voorstellingen in Arnhem

Het complete aanbod van theatervoorstellingen in Arnhem  Bekijk de agenda en lees de laatste recensies.

The Great Gatsby
woensdag 08 apr 2020
Aanvang: 20:15 uur
Arnhem
woensdag, 08 apr
2020, 20:15 uur

The Great Gatsby

Jeroen van Koningsbrugge vertolkt de hoofdrol in het wereldberoemde toneelstuk The Great Gatsby.

Toneel €24
Jungfrau
woensdag 08 apr 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
woensdag, 08 apr
2020, 20:30 uur

Jungfrau

Wilfried de Jong en Wim Opbrouck leerden elkaar kennen tijdens de opnames van de film Ventoux in 2015, en besloten de handen ineen te slaan voor de voorstelling We Free Kings. Dit beviel zo goed dat de heren ons wederom trakteren op een zeer geslaagde samenwerking: Jungfrau is een mix van theater, meeslepende muziek en dans die je weet te beroeren.

Toneel €22
Passiemuziek van Gesualdo
donderdag 09 apr 2020
Aanvang: 20:00 uur
Arnhem
donderdag, 09 apr
2020, 20:00 uur

Passiemuziek van Gesualdo

Programma Gesualdo - Tenebrae Responsoria voor Witte Donderdag Gesualdo - Canticum Zachariae ‘Benedictus Dominus Deus’ Gesualdo - Tenebrae Responsoria voor Goede Vrijdag Gesualdo - Psalm 50 ‘Miserere mei Deus’ Uitvoerenden Dirigent: Björn Schmelzer Geniet van nog veel meer klassieke muziek. Kijk snel in onze theateragenda.

Muziek €29
25-jarig jubileum Van Dik Hout
donderdag 09 apr 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
donderdag, 09 apr
2020, 20:30 uur

25-jarig jubileum Van Dik Hout

Van Dik Hout bestaat (meer dan) 25 jaar en viert dat met een bijzondere jubileumtournee.

Muziek €26
Zin
vrijdag 10 apr 2020
Aanvang: 20:15 uur
Arnhem
vrijdag, 10 apr
2020, 20:15 uur

Zin

Met de absurdistische voorstelling ZIN sluiten Arjan Ederveen en Jack Wouterse hun tragikomische trilogie af.

Toneel €20
Sorry Baby
vrijdag 10 apr 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
vrijdag, 10 apr
2020, 20:30 uur

Sorry Baby

Beroepsontregelaar Stefano Keizers is terug met zijn nieuwe show 'Sorry Baby'.

Cabaret €18
The Music from James Bond
vrijdag 10 apr 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
vrijdag, 10 apr
2020, 20:30 uur

The Music from James Bond

Dompel jezelf onder in de wereld van de spionage en glamour. The Music from James Bond laat alle iconische muziek horen van de afgelopen 24 films. “Stuk voor stuk steengoede songs met die herkenbare sound, die zowel nostalgisch als tijdloos is", aldus initiatiefnemer Dorona Alberti.

Zang €25
Wees onzichtbaar
vrijdag 10 apr 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
vrijdag, 10 apr
2020, 20:30 uur

Wees onzichtbaar

Als vijfjarige komt de Turks-Zaza Metin met zijn familie naar Nederland. Hij groeit op in Amsterdam Zuidoost met een tiran als vader.

Toneel €19
Koorts
zaterdag 11 apr 2020
Aanvang: 20:15 uur
Arnhem
zaterdag, 11 apr
2020, 20:15 uur

Koorts

Nederland is niet ziek. Wel heeft het koorts. Ali B laat zijn licht schijnen op allerlei zaken.

Cabaret €19
NachtHexen IV: Battre
zaterdag 11 apr 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
zaterdag, 11 apr
2020, 20:30 uur

NachtHexen IV: Battre

De bijzondere theatrale dansvoorstelling NachtHexen IV: Battre heeft energie en kracht, maar ook verstilling.

Dans €19

Laatste nieuws

#943

Paasweekendtip: Bekijk voorstellingen Nationale Opera & Ballet

Beleef dit weekend onder meer Notenkraker & Muizenkoning en Parsifal.

Theater.nl

Theater aan Huis: Dansvoorstelling Romeo & Julia

Romeo en Julia van choreografe Lonneke van Leth gaat vandaag in première.

#956

Lama's maken The Happy Passion: vrolijk poppenspel met BN'ers

Rollen zijn weggelegd voor onder meer 'Andrézus' Hazes en 'Petrus' R. de Vries.

#949

Theater aan Huis: Theaterflix

Theaterflix is een online streamingdienst voor bijzondere voorstellingen.


Op zoek naar een theater in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Barneveld, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Ermelo, Apeldoorn, Lochem, Harderwijk, Tiel, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zutphen of Nijmegen.

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland. De stad bruist en heeft veel te bieden voor jong en oud. Zo kun je in de binnenstad uren winkelen, waarna je met een drankje en hapje lekker kan nagenieten op een van de vele gezellige terrasjes. Ook kun je je er vermaken bij de Koninklijke Burgers’ Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum, attracties die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken.

Maar ook op het gebied van theater heeft Arnhem veel te bieden. Zo bieden het stadstheater Arnhem, Musis en het Posttheater een gevarieerd programma. En natuurlijk is er het GelreDome, voor vele evementen en optredens van grote artiesten. Ook is de stad met de ArtEZ hogeschool voor de kunsten een goede plek voor jonge kunstzinnige talenten en is het de thuisbasis van Introdans en Het Gelders Orkest.

Arnhem heeft een rijke geschiedenis. Daarvan getuigen de monumentale gebouwen en de architectuur. Zoals de prachtige Grote of De Eusebiuskerk dat al 500 jaar het stadsbeeld bepaalt. De kerk dat in laat gotische stijl is gebouwd, vertelt de geschiedenis van de Gelderse stad vanaf de Middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw daarna. Tevens staat de stad bekend om de ‘Slag om Arnhem’, een onderdeel van de wereldberoemde operatie Market Garden, die het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidde.

Theaters

Musis
In de concertzaal Musis hebben al vele grote artiesten uit binnen- en buitenland opgetreden. Klassieke muziek, jazz, singer-songwriters en kamermuziek, er is voor ieders wat wils. De concertzaal bevat een historische deel dat stamt uit 1847 en een modern deel dat opent in het voorjaar van 2017.

Stadstheater Arnhem
Stadstheater Arnhem is het podium van en voor de stad. Er wordt al meer dan honderd jaar theater gemaakt. Toneelgroep Oostpool en Introdans houden er vaak hun premières.

Posttheater
Het Posttheater is hèt cabaretpodium van het oosten. De naam van het Posttheater is afgeleid van de oorspronkelijke bestemming van het gebouw, een postkantoor. Het theater begon aanvankelijk als een repetitieplek voor jeugdtheaterplatform Gelderland. Totdat halverwege de jaren negentig cabaretier Mark van de Veerdonk er zijn try-out wilde houden. Daarna ontwikkelde het theater tot het cabaretpodium dat het nu is.

Luxor Live
Luxor Live begon in 1913 onder de naam ‘Luxor-Théâtre’ als een ‘een eerste klasse Cinema Théâtre’ met ruimte voor cinema, variété, theater, dans en muziek. Het was een plek vooral voor de rijken van die tijd en tevens de duurste bioscoop in Arnhem. Vanaf de jaren zeventig raakte het gebouw in verval en vanaf november 1985 fungeerde het als cultureel jongeren- en uitgaanscentrum waar popconcerten werden gehouden. Uiteindelijk komt het pand eind 1999 leeg te staan. In 2007 wilde de gemeente Arnhem er een breed poppodium van maken. Hierdoor heeft Luxor Live een breed en gevarieerd aanbod. Het biedt niet alleen ruimte voor popmuziek, maar ook voor popcultuur in het algemeen.

GelreDome
Het GelreDome is veel meer dan een stadion, het is concertpodium, muziektheater, sporttoneel en bühne voor bedrijfsfeesten. Grote artiesten uit binnen- en buitenland geven er concerten. En dankzij het lichtdichte dak kan er ondanks de grote omvang van het stadion, toch een intieme sfeer gecreëerd worden. Elke evenement komt dus tot zijn recht bij het GelreDome.