Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Maastricht / Theater aan het Vrijthof
Logo Theater aan het Vrijthof

Contact

Theater aan het Vrijthof

Vrijthof 47
6211 LE Maastricht

Theater foto Theater aan het VrijthofTheater foto Theater aan het VrijthofTheater foto Theater aan het Vrijthof

Theateragenda

woensdag 20.06.2018 Bestel

Conservatorium Maastricht

Theater aan het Vrijthof / Maastricht / 20.00 uur / € 15,00

donderdag 21.06.2018 Bestel

Stichting Musica in Scena

Theater aan het Vrijthof / Maastricht / 20.00 uur / € 30,00

donderdag 21.06.2018 Bestel

Conservatorium Maastricht

Theater aan het Vrijthof / Maastricht / 20.00 uur / € 15,00

vrijdag 22.06.2018 Bestel

Stichting Musica in Scena

Theater aan het Vrijthof / Maastricht / 20.00 uur / € 30,00

Restaurants in de buurt

Het Theater aan het Vrijthof is een theater aan het Vrijthof in Maastricht. Het theater is deels gevestigd in het Generaalshuis, een stadspaleis uit 1805 aan de noordzijde van het Vrijthof, deels in de daarachter gelegen nieuwbouw uit begin jaren 90. De artiesteningang en laadperrons bevinden zich aan de Statenstraat. Het Theater aan het Vrijthof is geopend in het voorjaar van 1992 en nam de plaats in van de Bonbonnière en de Staarzaal, als stadsschouwburg en concertzaal van Maastricht.Het Theater aan het Vrijthof is een multifunctioneel gebouw, dat dienst doet als concertzaal en als schouwburg. De programmering is zeer breed met onder andere opera, musical, klassieke en wereldmuziek, jazz, ballet, moderne dans, toneel- en cabaretvoorstellingen.

ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
GarderobeGratis

Het Theater aan het Vrijthof ligt aan het Vrijthof in Maastricht. Het Vrijthof is het meest bekende plein in de binnenstad van Maastricht. Het plein is vooral bekend van de vele culturele voorzieningen, grote aantal caféterrassen en de evenementen die er regelmatig plaatsvinden.

PARKEREN

Parkeren kan in de Q-park garages onder het Vrijthof, Mosae Forum en op de Q-park parkeerplaats aan de Cabergerweg. Op donderdag is er koopavond, houd dan rekening met grote drukte in en rond de stad. Dat geldt ook voor zaterdagen, koopzondagen en feestdagen.

Bij de SERVICEbalie kunt u voor en na de voorstelling een uitrijkaart kopen.
Tarieven Q-park garages Vrijthof & Mosae Forum
€ 7,50 voor 5 uur
€ 10,00 voor 7 uur

Andere parkeergarages bevinden zich aan de Cabergerweg, nabij het Onze Lieve Vrouweplein en langs de oostelijke Maasoever (Let op de sluitingstijd). Voor deze parkeergarages zijn er aan de SERVICEbalie echter geen uitrijkaarten beschikbaar.

OPENBAAR VERVOER

Vanaf Centraal Station Maastricht is het ongeveer een kwartier lopen naar het theater. Daarnaast vertrekken vrijwel alle stadsbussen richting Markt of Vrijthof. Plan uw reis met het openbaar vervoer op 9292.nl

MET DE FIETS

Op het Vrijthof zijn voldoende gratis fietsenstallingen. In de parkeergarage onder het Vrijthof is er een overdekte fietsenstalling, deze is geopend van maandag t/m woensdag tot 24.00 uur, donderdag, vrijdag en zondag tot 01.00 uur, en zaterdag 02.30 uur.

THEATERSHUTTLE AINSI

Het theater biedt in samenwerking met maastrichtvervoer.nl een nieuwe service aan de bezoekers van de avondvoorstellingen in AINSI: de TheaterShuttle.