 mei 2020
Aanvang: 20:30 uur
Den Bosch
vrijdag, 08 mei
2020, 20:30 uur

Rock me baby/ The Promise

Na een lange tijd komen leden van de rockband The Promise weer bij elkaar. Voor hun Back and Forward-tour sluiten ze zich op in de studio.

Zang €20
Clubtour 2019
woensdag 27 mei 2020
Aanvang: 20:30 uur
Den Bosch
woensdag, 27 mei
2020, 20:30 uur

Clubtour 2019

Daniël Lohues is terug met dampende rock, pop en de versterker op vol! Zijn vorige clubtour smaakte naar meer, dus trekt hij wederom zijn elektrische band op het podium en brengt je het beste uit zijn 25-jarig oeuvre.

Zang €22

Laatste nieuws

25 euro korting: Ervaar het Requiem van Mozart

25 euro korting: Ervaar het Requiem van Mozart

Het Requiem van Amadeus Mozart roept gevoelens van rouw en verdriet op. Maar het biedt tegelijk ook hoop en schoonheid. Normaal betaal je 75 euro, via Theater.nl €49,95

25 euro korting: de 500e Matthäus Passion door The Bach Choir & Orchestra

25 euro korting: de 500e Matthäus Passion door The Bach Choir & Orchestra

Speciale actieprijs: De 500e Matthäus Passion door The Bach Choir & Orchestra

#149

Gevallen Acrobate mag naar revalidatiecentrum

Kristina Vorobeva, de Oezbeekse acrobate die viel tijdens een optreden op...

#132

Ronald Giphart en Jaap Robben in het theater met 'Alle soorten, JA'

Ronald Giphart en Jaap Robben staan begin dit jaar in het theater met een...


Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Bergen op Zoom, Breda, Cuijk, Eindhoven, Etten-Leur, Oss, Oosterhout, Helmond, Roosendaal, Uden, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Vught, Waalwijk of Den Bosch.

Tilburg is een stad in Noord-Brabant. Het is met haar inwonersaantal de zesde stad van Nederland. Er zijn prehistorische sporen van bewoning gevonden die al dateren van 9000 jaar voor Christus. Wetenschappers gaan ervanuit dat het rondtrekkende jager-verzamelaars waren van de Tjongercultuur. Een cultuur die voorkwam op de Noord-Europese Laagvlakte. Ook is bekend dat Koning Willem II graag in Tilburg verbleef. Er wordt dan ook graag de uitspraak van hem geciteerd ‘hier adem ik vrij en voel ik mij gelukkig’.

De naam Tilburg komt voor het eerst voor in 1191. Op basis van de aanwezige schapenteelt groeide Tilburg omstreeks 1600 uit tot de belangrijkste wolstad van Brabant. Midden 18e eeuw overvleugelde ze zelfs de compleet Hollandse textielindustrie. Pas gedurende de tweede helft van de 19e eeuw verschenen fabrieksgebouwen met vier verdiepingen. Stoomkracht en weefmachines maakten onderdeel uit van het nieuwe productieproces. De spoorlijn die werd aangelegd verdeelde de groeiende stad in twee delen. Een groei die na de Tweede Wereldoorlog toenam. Gedurende de jaren 60 van de 20e eeuw verdween de textielindustrie en maakte plaats voor meer moderne industrie. Helaas werd vanaf 1975 de binnenstad rigoureus aangepakt. Dit ging ten koste van veel historisch erfgoed.

Tilburg heeft een sterke katholieke achtergrond. Dit uitte zich door de oprichting van katholieke onderwijsinstellingen waaronder tal van kloosters. Kloosters zoals Zusters van Liefde van Tilburg, Fraters van Tilburg, Capucijnenklooster, Congregatie van Onze Lieve Vrouw der Afzondering en Klooster Mariahof van de Broeders Penitenten’. Daarnaast zijn er ook tal van Protestantse Kerken te vinden, maar ook Synagogen en sinds de jaren zeventig van de 20e eeuw ook Moskeeën.

Tilburg kent diverse bezienswaardigheden zoals De Oude Markt met een laat-15e eeuwse toren en het Paleis-Raadhuis, gebouwd in opdracht van Koning Willem II. Maar ook de Lancierskazerne, het geboortehuis van Peerke Donders en het Indië-monument zijn een bezoek waard. Jaarlijkse evenementen in Tilburg trekken mensen vanuit heel Nederland richting het mooie Brabant. De Tilburgse kermis met Roze Maandag staat bekend als de grootste kermis van de Benelux. Er is een Roadburn Festival, waar underground muziek een geheel eigen publiek naar toe trekt. Tilburg heeft zelfs haar eigen bierfestival. Dit wordt gehouden in juni waar je bierbrouwers uit binnen- en buitenland aan het werk kunt zien en natuurlijk heerlijke biertjes kunt drinken. In deze Brabantse stad ontbreekt het carnaval niet. Dan wordt de naam Tilburg omgedoopt tot Kruikenstad.

Uitgaan in Tilburg staat voor Brabantse gezelligheid. Een avond uit met een bezoekje aan het theater is hier zeker aan te raden. Je maakt dan kennis met de gastvrijheid van de Brabanders.


Theaters

Concertzaal Tilburg
Een bekend theater in Tilburg. Je kunt hier terecht voor een voorstelling zoals cabaret of dans.

Schouwburg Tilburg
Dit theater vormt samen met concertzaal Tilburg ‘Theaters Tilburg’. Er is een ruim aanbod met musicals, cabaret, toneel en komedie. Ook is er aandacht voor kindervoorstellingen.

Theater De Nieuwe Vorst
Theater De NWE Vorst is gevestigd in de binnenstad in een prachtige historische villa. Het eigentijdse vlakkevloertheater biedt voorstellingen die aan het denken zetten, die uitdagen en inspireren. In een ontspannen sfeer laten ze je zien wat er toe doet. In de zalen zit je dicht op de huid van de acteurs of dansers en na de voorstelling zit je aan het tafeltje naast hen. Laat je uitdagen en vergroot je wereld door zowel nieuwe makers als gevestigde namen!