voorstellingen in Arnhem

Weg met Eddy Bellegueule
woensdag 29 jan 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
woensdag, 29 jan
2020, 20:30 uur

Weg met Eddy Bellegueule

Weg met Eddy Bellegueule is een theatrale en muzikale bewerking van de gelijknamige succesroman van Édouard Louis. De gevoelige en zachte Eddy groeit op in het harde arbeidersgezin in een dorpje in Noord-Frankrijk.

Toneel €19
Are You Ready For The Country
donderdag 30 jan 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
donderdag, 30 jan
2020, 20:30 uur

Are You Ready For The Country

In hun nieuwe show Are You Ready For The Country? neemt de band Her Majesty je mee in de geschiedenis van de countryrock.

Muziek €26
Club Catharsis
vrijdag 31 jan 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
vrijdag, 31 jan
2020, 20:30 uur

Club Catharsis

Een vrouw leidt een ogenschijnlijk perfect, maar in werkelijkheid leeg bestaan. In haar zoektocht naar zingeving komt ze terecht op een mysterieuze plek.

Toneel €19
Martijn Fischer zingt hits van Hazes
vrijdag 31 jan 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
vrijdag, 31 jan
2020, 20:30 uur

Martijn Fischer zingt hits van Hazes

Wie kent Martijn Fischer nou niet? Hij is bekend van theater, de musical over het leven van André Hazes en natuurlijk The Passion van 2016.

Zang €35
Mozart, Britten en Brahms
zaterdag 01 feb 2020
Aanvang: 20:00 uur
Arnhem
zaterdag, 01 feb
2020, 20:00 uur

Mozart, Britten en Brahms

Programma Mozart: Hunt Quartet K.458 Britten: 3rd Quartet op.94 Brahms: A minor Quartet op.51/2 Uitvoerenden Areta Zhulla, viool Ronald Copes, viool Roger Tapping, altviool Astrid Schween, cello Geniet van nog veel meer klassieke muziek. Kijk snel in onze theateragenda.

Muziek €29
De Rattenvanger
zaterdag 01 feb 2020
Aanvang: 20:15 uur
Arnhem
zaterdag, 01 feb
2020, 20:15 uur

De Rattenvanger

Sarah Moermans en Joachim Robbrecht maken pure maatschappijsatire met oude sprookjes die een nieuwe maatschappelijke waarde krijgen. Deze keer is De Rattenvanger aan de beurt.

Toneel €21
Giovanca honours Diana Ross
zaterdag 01 feb 2020
Aanvang: 20:30 uur
Arnhem
zaterdag, 01 feb
2020, 20:30 uur

Giovanca honours Diana Ross

Giovanca brengt een tribute aan haar grote idool Diana Ross. Ze zingt de liedjes en vertelt verhalen.

Zang €37
Café du Monde
zondag 02 feb 2020
Aanvang: 15:00 uur
Arnhem
zondag, 02 feb
2020, 15:00 uur

Café du Monde

Joke Bruijs en Musica Extrema brengen de mooiste levensliederen van over de hele wereld. Liederen die allemaal gaan over de emoties van het volk, hun liefdes, hun geluk.

Zang €21
Duo Ebano
dinsdag 04 feb 2020
Aanvang: 12:30 uur
Arnhem
dinsdag, 04 feb
2020, 12:30 uur

Duo Ebano

In Dutch Classical Talent hoort u jong klassiek talent. Programma Werken van Debussy, Brahms, Widmann en Zappa Geniet van nog veel meer klassieke muziek.

Muziek €0
Pinokkio
woensdag 05 feb 2020
Aanvang: 20:15 uur
Arnhem
woensdag, 05 feb
2020, 20:15 uur

Pinokkio

Het blijft een dilemma: kiezen we voor de naakte waarheid, of kun je een leugentje om bestwil af en toe rechtvaardigen? De bezoekers van Pleasure Island laten zich helemaal gaan op een feest vol verleiding, wilde dans, hallucinatie en vooral leugens.

Toneel €19

Laatste nieuws

25 euro korting: de 500e Matthäus Passion door The Bach Choir & Orchestra

25 euro korting: de 500e Matthäus Passion door The Bach Choir & Orchestra

Speciale actieprijs: De 500e Matthäus Passion door The Bach Choir & Orchestra

25 euro korting: Ervaar het Requiem van Mozart

25 euro korting: Ervaar het Requiem van Mozart

Het Requiem van Amadeus Mozart roept gevoelens van rouw en verdriet op. Maar het biedt tegelijk ook hoop en schoonheid. Normaal betaal je 75 euro, via Theater.nl €49,95

#132

Ronald Giphart en Jaap Robben in het theater met 'Alle soorten, JA'

Ronald Giphart en Jaap Robben staan begin dit jaar in het theater met een...

#146

Metropole Orkest wint Grammy Award

De Grammy Awards, die afgelopen zondag werden uitgedeeld in Los Angeles...


Op zoek naar een theater in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Barneveld, Culemborg, Dieren, Doetinchem, Ede, Ermelo, Apeldoorn, Lochem, Harderwijk, Tiel, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zutphen of Nijmegen.

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland. De stad bruist en heeft veel te bieden voor jong en oud. Zo kun je in de binnenstad uren winkelen, waarna je met een drankje en hapje lekker kan nagenieten op een van de vele gezellige terrasjes. Ook kun je je er vermaken bij de Koninklijke Burgers’ Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum, attracties die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken.

Maar ook op het gebied van theater heeft Arnhem veel te bieden. Zo bieden het stadstheater Arnhem, Musis en het Posttheater een gevarieerd programma. En natuurlijk is er het GelreDome, voor vele evementen en optredens van grote artiesten. Ook is de stad met de ArtEZ hogeschool voor de kunsten een goede plek voor jonge kunstzinnige talenten en is het de thuisbasis van Introdans en Het Gelders Orkest.

Arnhem heeft een rijke geschiedenis. Daarvan getuigen de monumentale gebouwen en de architectuur. Zoals de prachtige Grote of De Eusebiuskerk dat al 500 jaar het stadsbeeld bepaalt. De kerk dat in laat gotische stijl is gebouwd, vertelt de geschiedenis van de Gelderse stad vanaf de Middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw daarna. Tevens staat de stad bekend om de ‘Slag om Arnhem’, een onderdeel van de wereldberoemde operatie Market Garden, die het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidde.

Theaters

Musis
In de concertzaal Musis hebben al vele grote artiesten uit binnen- en buitenland opgetreden. Klassieke muziek, jazz, singer-songwriters en kamermuziek, er is voor ieders wat wils. De concertzaal bevat een historische deel dat stamt uit 1847 en een modern deel dat opent in het voorjaar van 2017.

Stadstheater Arnhem
Stadstheater Arnhem is het podium van en voor de stad. Er wordt al meer dan honderd jaar theater gemaakt. Toneelgroep Oostpool en Introdans houden er vaak hun premières.

Posttheater
Het Posttheater is hèt cabaretpodium van het oosten. De naam van het Posttheater is afgeleid van de oorspronkelijke bestemming van het gebouw, een postkantoor. Het theater begon aanvankelijk als een repetitieplek voor jeugdtheaterplatform Gelderland. Totdat halverwege de jaren negentig cabaretier Mark van de Veerdonk er zijn try-out wilde houden. Daarna ontwikkelde het theater tot het cabaretpodium dat het nu is.

Luxor Live
Luxor Live begon in 1913 onder de naam ‘Luxor-Théâtre’ als een ‘een eerste klasse Cinema Théâtre’ met ruimte voor cinema, variété, theater, dans en muziek. Het was een plek vooral voor de rijken van die tijd en tevens de duurste bioscoop in Arnhem. Vanaf de jaren zeventig raakte het gebouw in verval en vanaf november 1985 fungeerde het als cultureel jongeren- en uitgaanscentrum waar popconcerten werden gehouden. Uiteindelijk komt het pand eind 1999 leeg te staan. In 2007 wilde de gemeente Arnhem er een breed poppodium van maken. Hierdoor heeft Luxor Live een breed en gevarieerd aanbod. Het biedt niet alleen ruimte voor popmuziek, maar ook voor popcultuur in het algemeen.

GelreDome
Het GelreDome is veel meer dan een stadion, het is concertpodium, muziektheater, sporttoneel en bühne voor bedrijfsfeesten. Grote artiesten uit binnen- en buitenland geven er concerten. En dankzij het lichtdichte dak kan er ondanks de grote omvang van het stadion, toch een intieme sfeer gecreëerd worden. Elke evenement komt dus tot zijn recht bij het GelreDome.