Musical, Voorstellingen

't Schaep wordt musical met Jeroen van Koningsbrugge

De legendarische televisieserie 't Schaep met de 5 Pooten is volgend jaar te zien als musical. Jeroen van Koningsbrugge zal de rol van café-eigenaar Kootje op zich nemen. Het stuk is vanaf 3 april te zien en zal spelen in het DeLaMar Theater in Amsterdam en het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

More Theaterproducties heeft om Van Koningsbrugge een heuse sterrencast verzameld. Tim en Wart Kamps delen de rol van Lukas. Doortje wordt gespeeld door Evan van der Gucht. John Buijsman speelt Arie en Jetty Mathurin zal te zien zijn als Opoe. Verder spelen ook Jeske van de Staak (Lena) en Ellen Pieters (Riek) mee. Het script van de musical wordt geschreven door Raoul Heertje en zal bol staan van de bekende nummers.

't Schaep: geliefd sinds 1969

Dat is goed nieuws, want de 't Schaep met de 5 Pooten was een zeer geliefde televisieserie uit 1969 met muziek van Harry Bannink. Hij schreef allemaal beroemde liedjes voor 't Schaep, zoals 'We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen niewaar?', 'Het zal je kind maar wezen' en 'As je mekaar niet meer vertrouwen kan'. Tien jaar geleden verscheen een remake van de serie op televisie. Ook die was enorm populair en was uiteindelijk vijf seizoenen lang op de buis.

Je zou dan ook verwachten dat er een hoge druk op de cast ligt. In een interview met AD vertelt Jeroen van Koningsbrugge dat dit wel meevalt: "De musical wordt echt anders dan de serie. Het zijn allemaal andere spelers. En ik denk doordat het de vorm theater is dat je nooit gaat denken: oh dat was op televisie anders."

De musical 't Schaep met de 5 Pooten is van 3 april tot en met 16 juni te zien in het DeLaMar Theater. Daar is ook de première, op 14 april. Na 16 juni verhuist de voorstelling naar het Nieuwe Luxor.

Ben je op zoek naar een musicalvoorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater