Theater, Voorstellingen

Eurovisie Songfestival: Amsterdam ziet af van bid!

Gisteren schreven we al dat in Rotterdam er druk wordt gerekend voor een bidbook voor het Eurovisie Songfestival. De havenstad is een van de favorieten voor de winst. En nu al helemaal! Amsterdam werd gezien als de belangrijkste concurrent, maar gisteravond heeft burgemeester Femke Halsema via een brief aan de gemeenteraad laten weten dat de stad geen bid gaat uitbrengen. Amsterdam gaat niet het Songfestival organiseren.

De reden is vooral van praktische aard: Ziggo Dome heeft laten weten dat de beoogde zaal niet beschikbaar is in de periode van Songfestival. De huidige reserveringen kunnen niet worden afgezegd. Volgens Halsema zijn de RAI en de Johan Cruijff Arena ook niet beschikbaar. AFAS Live is daarentegen weer niet groot genoeg om het evenement aan te kunnen.

De gemeente zou nog gekeken hebben of er misschien een alternatief buitenfestival kon worden georganiseerd à la Lowlands. Dat bleek echter te complex. Daarom wenst Amsterdam de andere steden veel succes bij het opstellen van hun bidbook.

Met het afvallen van Amsterdam is Rotterdam nu plotseling topfavoriet geworden voor de winst. Verder zijn er nog een aantal outsiders over, waarvan Maastricht de gevaarlijkste lijkt. Maar Arnhem, Den Bosch en Utrecht doen ook nog mee.

In ieder geval is na gisteravond de kans op een Eurovisie Songfestival aan de Maas érg groot geworden. We blijven je uiteraard op de hoogte houden!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater