Musical, Toneel, Voorstellingen

Gijs Naber krijgt hoofdrol in Bowie-musical Lazarus

Acteur Gijs Naber zal de hoofdrol spelen in de David Bowie musical Lazarus. Dat heeft producent Albert Verlinde van Stage Entertainment bekend gemaakt. De productie is vanaf volgend jaar te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De première is gepland op 13 oktober 2019.

Naber speelt de hoofdrol van Thomas Newton. Recent speelde hij de hoofdrol in de film Redbad, maar hij was ook jarenlang theateracteur voor RoTheater en kreeg in 2014 een Musical Award voor zijn bijrol in Lang en Gelukkig. Wie de andere rollen zullen spelen in de Nederlandse uitvoering, wordt later bekend gemaakt.

In een interview met De Volkskrant vertelt Naber dat hij de felbegeerde rol kreeg na twee spannende audities. Via Skype werd hij onder andere gekeurd door Henry Hay, de muzikaal producer van Lazarus. Naber: "Dat was heel spannend, want ik moest natuurlijk ook zingen, wat ik nooit eerder voor een auditie had gedaan. En dan nog wel voor een van de beste Bowie-muzikanten, die ook de producer van zijn laatste plaat is".

Lazarus wordt door velen gezien als het muzikale testament van popster en kunstenaar David Bowie. Hij overleed namelijk op 10 januari 2016 aan leverkanker, slechts twee maanden na de wereldpremière van de musical. De regie was toen in handen van Ivo van Hove, die al jarenlang werkt bij Toneelgroep Amsterdam. Van Hove zal ook de Nederlandse uitvoering regisseren.

Foto's: Johan Persson en Mart Boudestein

Ben je op zoek naar een musicalvoorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater