voorstellingen in Amsterdam

Bekijk het complete aanbod aan theatervoorstellingen in Nederland. Alle voorstellingen op een plek verzameld. Foto: Aisha Zeijpveld

SIX de musical
zondag 24 sep 2023
Aanvang: 14:00 uur
Amsterdam
zondag, 24 sep
2023, 14:00 uur

SIX de musical

De hitmusical met de zes voormalige queens van Engeland komt naar Nederland!

Musical - €22
Repelsteeltje - Het Kleine Theater -  Beeld Diederick Bulstra 2
zondag 24 sep 2023
Aanvang: 14:30 uur
Amsterdam
zondag, 24 sep
2023, 14:30 uur

Repelsteeltje (4+)

Het Kleine Theater

Er is iemand die van stro goud kan spinnnen. Maar niemand weet, niemand weet hoe hij heet!

Familie - €11
Lieve Vrienden, Familie en Genodigden
zondag 24 sep 2023
Aanvang: 16:00 uur
Amsterdam
zondag, 24 sep
2023, 16:00 uur

Lieve Vrienden, Familie en Genodigden

Theater Oostpool

Een indringend toneelstuk over een zeer dierbare nacht vol vriendschap en verdriet.

Toneel - €22.50
Buddy Vedder - The Legends We've Lost - Beeld Mark Engelen
zondag 24 sep 2023
Aanvang: 18:00 uur
Amsterdam
zondag, 24 sep
2023, 18:00 uur

The Legends We've Lost

Buddy Vedder

Buddy Vedder & A Perfect Combination spelen hits van Prince, George Michael en Whitney Houston.

Muziek - €34.50
Ramses 90
zondag 24 sep 2023
Aanvang: 20:00 uur
Amsterdam
zondag, 24 sep
2023, 20:00 uur

Ramses 90

n00b, Jenny Arean, Gershwin Bonevacia, Lucretia van der Vloot, Maarten Heijmans, Luan Buleshkaj, Amsterdams Andalusisch Orkest, Maartje & Kine, Flip Noorman, Richard Groenendijk

De mooiste liederen van Ramses Shaffy, uitgevoerd door zangers, acteurs en spoken word artiesten.

Muziek - €23
Harira
zondag 24 sep 2023
Aanvang: 20:15 uur
Amsterdam
zondag, 24 sep
2023, 20:15 uur

Harira

Jawad Es Soufi

In zijn nieuwe show toont Jawad Es Soufi dat de Nederlands zó verschillend zijn, dat ze allemaal hetzelfde zijn.

Cabaret - €17.50
Lehman Trilogy
dinsdag 26 sep 2023
Aanvang: 19:30 uur
Amsterdam
dinsdag, 26 sep
2023, 19:30 uur

Lehman Trilogy

Chris Nietvelt, Aus Greidanus jr., Hélène Devos, Maria Kraakman, Jesse Mensah, Gijs Scholten van Aschat

Een klein familiebedrijfje groeit uit tot een van de grootste bedrijven van Amerika.

Toneel - €27.50
SIX de musical
dinsdag 26 sep 2023
Aanvang: 20:00 uur
Amsterdam
dinsdag, 26 sep
2023, 20:00 uur

SIX de musical

De hitmusical met de zes voormalige queens van Engeland komt naar Nederland!

Musical - €22
Voor ieder wat waars - Rob Wijnberg
dinsdag 26 sep 2023
Aanvang: 20:00 uur
Amsterdam
dinsdag, 26 sep
2023, 20:00 uur

Voor ieder wat waars - Rob Wijnberg

Voor ieder wat waars is een krachtig medicijn tegen cynisme en machteloosheid.

College - €19,50
Wie de fuck is Alice
dinsdag 26 sep 2023
Aanvang: 20:00 uur
Amsterdam
dinsdag, 26 sep
2023, 20:00 uur

Wie de fuck is Alice

De Theatertroep

Wie de fuck is Alice is een onderhoudende screwball comedy van De Theatertroep, met een sterk gevoel voor improvisatie.

Komedie - €17

Laatste nieuws

Kijktip: Hotel Hollandia met Paul de Leeuw

Kijktip: Hotel Hollandia met Paul de Leeuw

Het nieuwe zaterdagavondprogramma van Paul de Leeuw!

Theo d'Or en Louis d'Or voor Eelco Smits en Mariana Aparicio

Theo d'Or en Louis d'Or voor Eelco Smits en Mariana Aparicio

De belangrijkste toneelprijzen van Nederland zijn weer uitgereikt.

Wimie Wilhelm (62) overleden

Wimie Wilhelm (62) overleden

De actrice en regisseur overleed na een kort ziekbed in Amsterdam.

Albert Verlinde en Paul de Leeuw in musicalprogramma RTL 4

Albert Verlinde en Paul de Leeuw in musicalprogramma RTL 4

Tijdens Stars on Stage strijden BN'ers om de titel van musicalster.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Alkmaar, Beverwijk, Bussum, Den Helder, Enkhuizen, Purmerend, Laren, Ijmuiden, Huizen, Hoorn, Hoofddorp, Hilversum, Amstelveen, Spijkenisse, Zaandam of Haarlem.

In Amsterdam is er genoeg te vinden voor een dagje of avondje uit. Er zijn diverse schouwburgen en theaters, zoals het Koninklijk Theater Carré, DeLaMar Theater, de Stadsschouwburg en het Compagnietheater. Daarnaast kent de stad twee grote concertzalen en locaties voor pop-optredens. Aan het begin van deze eeuw verrees op het terrein van de oude Westergasfabriek een cultuurpark. Hier vinden vele exposities en optredens plaats.


Koninklijk Theater Carré
Dit theater in Amsterdam is gelegen aan de Amstel. Het heette oorspronkelijk Circus Carré en is gebouwd in de classicistische stijl. Al vanaf 1879 gaf het Circus Oscar Carré hier wintervoorstellingen Carré wordt gebruikt voor musicals, popconcerten, muziek-, toneel- en cabaretvoorstellingen. Een aantal artiesten is geëerd met een borstbeeld in de foyer, zoals Toon Hermans, Andre van Duin, Jos Brink, Youp van ’t Hek en Tineke Schouten.


DeLaMar
Een theatercomplex gelegen aan de Marnixstraat, nabij het Leidseplein in Amsterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw als opbergplaats voor de gegevens van de beruchte Arbeitseinsatz van de Duitse bezetter gebruikt. Januari 1944 brandde het gedeeltelijk uit door een bomaanslag gepleegd door Verzetsstrijders. De VandenEnde Foundation heeft het in samenwerking met architect Arno Meijs en Jo Coenen gebouwd tot het huidige theatercomplex. Er staat zowel toneel als cabaret geprogrammeerd bij dit theater maar ook vrije en gesubsidieerde producties.

Theater Bellevue
Een Amsterdams theater met een geschiedenis die dateert van 1840. Vooral huisgezelschappen zoals brengen producties hier op het podium. Om er enkele te noemen: Toneelschuur Producties, De Toneelmakerij en Orkater.

Stadsschouwburg Amsterdam
Stadsschouwburg Amsterdam is een theatergebouw aan het Leidseplein. Het huidige gebouw dateert uit 1894 en is sinds 1982 een rijksmonument. In de periode na de Tweede Wereldoorlog gaven zowel de Nederlandse Comedie als De Nederlandse Opera en Het Nationale Ballet hun voorstellingen in de Stadschouwburg. De laatste jaren profileert de Stadsschouwburg zich steeds meer als het belangrijkste toneelpodium van Nederland. Er zijn premiers van het huisgezelschap ‘Toneelgroep Amsterdam. Maar ook andere grote gezelschappen treden hier op.


Theater de Meervaart
Een theater waar men naast bekende voorstellingen, nieuw talent een podium biedt. Er wordt aandacht gegeven aan andere culturen om zo een rijke leefomgeving te stimuleren.


De Kleine Komedie
Een theater gelegen aan de Amstel en het werd gebouwd in 1786. Begonnen als Theatre Francais sur l’Erwtemarkt waar Napoleon en Koning Willem I tot de bezoekers behoorden. In 1978 is het theater met particuliere gelden gerenoveerd. Het is een belangrijk podium voor vrije en gesubsidieerde producties. Het theater heeft flink onder druk gestaan door het stopzetten van subsidies. Met name Youp van ’t Hek zorgt voor een golf van publiciteit. Joost Nuissl treedt aan als directeur en weet het uit te laten groeien tot de cabarettempel van Nederland. Met namen als Youp van ’t Hek, Brigitte Kaandorp, Lebbis en Jansen, Theo Maassen, Hans Teeuwen en nog vele anderen weet De Kleine Komedie het publiek aan zich te binden.


Rai Theater
Een sfeervol theater dat toonaangevende en grote producties op het podium brengt. Deze theaterplek is makkelijk te bereiken voor zowel professionals, creatievelingen en bezoekers.


Het Concertgebouw
Thuisbasis voor het Koninklijk Concertgebouworkest, KCO. Het symfonieorkest in Nederland, sinds 1988 het predicaat Koninklijk. Het KCO wordt tot de beste orkesten ter wereld gerekend.


Compagnietheater
Het Compagnietheater is gehuisvest in de voormalige kerk van de Hersteld Lutherse gemeente aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam. De voormalige kerk is in 1970 benoemd tot rijksmonument. Een renovatie vond plaats in de zomer van 2014. De buitengevels is opnieuw gevoegd, de beeldengroep gerestaureerd en ook het dak is gerenoveerd. Het Compagnietheater heeft zich ontwikkeld tot een culturele instelling geschikt voor verschillende gebruiksdoeleinden. Zoals voorstellingen, maar ook congressen en televisieopnamen.


Boom Chicago
Dit is een improvisatie-comedygezelschap uit Amsterdam. Komieken maken jaarlijks een programma dat aansluit op de actualiteit. Ze treden op in het Rozentheater . Ze maakt comedy voor televisie, internet, mobiele telefonie en bedrijfscampagnes.


Toomler
Toomler is een Theatercafé voor en door comedian’s van Comedytrain. Het is een gerenommeerde club waar het publiek zich laat verassen en vermaken. Al meer dan twintig jaar is Comedytrain het keurmerk van stand-up comedy in Nederland. Toomler is de Jiddische term voor ‘creator of comic tumult’. De line-up is altijd een verassingspakket. Je weet nooit van tevoren wie er komt spelen.


Muziekgebouw aan ’t IJ
Een concertzaal aan het IJ in Amsterdam-Oost. Activiteiten zijn voornamelijk gerelateerd aan eigentijdse klassieke muziek. Het gebouw ligt op 10 minuten lopen vanaf het station Amsterdam Centraal.


Stopera
De Stopera is een samentrekking van stadhuis (st) en opera). Een Amsterdams gebouwencomplex van stadhuis, opera en het Muziektheater. Het bevindt zich in de Amsterdamse binnenstad, gelegen aan de Amstel. De Nederlandse Opera en Het Nationaal Ballet spelen hier met grote regelmaat.


AFAS
AFAS Live is een concertzaal en evenementenhal. Er worden voornamelijk popconcerten gegeven. Het ligt aan de ArenA Boulevard in Amsterdam-Zuidoost. De grote hal is geheel bekleed met akoestisch absorberende panelen. Daardoor is het directe geluid van de muziek goed hoorbaar.


Amsterdam ArenA
Een multifunctioneel stadion aan de noordwestkant van de ArenA Boulevard. Op nog geen 200 meter afstand van het station Amsterdam-Bijlmer ArenA. Het is het grootste stadion van Nederland, de thuisbasis van Ajax. Het dak van de ArenA kan worden dichtgeschoven bij slecht weer. Naast voelbalwedstrijden vinden er tal van belangrijke evenementen plaats. Vele internationale artiesten hebben hier opgetreden. Enkele grote namen zijn U2, Phil Collins, David Bowie, Andre Hazes, Madonna en George Michael.


Ziggo Dome
Een concerthal in Amsterdam-Zuidoost, direct naast de Amsterdam ArenA. Het heeft een capaciteit van 17000 plaatsen. In 2012 is het Ziggo Dome geopend. De eerste Nederlandse artiest die optrad was Marco Borsato. Er vindt menig muziekspektakel plaats in Ziggo Dome


Paradiso
Paradiso bekend als poppodium wordt veelal de poptempel van Nederland genoemd. De grote zaal heeft een capaciteit van 1500 bezoekers. Het heeft de uitstraling van een kerk.


Melkweg
Dit is een poppodium en cultureel centrum. Livemuziek, clubnachten, fotografie, films en festivals staat hier op het programma.


De Balie
Dit is een podium voor het vrije woord, eigentijdse kunst, politiek en cultuur. De Balie kent drie theaterzalen, een bioscoop en een café-restaurant. De website van De Balie huisvest een rijk videoarchief van spraakmakende programma’s.