Dans, Toneel, Voorstellingen

Pierre Bokma maakt 4 mei toneelstuk met Nationale Ballet

Pierre Bokma en Igone de Jong van het Nationale Ballet maken samen een voorstelling voor Theater Na de Dam. Op 4 mei zullen ze eenmalig op het podium staan van Theater Carré in Amsterdam. Het stuk vertelt het verhaal van Edith Eger, 'de ballerina van Auschwitz', die voor de beruchte nazi Josef Mengele moest dansen.

Igone de Jongh is prima ballerina van het Nationale Ballet. Verder zal het stuk gemaakt worden door Gerardjan Rijnders (toneeltekst) en Peter Leung (choreografie). Volgens de makers zal het stuk zich afspelen 'tussen dader en slachtoffer, tussen toen en nu, tussen de dans en de taal'. Verder is er nog weinig over het stuk bekend.

Theater Na de Dam is een jaarlijks theaterevenement ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Steeds meer theaters in Nederland doen hier aan mee. Op 4 mei kun je na Dodenherdenking kijken naar speciale toneelstukken. De voorstellingen zijn dan ook erg populair. De voorverkoop voor de voorstelling in Carré start morgen om 9:00.

Josef Mengele was kamparts van concentratiekamp Auschwitz en lid van de Waffen-SS. Hij werd berucht door zijn wrede en gruwelijke medische experimenten op gevangenen. Mengele selecteerde ook gevangenen voor de gaskamer en kreeg daardoor al snel de bijnaam "Todesengel" (Engel des doods). Daarnaast was hij ook kunstliefhebber.

Edith Eger was 16 jaar toen ze naar Auschwitz werd gedeporteerd. Gelukkig overleefde ze het vernietigingskamp. Na de Tweede Wereldoorlog emigreerde naar de Verenigde Staten en werd klinisch psycholoog. Vorig jaar kwam het boek met haar levensverhaal uit. Ze leeft nog steeds.

Ben je op zoek naar een ander toneelstuk? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater