Theatertips voor week 40: Evita, Spijkers Met Koppen en meer!

Op Theater.nl vind je het theateraanbod van bijna heel Nederland. Het is een gigantische stapel voorstellingen en er is zoveel te zien dat het eigenlijk geen zin heeft om ze allemaal op te noemen. Daarom zoekt de redactie iedere maandag, de meest bijzondere shows van deze week uit. Dit zijn onze speciale theatertips. Wees er snel bij, want voor alle kaarten geldt: op is op!

Voor een volledig overzicht van alle voorstelling in Nederland kun je onze Theateragenda raadplegen.

Theatertips voor deze week:

Maandag 1 oktober: Studio Paradijs van Het Nationale Theater


Deze week begint een nieuwe reeks van Studio Paradijs bij Het Nationale Theater in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Dit zijn een soort jamsessies voor toneelspelers en regisseurs die met nieuwe ideeën op de planken staan.

Dinsdag 2 oktober: Sanne Wallis de Vries - Gut


Sanne Wallis de Vries staat dinsdag in De Goudse Schouwburg in Gouda. Er zijn zelfs nog een paar kaarten verkrijgbaar, dus weer er snel bij!

Woensdag 3 oktober: Was Getekend Annie M.G. Schmidt


Was Getekend Annie M.G. Schmidt is zijn reprise begonnen, exclusief in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Je kunt er nog zeker tot en met december naartoe!

Donderdag 4 oktober: Kunst & Kitsch


In deze voorstelling spelen topactrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper naast amateurspelers, die de rol van toeristen op zich nemen. Dit levert hilarische taferelen op, aangezien de gids wel héle bijzondere verhalen vertelt. Donderdag staat Kunst & Kitsch in het Parktheater in Eindhoven.

Vrijdag 5 oktober: King Lear van Toneelgroep Maastricht


In het Theater aan het Vrijthof in Maastricht kun je naar King Lear, het toneelstuk naar de beroemde tekst van Shakespeare. De productie heeft een heuse sterrencast met Wilfried de Jong, Porgy Franssen, Sylvia Poorta. Huub Stapel speelt de titelrol.

Zaterdag 6 oktober: Evita


De voorstelling gaat pas op 22 oktober in première, maar in het Theater aan de Schie in Schiedam kun je aanstaande zaterdag al naar de nieuwe productie van Evita.

Zondag 7 oktober: Spijkers Met Koppen


Bij tijd en wijle wordt radioprogramma Spijkers Met Koppen niet opgenomen in Utrecht. Om het 30 jaar bestaan van het iconische programma te vieren, staat het zondag voor één keer in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Geen kaarten? Zet dan zondag de radio aan om 16:00 en luister naar NPO Radio 2.

Lees meer over