Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Plien & Bianca winnen Johan Kaart Prijs
24-05-2017

Plien & Bianca winnen Johan Kaart Prijs

Het duo Plien & Bianca, bestaande uit Bianca Krijgsman en Plien van Bennekom, wint de Johan Kaart Prijs voor seizoen 2016-2017. Ze krijgen de prijs voor hun rollen in In de ban van Broadway en Slippers.

De jury zegt dat de actrices het afgelopen theaterseizoen "drie gedenkwaardige rollen aan hun oeuvre" hebben toegevoegd. "Als de stoethaspelende Karen Richards was Krijgsman dé verrassing van de DeLaMar-muziektheaterproductie 'In de ban van Broadway'. Roerend in haar worsteling overeind te blijven tussen sterke persoonlijkheden, faalde ze op hilarische wijze door een overdaad aan goede bedoelingen."

In Slippers trokken de dames "met hun sublieme timing keer op keer de lach uit de zaal en bevestigden opnieuw hun positie aan de top van het Nederlandse theateramusement,"aldus de jury.

De dames ontvangen de prijs op 10 juli in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Johan Kaart
De naam van de Johan Kaart Prijs komt van de acteur Johan Kaart. Hij speelde zijn hele leven vol overgave in blijspelen, kluchten en musicals. Eerdere winnaars waren Alex Klaasen, Simone Kleinsma, Huub Stapel en Paul Groot.

Gerelateerd nieuws