Artiesten

Jos Brink zou vandaag 77 zijn geworden: een terugblik

Het is alweer bijna 12 jaar geleden dat Jos Brink overleed. Vandaag staan we stil bij zijn 77e geboortedag met een aantal mooie video's uit zijn veelzijdige leven.

Jos Brink werd geboren op 16 juni 1942 in Heiloo, en in zijn jeugd namen zijn ouders hem regelmatig mee naar toneelvoorstellingen in Amsterdam. Al op jonge leeftijd volgde hij de hoorspelopleiding bij Minjon: de jeugdopleiding van de AVRO. Na zijn toneelopleiding volgde in de jaren 60 en 70 een carrière als radiopresentator en als acteur in vele theater- en musicalproducties, waar hij ook zijn grote liefde Frank Sanders ontmoette.

Jos Brink als showmaster

Natuurlijk kennen we Jos ook van zijn vele televisieprogramma's zoals 'Wedden, dat..?', 'De 64.000 Gulden Vraag' en 'TV Toppers' en van zijn deelname aan cabaretgezelschap Purper.

Pastor

Maar Jos had ook een hele andere kant, waar hij wars was van de showwereld. Zo trad hij op als stervensbegeleider en pastor, en kon naar eigen zeggen makkelijk de knop omzetten tussen deze twee werelden.

Opgebaard in Carré

Jos Brink overleed op 17 augustus 2007 op 65-jarige leeftijd aan kanker. Op 23 augustus konden mensen afscheid van hem nemen in de foyer van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, waar hij lag opgebaard.

Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater