Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Queen-musical We Will Rock You komt naar Nederland
26-09-2018

Queen-musical We Will Rock You komt naar Nederland

De Queen-musical We Will Rock You komt naar Nederland. De show speelt in het najaar van 2019 in het theater. Dat maakte TEC Entertainment woensdag bekend.

We Will Rock You is een internationale musical die geheel in het Engels wordt opgevoerd, dus ook volgend jaar in Nederland. De musical bevat maar liefst 24 Queen-nummers en speelt af in een tijd waarin livemuziek en instrumenten verboden zijn.

"De muziek van Queen is tijdloos en spreekt een publiek van alle leeftijden aan", aldus Marc Muller, producent van TEC Entertainment. "Toen ik jaren geleden in Londen We Will Rock You voor het eerst op het toneel zag was ik laaiend enthousiast."

We Will Rock You is een nieuwe versie van de originele musical uit 2002. Deze ging dat jaar in première op 12 mei in het Dominion Theatre in de Londense West End. Daar speelde de voorstelling 4.600 keer. Ook internationaal is de musical een immens succes: in meer dan 17 landen bezochten 15 miljoen mensen de show.

De hitmusical wordt de opvolger van The Addams Family en Jesus Christ Superstar. De audities vinden eind oktober plaats.

Queen blijft populair


Dat Queen nog steeds een populaire band is, zien we ook nog in het theater. Vorig jaar stonden Queenfans Leo Blokhuis en Roel van Velzen in de theaters met Queen, A Night at the Theatre. En ook dit seizoen kun je genieten van de muziek van de Britse rockband tijdens Queen the Music, met onder andere Timothy Drake. Zangeres Trijntje Oosterhuis stond zelfs op het podium met de band in 2002.
Op zoek naar een leuke musical? Kijk dan snel in onze theateragenda!
Lees meer over: musicalQueen

Gerelateerd nieuws