Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Vastgoed B.V.
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

(Op basis van 3 recensies)

Vastgoed B.V.

Huub Stapel, Jörgen Raymann, Frederik Brom e.a.

Snelle jongens, gladde praatjes. Het zit allemaal in 'Vastgoed B.V.', een Nederlandse bewerking van het stuk 'Glengarry Glen Ross', van David Mamets. In 1992 verscheen er een film van, dat een klassieker werd.

Om uit de rode cijfers te komen, moet er flink gescoord worden. De twee besten mogen blijven. De andere twee moeten gaan. De ingrediënten voor een keiharde strijd tussen mannen die hun testosteron de vrije loop laten: ze moeten laten zien wie de beste is.

Recensies

Frans Hulleman
01-12-2017 22:39

Theater Orpheus / Apeldoorn

Zonde van je geld, goede acteurs met een slecht onsamenhangend verhaal met veel grove taal en gevloek. En het geluid was bijzonder slecht. Dat kon ook niet anders met zo'n irritante en eigenwijze geluidsman.

Jeroen Otten
11-10-2017 22:33

Stadsschouwburg Nijmegen / Nijmegen

Liefdevol gemaakte uitvoering van een nog steeds actueel en relevant toneelstuk. Prima cast, goede vertaling. Jürgen Raymann verrassend goed als debutant.
Ook erg leuk voor wie de klassieke film uit 1992 kent. Huub Stapel liet zich, zo lijkt het, inspireren door de briljante Jack Lemmon uit de film, en is even tragisch.

stijn Vink
08-10-2017 09:07

DeLaMar Theater / Amsterdam

Wat een bagger. Hoe groffer hoe leuker? Lange monologen, saai. Het enige wat het dragelijk maakte waren sommige goede acteurs. Als er pauze was geweest hadden we een korte avond gehad. Zonde van je geld.