Musical

Gijs Naber overwerkt en ziet af van hoofdrol in Lazarus

Gijs Naber moet noodgedwongen afzien van zijn hoofdrol in de musical Lazarus. De acteur is overwerkt en kan de zware rol niet aan. Acteur Dragan Bakema neemt het stokje van hem over.

"Ik heb de afgelopen jaren te veel hooi op mijn vork genomen. Een rol als deze verdient 100 procent commitment," aldus de acteur. "Als je constateert dat je die niet kunt geven, vind ik dat je het aan je publiek en je collega's verplicht bent om daar open over te zijn. Ik ben enorm blij met het begrip van de producent en vind het fantastisch dat Dragan de rol van mij over gaat nemen."

Dragan Bakema nieuwe hoofdrolspeler
Dragan Bakema is het nieuwe gezicht van personage Newton op zich. Hoewel hij dit niet zag aankomen, is hij dolblij met deze prachtige kans. "Lazarus is een unieke voorstelling, anders dan alles wat ik eerder zag. Geweldig om daar onderdeel van te mogen zijn." Bakema speelde bij Toneelgroep Amsterdam en RO Theater, en had eerder een hoofdrol in Soldaat van Oranje. Twee keer werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf. Ook speelde hij in 'Het Pauperparadijs' en de film 'April, May en June'.

Alle vertrouwen van Albert Verlinde
Albert Verlinde vindt het erg jammer dat Naber besloten heeft te stoppen, maar heeft alle vertrouwen in diens opvolger. "Maar als blijkt dat het niet lukt om deze zware rol te spelen, heb ik er groot respect voor dat een acteur deze moeilijke beslissing durft te nemen. De rol van Newton vraagt om een uitzonderlijk acteur en zanger. Dragan heeft ook alle capaciteiten in huis om de rol van Newton gestalte te geven."

Lazarus laatste werk van David Bowie
De musical werd geschreven door David Bowie, die zijn laatste werk vlak voor zijn dood in 2015 afrondde. Ivo van Hove regisseert de voorstelling. Op 13 oktober is de première in het DeLaMarTheater in Amsterdam. Rollen zijn onder meer weggelegd voor Noortje Herlaar, Pieter Embrechts en Holly Mae Brood. Lazarus speelt tot 5 april 2020.

Benieuwd welke musicals er spelen in de theaters? Kijk snel in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater