Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Leiden / Leidse Schouwburg
Logo Leidse Schouwburg

Contact

Leidse Schouwburg

Oude Vest 43
2312 XS Leiden

Theater foto Leidse Schouwburg

De Leidse Schouwburg is een monumentale locatie in de sfeervolle binnenstad van Leiden. De Leidse Schouwburg valt samen met de Stadsgehoorzaal Leiden onder de organisatie Stadspodia Leiden. De Leidse Schouwburg is gebouwd in 1705 en is daarmee het oudste theater van Nederland. Het theater beschikt over één theaterzaal en biedt sinds een verbouwing in 2009 ruimte aan 541 bezoekers.

ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
GarderobeGratis
PauzedrankjeGratis
StoelverhogerVerkrijgbaar bij de garderobe
PARKEREN

Op één minuut loopafstand van de Leidse Schouwburg bevindt zich Parkeergarage Langegracht aan de Langegracht 3. Uitrijkaarten à € 5,- zijn verkrijgbaar bij de kassa en aan de bar in de foyer.

Van maandag tot en met zaterdag is de garage tot geruime tijd na de voorstelling geopend. De (wisselende) sluitingstijden worden aangegeven op het bord bij de ingang van de garage en op de informatieschermen in de Leidse Schouwburg. Op zondag sluit de garage om 20.30 uur. Bezoekt u een voorstelling op zondagavond, dan adviseert het theater om te parkeren op het Stadsparkeerterrein aan de Haagweg. .

Stadsparkeerterrein Haagweg bevindt zich aan de Haagweg 8 (op een kleine 10 minuten loopafstand). Vanaf het parkeerterrein rijden om de paar minuten gratis cityshuttles naar en van elke gewenste locatie in het centrum van Leiden. Uitrijkaarten à € 6,- zijn verkrijgbaar bij de informatie en kaartverkoopbalie en aan de bar in de foyer. Na afloop van de voorstelling of het concert brengt de cityshuttle u binnen enkele minuten weer bij uw auto.

OPENBAAR VERVOER

De Leidse Schouwburg is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het centraal station met de buslijnen 1, 4, 5, 6, 45 en 169. Plan uw reis met het openbaar vervoer op 9292.nl