Artiesten

Jochem Myjer helpt Leids cabaretfestival aan nieuwe prijs

Vanaf 11 februari gaat het Leids Cabaret Festival weer van start. En niemand minder dan Jochem Myjer maakt een nieuwe prijs mogelijk: de Studentenjuryprijs.

Inspiratie

Op de middelbare school zag Myjer een optreden van finalisten van het festival. En dat inspireerde hem om deel te nemen tijdens zijn eigen studententijd. Het werd een opstap voor zijn carrière als cabaretier. Maar Myjer is daarin niet de enige. Ook Erik van Muiswinkel en Najib Amhali braken door na deelname aan het Leidse festival.

Leidse studentenverenigingen

De winnaar van de nieuwe prijs krijgt deze uit handen van vier Leidse studentenverenigingen. Het gaat daarbij om Minerva, SSR-Leiden, Augustinus en Quintus. Daarmee wint het aanstormend talent een optreden tijdens de EL CID, de introductietijd van eerstejaarsstudenten in Leiden.

Voorrondes

Het festival vindt plaats van 11 tot en met 16 februari. Daarvan zijn voorrondes op 11 en 12 februari. De halve finale volgt op 14 februari en twee dagen later vindt de finale plaats in de Leidse Schouwburg. De deelnemers maken traditiegetrouw ook kans op de juryprijs en publieksprijs.

Finalistentournee

In de vier maanden na de finale toeren de drie finalisten door Nederland met de finalistentour.

Bekende cabaretiers

Aan het festival werken bekende cabaretiers mee. Martijn Kardol presenteert namelijk de voorrondes en Kasper van der Laan geeft een gastoptreden tijdens de tweede voorronde. Verder presenteert Dolf Jansen de laatste twee finalerondes. En Steef de Jong verzorgt een gastoptreden tijdens de finale.


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater