Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Verknippen troonrede door Jack Spijkerman berispt door RVD
26-09-2018

Verknippen troonrede door Jack Spijkerman berispt door RVD

Het knippen in de troonrede leverde cabaretier Jack Spijkerman in de jaren tachtig een berisping van de RVD op. Dat vertelde hij dinsdag in het Radio 5-programma van presentator Bert Kranenbarg.

De verknipte troonrede zat in de populaire De Steen en Been Show. De nu 69-jarige Spijkerman presenteerde het radioprogramma bijna tien jaar op Radio 3.

Door het knippen leek het alsof de koning zei'Kut, ik scheur uit mijn jurk' en 'Claus, wakker worden'. Spijkerman: "We kregen de RVD op ons dak. Je mag de woorden van de koningin niet verknippen."

De cabaretier nam wel vaker bekende Nederlanders op de hak. Zo moesten ook onder andere Pia Dijkstra, Philip Freriks en Harmen Siezen het ontgelden met rare nieuwsberichten.

Wensen vervullen


De Steen en Been Show genoot grote populariteit. Dit kwam onder andere doordat het programma wensen van luisteraars vervulde.

"Op het hoogtepunt kregen we meer dan vijftienhonderd papieren brieven per week." Andere populaire onderdelen waren de 'klaagbox' en onzinnige telefoongesprekken.

Foto: Beeld en Geluid
Op zoek naar een leuke cabaretvoorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Gerelateerd nieuws