Artiesten, Cabaret, Voorstellingen

Paul van Vliet opgenomen in Dikke Van Dale

Cabaretier Paul van Vliet heeft talloze bekende uitspraken. Een aantal daarvan zijn zo beroemd dat veel jonge mensen ze niet eens meer door Paul van Vliet kennen. Ze zijn onderdeel geworden van de Nederlandse taal. Hoofdredacteur Ton van den Boon heeft daarom bekend gemaakt dat deze uitdrukkingen een plek krijgen in de nieuwe editie van de Dikke Van Dale.

Het woordenboek neemt naast woorden al geruime tijd uitdrukkingen op. Dit zijn de uitdrukkingen die Paul van Vliet heeft bedacht, maar je ondertussen overal "in het wild" kunt tegenkomen.

  • 'Leuke dingen voor de mensen' (uit een sketch waarin Van Vliet een boer speelde).
  • 'Vragen? Geen vragen!' (uit een sketch met het typetje Majoor Kees).
  • 'Te groot voor de poppen, te klein voor de kerels' (een zin uit het iconische lied Meisjes van dertien).

Ton van den Boom maakte het nieuws vrijdag bekend in het Radio 5 programma Volgspot. Zaterdag vroeg Omroep West Paul van Vliet om een reactie. Die bleek echter van niets te weten en vroeg welke uitspraken waren opgenomen. 'Ja, die zijn inderdaad van mij ja. Hartstikke leuk. Ik had echt geen idee. Totale verrassing,' zo reageerde hij.

Van Vliet is inmiddels 83 en gestopt met optreden. Het laatste programma dat hij speelde was Alleen op zondag, een show die hij exclusief speelde in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Ben je op zoek naar een cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater