Musical, Voorstellingen

Eva van der Gucht: "'t Schaep is cultureel erfgoed"

Actrice Evan van der Gucht speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse musical van 't Schaep met de 5 Pooten. Daar had ze meteen een goed gevoel over, zo vertelt ze in een interview met Nu.nl. "Liedjes als We benne op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar kent iedereen, dat is cultureel erfgoed."

"Met Ellen Pieters en John Buijsman heb ik eerder gewerkt en Jeroen is een oud-huisgenoot van me. We woonden samen boven café Ruk & Pluk, een Jordanees café in Amsterdam-Oost. Dat we elkaar nu tegenkomen in een ander café is heel grappig," vertelt ze. De actrice speelt de rol van Doortje, een prachtige hoofdrol die in 1969 werd vertolkt door Adèle Bloemendaal en in 2006 door Loes Luca. "Toen ik auditie deed voor de rol, heb ik wel wat scènes teruggekeken van Loes. Niet om haar te kunnen imiteren, maar om een goed idee van het personage te krijgen. Er is nog geen script, dus daar kon ik het niet op baseren. Ik wil de rol met lef gaan aanpakken en er mijn eigen Door van maken, maar wel met respect naar mijn twee voorgangers."

Verder vertelt ze dat er naar uitkijkt om naar lange tijd weer een zingende rol te kunnen spelen. Ze was veel te zien in films en series, maar zingen is al weer jaregen geleden. "Het is een beetje een ondergeschoven kindje geworden, ik dacht: Gaan we nog eens iets met zingen doen? Dat wordt nu gelukkig weer gevoed, ik vind het superleuk om te zingen."

Ben je op zoek naar een musicalvoorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater