Muziek, Voorstellingen, Zang

Eurovisie Songfestival: Rotterdam rekent zich rot voor bidbook

Voor het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Nederland zijn Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Maastricht, Rotterdam en Utrecht druk bezig met het bidbook. Dat is een concept plan voor de organisatie met een financiële onderbouwing. Dat betekent een hoop gepuzzel voor de lokale politici en ondernemers, óók in Rotterdam. Daar wil iedereen het feestje binnenhalen. Maar hoe halen ze de benodigde 15 miljoen euro op? De gemeenteraad probeert deze week een akkoord rond te krijgen in het Rotterdamse stadhuis.

Rotterdam heeft als wereldstad met beroemde haven een uitstekende infrastructuur. In 2007 werd al het Junior Eurovisie in Ahoy georganiseerd. Volgens Event Branche is Ahoy dan ook favoriet als locatie van de 65e editie van het Songfestival.

Maar wie gaat dat dan betalen? Daar is de Rotterdamse Raad nog niet uit. Christines Zandberg (CDA): "Ik maak me zorgen. Het Songfestival is een fantastisch evenement, maar ik zie op dit moment geen financiële dekking. Zoals het er nu voor ligt, geven we een blanco cheque weg."

De verantwoordelijke wethouder, Said Kasmi (D66) ziet het echter positief in, zo schrijft het AD. Zo gaat de regio flink profiteren van de grote stroom extra toeristen. Rotterdam kan steun van omliggende gemeenten verwachten, zoals bijvoorbeeld Den Haag. Ook de provincie Zuid-Holland wil een duit in het zakje doen. Wethouder Kasmi rekent daarbij ook op het Rijk en enthousiaste bedrijven in Rotterdam. "En dan heb je ook nog zoiets als crowdfunding. Als je ziet hoeveel Rotterdammers hiervoor warm lopen..."

In ander artikel schrijft AD trouwens ook dat veel hotels rond de periode van het Eurovisie Songfestival al woekerprijzen aan het rekenen zijn.

Op 10 juli moet het bidbook van Rotterdam ingeleverd zijn. Half augustus moet bekend worden welke stad de organisatie op zich gaat nemen.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater