Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Hardlopen geeft Paul de Munnik inspiratie
29-09-2018

Hardlopen geeft Paul de Munnik inspiratie

Hardlopen geeft zanger en liedjesschrijver Paul de Munnik nieuwe inspiratie. Het helpt hem zijn hoofd leeg te maken en door te gaan met muziek maken. "Hardlopen is een prettige manier om mezelf te resetten." Dat vertelt hij in het blad Runner's World.

De zanger is voor zijn werk veel onder de mensen en moet daarnaast op zoek naar iets in hemzelf om een verhaal of lied te bedenken. "Dat is soms een lastig en ingewikkeld proces. Voor mij is hardlopen een aangename tegenhanger", vertelt De Munnik.

Het is de eenvoud van de activiteit die hem helpt." Ik doe niets anders dan de ene voet voor de andere zetten. En dat doet veel met me, ontdek ik iedere keer."

Geen doorzetter


Vier jaar geleden kreeg De Munnik last van zijn schouders. Zijn fysiotherapeut adviseerde dat hij ging hardlopen. Het verbaast de zanger dat hij dit nog steeds doet, want volgens hem is hij van nature geen doorzetter. "Dat ik na vier jaar nog steeds loop, verbaast me iedere dag weer."

En dit heeft een op meerdere manieren een positief effect. "Dat ik mezelf kan dwingen om tijdens het lopen iets te doorbreken, neem ik onbewust mee in het dagelijks leven. Lopen is dus ook goed voor mijn mentale fitheid."

Goed Jaar


Dit jaar staat zanger ook weer in de theaters met zijn show Een Goed Jaar. De Munnik zal zingen over dingen die hem raken en inspireren. Wouter Planteijdt zorgt voor de muzikale begeleiding.

Ook staat hij eind januari in Op Maarten, een hommageshow aan Maarten van Roozendaal.
Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!
Lees meer over: Paul de MunnikAlgemeen

Gerelateerd nieuws