Klassieke concerten in Arnhem

Liederencyclus van Beethoven
vrijdag 10 jul 2020
Aanvang: 20:00 uur
Arnhem
vrijdag, 10 jul
2020, 20:00 uur

Liederencyclus van Beethoven

Pynarello daagt je uit! Samen brengen ze de liederencyclus van Beethoven als een spannende totaalbeleving.

Klassieke concerten €17.50
Solo
zaterdag 11 jul 2020
Aanvang: 20:00 uur
Arnhem
zaterdag, 11 jul
2020, 20:00 uur

Solo

Violiste Liza Ferschtman brengt in een intiem soloconcert de mooiste vioolwerken van Ysaÿe, Kurtag en Bach.

Klassieke concerten €20
Schuberts geliefde Forellenkwintet
zondag 27 sep 2020
Aanvang: 20:00 uur
Arnhem
zondag, 27 sep
2020, 20:00 uur

Schuberts geliefde Forellenkwintet

Programma Vaughan-Williams: Pianokwintet in c Schubert: Pianokwintet in A, D 667 ‘Die Forelle’ Uitvoerenden Franziska Hölscher, viool Nimrod Guez, altviool Sebastian Klinger, cello Niek de Groot, contrabas Severin von Eckardstein, piano Geniet van nog veel meer klassieke muziek. Kijk snel in onze theateragenda.

Klassieke concerten €29
Klassiek Open Podium
zondag 11 okt 2020
Aanvang: 12:00 uur
Arnhem
zondag, 11 okt
2020, 12:00 uur

Klassiek Open Podium

Geniet van de talenten van morgen tijdens het zondagse Klassiek Open Podium.

Klassieke concerten €7,50
Pärt über Bach
woensdag 14 okt 2020
Aanvang: 20:00 uur
Arnhem
woensdag, 14 okt
2020, 20:00 uur

Pärt über Bach

Laat je betoveren door dit prachtige programma van Amsterdam Sinfonietta samen met Simone Lamsma.

Klassieke concerten €32.50
Carmina Burana met the Lviv National Philharmonia
donderdag 19 nov 2020
Aanvang: 20:00 uur
Arnhem
donderdag, 19 nov
2020, 20:00 uur

Carmina Burana met the Lviv National Philharmonia

De grootste uitvoering ooit van ‘Carmina Burana’.

Klassieke concerten €40
Kerst met Amsterdam Sinfonietta
zaterdag 12 dec 2020
Aanvang: 20:00 uur
Arnhem
zaterdag, 12 dec
2020, 20:00 uur

Kerst met Amsterdam Sinfonietta

Het ultieme kerstconcert van Amsterdam Sinfonietta, trompettist Håkan Hardenberger en sopraan Miah Persson.

Klassieke concerten €34.50
9e Beethoven - Nederlands Blazers Ensemble
woensdag 16 dec 2020
Aanvang: 20:00 uur
Arnhem
woensdag, 16 dec
2020, 20:00 uur

9e Beethoven - Nederlands Blazers Ensemble

Dit concert is onderdeel van het Festival Beethoven 250.

Klassieke concerten €34.50
Klassiek Open Podium
zondag 03 jan 2021
Aanvang: 12:00 uur
Arnhem
zondag, 03 jan
2020, 12:00 uur

Klassiek Open Podium

Geniet van de talenten van morgen tijdens het zondagse Klassiek Open Podium.

Klassieke concerten €7,50
The Tallest Man On Earth
donderdag 14 jan 2021
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
donderdag, 14 jan
2020, 20:30 uur

Amsterdam Sinfonietta met The Tallest Man On Earth

Amsterdam Sinfonietta heeft dit keer de Zweedse singer-songwriter Kristian Matsson uitgenodigd.

Klassieke concerten €30

Laatste nieuws

#2413

Brigitte Heitzer en William Spaaij binnenkort in gloednieuwe musical Falsettos

Brigitte Heitzer en William Spaaij spelen dit najaar in de musical Falsettos.

#2406

Spinvis zijn nieuwe album verschijnt pas na de zomer

Gelukkig is er wel een nieuwe single: 'De dag dat Richard Krajicek Wimbledon won'.

#2392

Toneelstuk Festen in 2021 terug in het theater met Thijs Römer

Oom Han Römer speelt de vader, neef Thijs Römer de zoon in dit aangrijpende stuk.

#2359

André Rieu vreest voor toekomst van zijn orkest

André Rieu vreest voor de toekomst van zijn orkest nu zijn optredens geen doorgang vinden.

Hierboven zie je een selectie van alle klassieke concerten met klassieke muziek die momenteel in Nederland spelen. Gebruik de filters om te kijken of er een voorstelling bij jou in de buurt plaatsvindt. Ook kun je op datum filteren, mocht je vooruit willen plannen.

 

Welke klassieke muziek vind je hier?

Onder het genre Klassieke concerten verzamelen we alle concerten die onder het klassieke repertoire vallen. Dit kan bijvoorbeeld kerkmuziek zijn, zoals een grootse uitvoering van de Matthäus Passion. Maar het kan ook een optreden van een kamerkoor betreffen. Vaak staan de concerten in het teken van een bepaalde componist, zoals Bach of Mozart. Het ene optreden heeft veel zang, terwijl het andere misschien alleen instrumentaal is.

 

Waar vind je klassieke muziek in Nederland?

Vaak vind je rond speciale gelegenheden veel klassieke concerten. Zo zijn ze bijvoorbeeld erg populair tijdens de Kerstdagen en zijn er ieder jaar veel nieuwjaarsconcerten in de Nederlandse schouwburgen.

In Nederland vind je in bijna iedere grote stad wel een concertzaal voor klassieke muziek of een orkest of gezelschap dat voornamelijk klassieke muziek speelt. Het Concertgebouw in Amsterdam heeft een goede naam. Maar je kunt ook bijvoorbeeld naar het Gelders Orkest in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Een van de beroemdste Nederlandse orkesten is het Metropole Orkest.


Op zoek naar een theater in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Barneveld, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Ermelo, Apeldoorn, Lochem, Harderwijk, Tiel, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zutphen of Nijmegen.

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland. De stad bruist en heeft veel te bieden voor jong en oud. Zo kun je in de binnenstad uren winkelen, waarna je met een drankje en hapje lekker kan nagenieten op een van de vele gezellige terrasjes. Ook kun je je er vermaken bij de Koninklijke Burgers’ Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum, attracties die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken.

Maar ook op het gebied van theater heeft Arnhem veel te bieden. Zo bieden het stadstheater Arnhem, Musis en het Posttheater een gevarieerd programma. En natuurlijk is er het GelreDome, voor vele evementen en optredens van grote artiesten. Ook is de stad met de ArtEZ hogeschool voor de kunsten een goede plek voor jonge kunstzinnige talenten en is het de thuisbasis van Introdans en Het Gelders Orkest.

Arnhem heeft een rijke geschiedenis. Daarvan getuigen de monumentale gebouwen en de architectuur. Zoals de prachtige Grote of De Eusebiuskerk dat al 500 jaar het stadsbeeld bepaalt. De kerk dat in laat gotische stijl is gebouwd, vertelt de geschiedenis van de Gelderse stad vanaf de Middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw daarna. Tevens staat de stad bekend om de ‘Slag om Arnhem’, een onderdeel van de wereldberoemde operatie Market Garden, die het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidde.

Theaters

Musis
In de concertzaal Musis hebben al vele grote artiesten uit binnen- en buitenland opgetreden. Klassieke muziek, jazz, singer-songwriters en kamermuziek, er is voor ieders wat wils. De concertzaal bevat een historische deel dat stamt uit 1847 en een modern deel dat opent in het voorjaar van 2017.

Stadstheater Arnhem
Stadstheater Arnhem is het podium van en voor de stad. Er wordt al meer dan honderd jaar theater gemaakt. Toneelgroep Oostpool en Introdans houden er vaak hun premières.

Posttheater
Het Posttheater is hèt cabaretpodium van het oosten. De naam van het Posttheater is afgeleid van de oorspronkelijke bestemming van het gebouw, een postkantoor. Het theater begon aanvankelijk als een repetitieplek voor jeugdtheaterplatform Gelderland. Totdat halverwege de jaren negentig cabaretier Mark van de Veerdonk er zijn try-out wilde houden. Daarna ontwikkelde het theater tot het cabaretpodium dat het nu is.

Luxor Live
Luxor Live begon in 1913 onder de naam ‘Luxor-Théâtre’ als een ‘een eerste klasse Cinema Théâtre’ met ruimte voor cinema, variété, theater, dans en muziek. Het was een plek vooral voor de rijken van die tijd en tevens de duurste bioscoop in Arnhem. Vanaf de jaren zeventig raakte het gebouw in verval en vanaf november 1985 fungeerde het als cultureel jongeren- en uitgaanscentrum waar popconcerten werden gehouden. Uiteindelijk komt het pand eind 1999 leeg te staan. In 2007 wilde de gemeente Arnhem er een breed poppodium van maken. Hierdoor heeft Luxor Live een breed en gevarieerd aanbod. Het biedt niet alleen ruimte voor popmuziek, maar ook voor popcultuur in het algemeen.

GelreDome
Het GelreDome is veel meer dan een stadion, het is concertpodium, muziektheater, sporttoneel en bühne voor bedrijfsfeesten. Grote artiesten uit binnen- en buitenland geven er concerten. En dankzij het lichtdichte dak kan er ondanks de grote omvang van het stadion, toch een intieme sfeer gecreëerd worden. Elke evenement komt dus tot zijn recht bij het GelreDome.