Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Jon van Eerd zoekt amateurspelers voor Kunst & Kitsch
20-08-2018

Jon van Eerd zoekt amateurspelers voor Kunst & Kitsch

Regisseur en toneelschrijver Jon van Eerd is op zoek naar amateurspelers die willen acteren in zijn nieuwe voorstelling Kunst & Kitsch. Voor de voorstelling wordt er namelijk nog gezocht naar toeristen, die in het stuk een wonderlijke rondleiding te zien krijgen. Uiteraard mag je meerdere voorstellingen op de planken staan.

Het toneelstuk Kunst & Kitsch gaat over een tourgids die voor haar rondleidingen in een saai landhuis steeds meer fantasie gebruikt. De gasten reageren daar erg enthousiast op, maar ze neemt wel steeds meer vrijheden. De tourgids wordt gespeeld door Liz Snoijink. Haar baas, gespeeld door Raymonde de Kuyper, komt daarom poolshoogte nemen. Daarnaast spelen ook Arie Cupé en Liza van Zeijderveld mee.

Jon van Eerd zoekt toeristen


Als je wilt figureren in de rol van toerist, word je uiteraard van tevoren ingewerkt. Je kunt één keer of meerdere keren meedoen in de voorstelling en je kunt je ook als toneelgroep opgeven. Bij voorkeur woon je in de buurt bij het theater waar je gaat optreden, want er is geen reiskostenvergoeding inbegrepen.

Kunst & Kitsch is een van de vele projecten van acteur, regisseur en toneelschrijver Jon van Eerd. Hij speelt dit seizoen een titelrol in musical Charley en schrijft ook de Nederlandstalige tekst voor musical The Addams Family. Kunst & Kitsch is het stuk dat hij dit jaar regisseert voor theaterproducent Pretpakhuis, waar Jon van Eerd ook de artistieke leiding heeft.de voorstelling Kunst & Kitsch toert vanaf 13 september langs de theaters en schouwburgen van Nederland. Het stuk werd ook al eerder gespeeld op een rondvaartboot waar de tourgids de meest wonderlijke capriolen uithaalde om de vaart interessant te houden. In het theater wordt dit concept aangepast naar een rondleiding in een landhuis.

Ben je op zoek naar een toneelvoorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerd nieuws